Bill Gates: AI er det vigtigste teknologiske fremskridt i årtier

Bill Gates vil som en række andre fremtrædende personer holde kunstig intelligens i kort snor.

en mand der smiler
Bill Gates håber på, at AI vil blive brugt til at reducere ulighed i verden. Foto: Bill Gates/Facebook

Kunstig intelligens er er lige så grundlæggende som skabelsen af ​​mikroprocessoren, den personlige computer, internettet og mobiltelefonen.

Det mener Microsofts medstifter Bill Gates.

I et indlæg på sin blog GatesNotes skriver det nu 67-årige tech-ikon blandt andet:

- "Det vil ændre den måde, folk arbejder, lærer, rejser, får sundhedspleje og kommunikerer med hinanden."

Ikke uventet vender og drejer han de teknologiske herligheder i OpenAI's chatbot ChatGPT. Netop Open AI investerede Microsoft 10 milliarder dollar - rundt regnet 70 milliarder kroner - i for godt to måneder siden.

Bill Gates fortæller i sit indlæg, at han har mødtes med folkene bag OpenAI siden 2016, og at han midt i ​​2022 var så begejstret for deres arbejde, at han gav dem en udfordring: Få robotten til at bestå en højere eksamen.

- "Gør den i stand til at besvare spørgsmål, som den ikke er specielt uddannet til. Hvis du kan gøre det, sagde jeg, så har du fået et regulært gennembrud".

Løste opgaven på få måneder

Han tilføjer, at han troede det ville holde OpenAI-folkene beskæftiget i to-tre år, men de løste opgaven på få måneder. Og at chatbotten gjorde sit og bestod eksamenen med topkarakter.

- "Jeg vidste, at jeg lige havde set det vigtigste teknologiske fremskridt siden den grafiske brugergrænseflade", skriver Bill Gates og kigger i glaskuglen:

- "Hele industrier vil reorientere sig omkring det. Virksomheder vil udmærke sig ved, hvor godt de bruger det", skriver han.

Samtidig lægger han sig i slipstrømmen på det opråb og den advarsel som blandt andre Apple-stifteren Steve Wozniak og Tesla-milliardæren Elon Musk er kommet med.

Flere end 1.000 personer har underskrevet advarslen om den hastige udvikling af kunstig intelligens. De foreslår, at regeringer skal på banen, og her melder Bill Gates sig på samme bane og opfordrer regeringer til at arbejde med industrien for at "begrænse risiciene" ved AI.

AI kan hjælpe sundshedspersonale

- "På verdensplan er den værste ulighed i sundhed: Fem millioner børn under fem år dør hvert år. Det er et fald fra ti millioner for to årtier siden, men det er stadig et chokerende højt tal. Næsten alle disse børn er født i fattige lande og dør af årsager, der kan forebygges, såsom diarré eller malaria. Det er svært at forestille sig en bedre brug af AI end at redde børns liv," skriver Bill Gates og fortsætter:

- "Mange mennesker i disse lande kommer aldrig til at se en læge, og AI vil hjælpe de sundhedsarbejdere, de ser, med at være mere produktive".

Som eksempel giver han administrativt arbejde, men peger også på, at det kræver en målrettet tilgang til AI.

- "Markedskræfterne vil ikke naturligt producere AI-produkter og -tjenester, der hjælper de fattigste. Det modsatte er mere sandsynligt."

- "Med pålidelig finansiering og de rigtige politikker kan regeringer og filantropi sikre, at AI bruges til at reducere ulighed," skriver han og summer udfordringen op:

- "Ligesom verden har brug for, at de dygtigste fokuserer på de største problemer, bliver vi nødt til at fokusere verdens bedste AI på de største problemer."

Mere til historien

De italienske myndigheder har trukket i bremsen efter den fremadstormende chatrobot ChatGPT har været ramt af databrud. Læs om det her

ChatGPT-appen klar til iPhone i Danmark

Du kan nu have ChatGPT ved hånden, hvis du har en iPhone. Appen er klar i Danmark.

(mere…)
French Open: Tennisstjerner får hjælp af kunstig intelligens

Når Holger Rune, Novak Djokovic og Casper Ruud er klar til French Open i Paris, vil de kunne anvende kunstig intelligens.

(mere…)
ChatGPT nu klar som app til iPhone

OpenAI har frigivet en officiel ChatGPT-app, som kan downloades nu af særligt udvalgte.

(mere…)
ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

I en høring i Kongressen erkendte chefen for OpenAI, som står bag ChatGPT, at man skal være varsom ved brugen af kunstig intelligens.

(mere…)
Snapchats AI gør børn forskrækkede og utrygge

Snapchats chatbot er netop lanceret. Chatbotten gør eksperter bekymrede.

(mere…)
Zalando modeassistent med ChatGPT løser måske tøjkrisen

En ny "modeassistent" fra Zalando kan hjælpe dig, når du har tøjkrise.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram