Genskaber Sidney Lees stemme – så VILDT lyder det

En dokumentarserie om en af Danmarks største realitystjerner gennem tiderne genskaber Sidney Lees stemme med AI. Det lyder HELT VILDT.

Sidney Lee dokumentar
AI-teknologi har genskabt Sidney Lees stemme. Du kan høre stemmen i klippet herunder og i TV 2 dokumentaren Sidney (Foto: Henning Hjorth, Ritzau Scanpix, TV 2)

Du kan inden længe se en ny dokumentarserie om en af Danmarks største reality stjerner igennem tiderne, Sidney Lee.

Sidney Lee slog igennem med sit meget karakteristiske look i blandt andet serien ”Singleliv”.

Sidney Lee døde sidste år, hvilket til trods for hans hårde liv kom som et kæmpe chok for mange. Nyheden om hans død fik endda Ekstra Bladet website til at gå i sort.

I løbet af årene endte Sidney Lee med at være et fænomen. Mange vidste hvem han var og havde en holdning til ham.

Sidney Lee taler “selv” – via AI

Men hvorfor var Sidney Lee egentlig, som han var? Og var det hele bare en facade? Det er noget af det, som den nye dokumentar på TV, søger svaret på. For første gang har Sidney Lees nærmeste familie valgt at stille op og fortælle om livet med Sidney.

I serien har TV 2 og produktionsselskabet Pipeline Production brugt kunstig intelligens til at genskabe Sidney Lees stemme, som er brugt til at fortælle hans historie. Det er første gang, at TV 2 gør brug af dette. Dette er gjort med familiens samtykke. Både hans mor og bror medvirker i dokumentaren.

Hør stemmen i videoklippet for programmet herunder. På MereMobil.dk er vi “blown away” – holy sh*t hvor lyder det vanvittigt!

– ”At genskabe en afdød persons stemme ved hjælp af kunstig intelligens er ikke noget vi har gjort før på TV 2. Det er forbundet med flere dilemmaer og et stort ansvar, men jeg synes, at vi er landet på et spændende og ikke mindst etisk forsvarligt resultat. Vi har for det første fået familiens samtykke, vi deklarerer det tydeligt overfor seere og lyttere, og så har vi været påpasselige med, hvad vi lader den kunstigt skabte stemme sige. Alt, hvad den siger, er baseret på gennemgribende research, udtalelser fra personer helt tæt på ham og Sidneys egne ord fra, da han levede,” siger programredaktør Thomas Breinholt i en pressemeddelelse.

Sådan lyder AI-Sidney

Du kan høre AI-Sidney i traileren for programmet Sidney.

BAGGRUND: Så vild er den nye kunstige intelligens

AI-algoritme fra Veritone

Det er det amerikanske selskab Veritone, der har samarbejde med TV 2 og Pipeline Production har udviklet algoritmen bag den kunstige stemme, men holdet bag dokumentaren har skrevet, hvad stemmen skulle sige.

Den nye dokumentarserie ”Sidney” har også en tilhørende podcastserie.

Podcastserien har titlen ”Sidney Lee – min historie” og vil ligge i podcastfeedet ”Echo Dox”. Serien har premiere den 11. april på TV 2 Play og TV 2 Echo. Du kan se en trailer for serien her.

KOMMENTAR: Kan Microsoft give Google en mavepuster?

Sidney Lee hed “Sidney Hassel Hansen”. Det var navnet, som fremgik af hans pas, skrev Ekstra Bladet i 2009.

Mere til historien

Chatrobbotter, som GPT-4, kan blive roden til mere digitalt ondt. Det frygter EU’s agentur for politisamarbejde, Europol, i en rapport.

Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Sora: Nyt AI-værktøj laver tekst om til video

Du kan snart blive den næste instruktør, da OpenAI er klar med det nye AI-værktøj Sora, som laver tekst om til video.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram