Bard er Googles ChatGPT-konkurrent

OFFICIELT: Bard er Googles forsøg på at konkurrere mod ChatGPT. Bard åbner snart for offentligheden.

AI robot
Bard er Googles modsvar til ChatGPT (Grafik: MereMobil.dk)

Google har netop annonceret Bard, som er en direkte konkurrent til ChatGPT, der har fået utrolig meget omtale de seneste måneder.

Bard baserer sig på den viden, som er på nettet. Med kunstig intelligens og en masse computerkraft, kan spørgsmål sammensættes til fyldestgørende svar.

I korte træk viser Googles søgefunktion i dag links til sider, som kan indeholde svaret på det, du søger efter. Med Bard bliver svaret leveret i ”klar tekst”, som er til at forstå – uden du først selv skal finde svaret i et link.

Det er præcis det, som ChatGPT i dag gør så overbevisende, at nogle uddannelser har forbudt brugen af kunstige intelligenssystemer.

Ikke den fulde version

Bard bliver i første omgang gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, skriver Google. Der går dog kun ”nogle uger” inden tjenesten ruller bredt ud.

Google sender en lightversion på gaden, da denne kræver markant mindre computerkraft end den fulde udgave. Dermed kan flere få adgang til at prøve Bard.

Google ønsker, at svar fra Bard lever op til en ”høj tærskel for kvalitet, sikkerhed og grundighed”.

LÆS OGSÅ: ChatGPT kommer med betalingsløsning

Hvorfor først nu?

Vi må formode, at Google har haft Bard klar længe, uden at åbne for offentligheden. Nu kom ChatGPT først og blev ”talk of town”.

Jeg undrer mig over, at Google Assistant er så dårlig, som tilfældet rent faktisk er, hvis man hos Google har haft Bard liggende i skuffen.

Nu bliver det spændende, om Bard er lige så god (eller dårlig) som ChatGPT til at besvare spørgsmål.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I lighed med ChatGPT fra Open AI er også Bard baseret på en såkaldt ”sprogmodel”. Google bruger LaMDA (Language Model for Dialogue Applications).

Genskaber Sidney Lees stemme - så VILDT lyder det

En dokumentarserie om en af Danmarks største realitystjerner gennem tiderne genskaber Sidney Lees stemme med AI. Det lyder HELT VILDT.

(mere…)
Bekymring for AI chatbots: Et halvt års pause!

Chatbotten ChatGPT og storesøsteren GPT-4 skaber bekymring på flere fronter. Elon Musk advarer sammen med eksperter mod AI.

(mere…)
Bard: En udfording for ChatGPT og Microsoft Bing

UDE NU: Bard er i hænderne på slutbrugere, men indtil nu er der dårligt nyt for danske Google-fans.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
ChatGPT har fået en storesøster

Selskabet bag ChatGPT lancerer en chatbot, som kan aflæse billeder. Her er GPT-4.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram