Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

Etik Microsoft
AI er smart - og nyt - men udviklerne skal også tænke etiske spørgsmål ind (Grafik: MereMobil.dk)

Som en del af en massefyring på 10.000 medarbejdere, har Microsoft lukket deres team til sikring af etik- og samfundsforhold i forbindelse med den fremadstormende AI-teknologi. Det skriver nyhedsbrevet Platformer.

Fyringerne har resulteret i, at Microsoft er uden et dedikeret team til den etiske sikring af AI-udviklingen og de dilemmaer som teknologien fører med sig.

Microsoft siger selv, at deres samlede investering i etik- og ansvar stiger på trods af de seneste fyringer.

KOMMENTAR: Kan Microsofts AI give Google en mavepuster? JA!

Efter store investeringer i chatrobotten ChatGPT satser Microsoft benhårdt på at gøre Bing-platformen til en moderne søgemaskine, der giver svar i stedet for links. Lykkedes missionen er det en kæmpe mavepuster til Google, der i årtier har været urørlige på søgemarkedet.

Microsofts Bing har nu passeret 100 millioner aktive brugere om dagen blot få uger efter lanceringen af en AI-baseret Bing Chat funktion.

BAGGRUNDSå vild er den nye kunstige intelligens

EKSEMPLER PÅ ETIK VS. AI

  1. Ansvarlighed og gennemsigtighed: Hvem er ansvarlig for AI-systemers handlinger og beslutninger? Er det nødvendigt med en gennemsigtig og ansvarlig AI-udviklingsproces for at minimere risikoen for skade?
  2. Privatlivets fred og databeskyttelse: Hvordan kan man beskytte brugernes data, når AI-systemer indsamler og analyserer store mængder personlige oplysninger? Hvor går grænsen mellem at bruge data til at forbedre systemer og krænke privatlivets fred?
  3. Diskrimination og bias: Hvordan kan man sikre, at AI-systemer ikke diskriminerer bestemte grupper af mennesker på grund af race, køn, seksualitet eller andre faktorer? Hvordan kan man undgå bias i træningsdata og algoritmer?
  4. Autonomi og ansvar: Hvordan kan man definere og begrænse autonomien for AI-systemer, så de ikke skader mennesker eller miljøet? Hvordan kan man sikre, at der er en ansvarlig person eller organisation, der kan holdes ansvarlig for AI-systemers handlinger?
  5. Sikkerhed og cybersikkerhed: Hvordan kan man beskytte AI-systemer mod hackere og cyberangreb, der kan udnytte deres funktioner til at forårsage skade? Hvordan kan man minimere risikoen for uautoriseret adgang til systemer og data?

Mere til historien

Efter Microsoft for alvor meldte sig på banen i forhold AI, gik det Google ud af busken med Bard.

Bard: En udfording for ChatGPT og Microsoft Bing

UDE NU: Bard er i hænderne på slutbrugere, men indtil nu er der dårligt nyt for danske Google-fans.

(mere…)
Microsoft på vej med ”Xbox-butik” til mobilen

Microsoft vil gerne tilbyde spil til gamere på smartphones, men opkøbet af Activision Blizzard er afhængig af dette.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
ChatGPT har fået en storesøster

Selskabet bag ChatGPT lancerer en chatbot, som kan aflæse billeder. Her er GPT-4.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram