Spotify til kamp mod AI-genererede sange – hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

Billede af musikproduktion (Kilde: ProdbyDaan)
Musikproduktion kan i dag ske blot ved at skrive til en AI, hvad man vil have (Kilde: ProdbyDaan)

Spotify har angiveligt fjernet titusindvis af sange, som kommer fra AI-firmaet Boomy. Det viser også, hvor hurtigt AI-genereret indhold spredes.

Universal Music har efter sigende fortalt Spotify og andre musikstreamingtjenester, at de har oplevet en mistænkelig streamingaktivitet på Boomys sange. De havde en mistanke om, at bots blev brugt for at booste lyttertallene og dermed få mere indtægt til ”kunstneren”.

Spotify og andre musiktjenester betaler royalties til kunstnere og rettighedsindehavere på per-lyt-basis, hvilket så gav en skævvridning i udgifterne.

LÆS OGSÅ: Snapchats AI gør børn forskrækkede og utrygge

Der er ingen tvivl om, at kunstig streaming er et brancheproblem, som Spotify og konkurrenterne er yderst opmærksomme på.

-“Når vi identificerer eller bliver advaret om potentielle tilfælde af stream-manipulation, afbøder vi deres indvirkning ved at tage skridt, der kan omfatte fjernelse af streamingnumre og tilbageholdelse af royalties. Dette giver os mulighed for at beskytte royaltyudbetalinger til ærlige, hårdtarbejdende kunstnere,” har Spotify udtalt til BusinessInsider.

AI er genialt – men også en trussel

På mange måder er AI rigtig spændende og genialt. Men det skal bruges rigtigt ellers kan det være en trussel for mange ting.

LÆS OGSÅ: Bill Gates: AI er det vigtigste teknologiske fremskridt i årtier

En AI-sang kan blive til ved, at du siger ”lav en sang, der har sangtekster som Taylor Swift, men vokalen skal være i stil af Bruno Mars, mens omkvædet skal være mere Harry Styles” – og nogle af sangene bliver yderst realistiske.

Spotify gør i øvrigt selv brug af AI til deres DJ-funktion, men dette er på en anden måde, trods alt.

Internettet fyldt med AI-sange

Der har været mange skriverier, hvor sangen ”Heart On My Sleeve”, der var en sang, hvor AI klonede stemmerne af Drake og The Weeknd. Den blev fjernet på både Apple Music, Spotify, Deezer og Tidal. Mens det, ifølge BBC, var mere besværligt at blive fjernet fra TikTok og YouTube.

Genskaber Sidney Lees stemme med AI – så VILDT lyder det

Faktisk er internettet fyldt med AI-sange og endda også toplister over de bedste AI-sange.

Du kan blandt andet finde sange med afdøde Biggie og Tupac, mens også Kanye West er brugt til en AI-version af Justin Bieber-hittet Love Yourself. Ligesom der er en ”Rihanna”-version (AI) af Eminem-hittet Stan. Du kan finde nogle af de bedste AI-sange her.

A.I. Drake & The Weeknd song is terrifying (and kinda good)

https://www.youtube.com/watch?v=1Q5iNBABiLw

Mere til historien

Boomy startede i 2021 og gør det muligt, at generere sange baseret på tekstinput. På hjemmesiden kan brugerne også læse, at de på sekunder kan kreere originale sange og efterfølgende uploade dem til streamingplatforme for at få betaling, når der lyttes til dem. Brugerne på Boomy har kreeret 14.591.095 sange, hvilket ifølge Boomy “er omkring 13.95 procent af den musik, som er udgivet i verden”.

Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Spotify hæver atter priserne – endnu ikke i Danmark

Endnu engang oplyser Spotify, at de hæver prisen på deres abonnementer. Det gælder endnu ikke de danske brugere, men måske et spørgsmål om tid.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Prisstigningen rammer nu eksisterende TV 2 Play-abonnenter

I maj blev TV 2 Play dyrere for nye abonnenter. Nu har prisstigningen ramt eksisterende kunder.

(mere…)
“Nyn eller syng” for at søge på YouTube Music

YouTube Music er klar med en nyhed, da Android-brugere nu kan søge på YouTube Music enten ved at nynne eller med sang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram