Restriktioner indføres mod ChatGPT

Aarhus Universitet indfører nu restriktioner mod robotten ”ChatGPT” og lignende AI-programmer.

AI ROBOT
Et eksempel på et billede, som vi har skabt med kunstig intelligens på få sekunder (Grafik: MereMobil.dk / Dall-E)

ChatGPT og lignende AI-programmer forbydes til eksamener på Aarhus Universitet – selv de eksamener, hvor alle hjælpemidler ellers er tilladt. Det er første danske universitet, som tager konsekvensen af den smarte ”robot”, der gør brug af kunstig intelligens.

Brug af chatrobotten opfattes som snyd, da studerende ved brug af denne ikke løser opgaven selv.

-”Som studerende skal du holde dig fra at bruge AI chatrobotten ChatGPT og andre lignende softwares, når du skal til eksamen. Bruger du AI i forbindelse med din eksamen, bliver det betragtet som eksamensnyd, da du ikke løser din opgave selvstændigt og individuelt,” skriver Aarhus Universitet i en melding.

Det er en undtagelse, hvis brug af softwaren specifikt fremgår af kursusbeskrivelsen.

ChatGPT kan skrive en større opgave på ganske kort tid, hvor du blot selv giver få oplysninger om, hvad du gerne vil have, at den skal indeholde. Den kan også løse problemregning med udregningerne og mellemregningerne undervejs. Dog skal man være opmærksom på, at kilderne ikke altid er korrekte.

Det er ikke kun i Danmark, at der nu er lidt restriktioner omkring sådan en robot. I New York har skolerne valgt helt at forbyde brugen af ChatGPT. Det gælder både grundskoler og dem på gymnasieniveau, hvor hverken lærere eller elever kan tilgå chatrobotten på skolernes netværk. Det skriver TV 2.dk.

Blokeringen af netværket sker grundet "negative indvirkninger på elevernes læring og bekymringer vedrørende sikkerheden og nøjagtigheden af ​​indholdet," oplyser New York City Education Department.

Denne robot kan splitte iPhones fra hinanden

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der er ikke noget nyt i, at det er forbudt at gøre brug af en AI-robot, men ChatGPT’s popularitet har gjort, at det nu er nødvendigt at understrege.

Bard er Googles ChatGPT-konkurrent

OFFICIELT: Bard er Googles forsøg på at konkurrere mod ChatGPT. Bard åbner snart for offentligheden.

(mere…)
Betalingsabonnement på ChatGPT testes

Chatrobotten ChatGPT er stærkt revolutionerende, men inden du som bruger glæder dig for tidligt... Et betalingsabonnement testes nu.

(mere…)
TDC kan forudse hvilken telefon du køber næste gang

Godt købmandskab eller unødvendig snagen og overvågning? TDC ved, hvornår du vil købe en ny telefon og hvilken smartphone du ønsker dig.

(mere…)
Huawei mener kunstig intelligens afløser apps

Antallet af applikationer er faldende, men måske kunstig intelligens er på vej til at tage over. Det mener Huawei i hvert fald.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram