Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

Søgning Google Microsoft AI
Microsoft ridder på en bølge, som har potentiale til at skabe en helt ny internet-virkelighed (Foto: Gerd Altmann)

Microsoft har investeret massivt i chatrobotten ChatGPT for at kunne integrere den i søgeplatformen Bing.

Efter 14 års forsøg er Microsoft ikke lykkedes med på nogen måde at gøre sig gældende på søgeområdet, hvor Google bare er blevet stærkere og stærkere.

I disse måneder sker der noget epokegørende nyt, som hurtigt kan ændre brugernes adfærd, der kan få afgørende betydning for Googles søge- og pengemaskine.

100 millioner brugere om dagen

Bing med AI-teknologi fra ChatGPT har været online i en måneds tid til en forholdsvist lille gruppe af brugere. Allerede nu har Microsoft rundet over 100 millioner aktive daglige brugere på det nye Bing.

Noter venligst, at det nye Bing kun er ude som et pilotforsøg.

Microsoft er glade for fremgangen, men erkender ydmygt i et blogindlæg, at de stadig er en meget lille spiller på markedet.

– ”That said, it feels good to be at the dance!”, skiver Microsoft.

Få svar – ikke links

Jeg tror, det får KÆMPE betydning, når brugerne opdager forskellen mellem Google og Bing.

Du søger på Google, for at finde svar på et spørgsmål, men bliver mødt af tusindvis af links, hvor du kan finde svaret – og ofte er det svært at gennemskue annonce-links fremfor ægte resultater.

På Bing med AI får du også links, men endnu vigtigere: Du får svar på dit spørgsmål i tekst. Herunder finder du et basalt eksempel.

AI EKSEMPEL

”Giv mig facts om Sony Ericsson”…

Svaret fra Google: Endeløse links (klik her)

Svaret fra Bing:

  • Sony Ericsson var et joint venture mellem japanske Sony Corporation og svenske Ericsson, der producerede mobiltelefoner.
  • Sony Ericsson blev dannet i 2001 og opløst i 2012, da Sony købte Ericssons andel af selskabet.
  • Sony Ericsson havde cirka 8.000 ansatte på globalt plan og var verdens fjerde- eller sjettestørste mobiltelefonproducent i 2009 og 2010.
  • Ericsson blev stiftet i 1876 af instrumentmager Lars Magnus Ericsson og var en af de førende leverandører af telekommunikationsudstyr og -systemer.
  • Sony Mobile Communications har udviklingsfaciliteter i Lund, Sverige; Tokyo, Japan; Beijing, Kina; og i Silicon Valley, USA.

Bing angiver desuden kilderne til svarene – som link.

Den største revolution i årtier

Internettet har været ret fastlåst. Alt handlede om supermagten Google – dernæst Facebook og lignende tjenester.

Kunstig intelligens, tror jeg, bliver den største revolution i årtier. Hvem gider rode i en linkliste, når svaret leveres læsevenligt at grydeklart?

Firmaer som lever af at sælge SEO (søgeoptimering) og at få virksomheder øverst på Google, skal ændre deres forretning radikalt. Om ganske få år taler ingen om at lægge øverst. Det er ikke relevant. Brugerne søger slet ikke på den måde længere.

Webshops og andre internetbaserede tjenester, som lever af trafik fra Google, vågner snart op til en ny virksomhed. Trafikken fra Google vil gradvist dale, blive mindre værdifuld og måske forsvinder den helt.

Rammer alle

Lige så smart udviklingen er, lige så farlig er den for mange – inklusive min egen forretning MereMobil.dk. Nok har vi mange dedikerede følgere, som kender os, men der kommer stadig rigtigt mange forbi via Google.

Den måde du kan ”støtte” på, hvis du stadig vil have gratis indhold om teknologi på dansk er f.eks. ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev – og blive ved med at taste adressen i din browser.

Hvis besøgene forsvinder, som følge af ”den nye tid”, så skal jeg og mine kollegaer også finde et andet arbejde.

LÆS OGSÅ: Microsoft fyrer teamet med ansvaret for etik omkring AI

Nu kommer ådselæderne frem

Lykkedes det Microsoft at ruste Google-træet, så der falder et par æbler ned, så lugter underskoven af AI-firmaer blod. Bliver Google shaky, giver det grobund for rigtigt mange nye spillere.

Jeg tror ikke på, at Google smider deres nuværende forretning med søgetrafik ud af vinduet. Det bliver som med udbydere af kabel-TV – de holder fast så længe de kan og høster pengene indtil der ikke er flereat samle op.

…the game is on.

Hvad tænker du om udviklingen? Skriv i kommentarfeltet herunder.

VIL DU PRØVE BING MED AI? Lige nu kan Bing afprøve via Bing-appen til telefonen. Du skal stadig skrive dig på venteliste, når appen er installeret. Fra computeren skal du hente browseren Microsoft Edge – og som i appen logge ind med en Microsoft-konto.

Mere til historien

Da Microsoft offentliggjorde AI Bing, skyndte Google sig ud af busken med deres projekt Bard. Indtil videre har Bard ingen opmærksomhed fået. Det er Microsoft og ChatGPT, der er de nye spændende gæster ved festen.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
AI vil skubbe dansk økonomi fremad med astronomisk beløb

To ud af tre fuldtidsansatte vil snart på dagligbasis anvende kunstig intelligens i arbejdet, spår analyse fra Implement og Google.

(mere…)
Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram