ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

I en høring i Kongressen erkendte chefen for OpenAI, som står bag ChatGPT, at man skal være varsom ved brugen af kunstig intelligens.

AI ChatGPT kunstig intelligens
AI er sjovt men også noget som skal bruges med omtanke (Foto: Alexandra Koch)

Sam Altman, der er chef for OpenAI, som står bag ChatGPT, erkendte i går (tirsdag den 16. maj 2023, red.) under en høring i Kongressen, at man skal være varsom med brugen af kunstig intelligens. Det skriver Tek.no.

-”Efterhånden som teknologien udvikler sig, så forstår vi, at folk er ængstelige for, hvordan det kan ændre måden, som vi lever på. Det er vi også,” lød det fra Sam Altman under høringen i Senatet.

LÆS OGSÅ: ChatGPT er dum og velkommen, siger ekspert

Reguleringstiltag fra myndighederne er også afgørende for, at risikoen for at mindske stadig stærkere systemer til kunstig intelligens, forklarede Sam Altman.

AI kan bruges med onde hensigter

Der er ingen tvivl om, at kunstig intelligens kan gøre meget gavn, men det kan også det modsatte.

Bekymring for AI chatbots: Et halvt års pause!

Sam Altman foreslår, at der på amerikansk eller endnu bedre globalt plan er nogen, som licenserer de mest kraftige AI-systemer. Dette skal være medvirkende til at sikre, at de opfylder de aftalte standarder, som der er for sikkerhed. Overholdes disse ikke skal en licens kunne tilbagekaldes.

BAGGRUND: Så vild er den nye kunstige intelligens

Frygten er, at software (som ChatGPT) kan bruges til at snyde i forskellige sammenhænge. Derfor er ChatGPT også endt med flere restriktioner på en række uddannelsesinstitutioner i ind- og udland. Ligesom også nogle myndigheder har begrænset det.

Men måske endnu værre er, at AI-systemer også kan bruges til at sprede desinformation. ChatGPT og lignende tager ikke højde for copyright-rettigheder eller andet. De kan derfor også være medvirkende til, at nogle bliver arbejdsløse.

Vi har tidligere skrevet, at ChatGPT kunne bruges til at udvikle ondsindet malware hurtigere end tidligere. Dette til trods for, at der ellers skulle være indbyggede sikkerhedsfunktioner.

Senest har vi set AI blive brugt til at ”vække Sidney Lees stemme” til live igen, mens der også på Snapchat er kommet en “AI-ven” og en række AI-sange udgives på diverse musiktjenester.

I TV 2’s dokumentar ”Spioner bag skærmen” afsløres også, at kunstig intelligens bruges, når der skal høstes data fra vores børn (eller os selv) via diverse apps og mobilspil.

LÆS OGSÅ: Nu skal forældre forstå deres børns digitale liv

Ingen regulering på vej…

Det tyder dog ikke på, at Kongressen i USA er tæt på, at vedtage en lov, som kan regulere i brugen af kunstig intelligens, som ellers EU og en række andre lande er i færd med.

Amerikanske myndigheder vil dog slå ned på skadelige produkter, der krænker borgerrettighederne og bryder love, som skal beskytte forbrugerne.

Mere til historien

Demokraten Richard Blumenthal åbnede høringen i Senatet med en tale, som var indspillet på forhånd. Dette gjorde han for at demonstrere, hvilke muligheder kunstig intelligens kan give. Talen blev nemlig ikke holdt af ham, men af en stemmerobot, som lød nøjagtigt som ham. Talen var skrevet af ChatGPT.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
AI vil skubbe dansk økonomi fremad med astronomisk beløb

To ud af tre fuldtidsansatte vil snart på dagligbasis anvende kunstig intelligens i arbejdet, spår analyse fra Implement og Google.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram