Microsoft investerer milliarder i chatrobot

Microsoft investerer for tredje gang i ChatGPT. Danske universiteter er ikke begejstrede for chatrobotten.

logoer fra OpenAI og Microsoft
Foto: OpenAI og Microsoft

Tech-kæmpen Microsoft investerer ti milliarder dollar i OpenAI, som står bag chatrobotten ChatGPT. Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg.

De mange milliarder - som til dagens kurs svarer til intet mindre end 68,5 milliarder kroner - investeres i chatrobotten, som endnu kun betegnes som en prototype.

Det er tredje gang at Microsoft lægger en større investering i OpenAI.

I en pressemeddelelse skriver Microsoft, at investeringen skal være med til at udbrede kunstig intelligens til hele verden.

- "I den næste fase af vores partnerskab vil udviklere og organisationer fra forskellige industrier have adgang til den bedste kunstige intelligens", siger Microsofts administrerende direktør, Satya Nadella, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: ChatGPT tester betalingsmodel

Tordner frem

OpenAI er baseret på maskinlæring og er i galop på vej ud af ble-stadiet og ind i fremtiden. Allerede nu kan den formulere tekster, som opfattes så valide, at flere danske universiteter har forbudt robotten til eksamen.

Det drejer sig om Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet. Alle steder er brugen af kunstig til eksamen blevet forbudt.

- "Man skal lave sin eksamen selv, og det har man ikke gjort, hvis man bruger kunstig intelligens. Det handler om at teste, hvad de studerende kan", sagde Anna Bak Maigaard, vicedirektør på Aarhus Universitet, forleden til DR.

På Københavns Universitet afhænger det af den enkelte eksamen.

Microsofts håb er blandt andet, at ChatGPT kan gøre søgemaskinen Bing i stand til at udfordre Googles søgemaskine, noterer Bloomberg News.

Se Apples genbrugsrobot in-action

Mere til historien

Maskinen er skabt af virksomheden OpenAI. Det er et firma, som milliardæren Elon Musk var med til at stifte i 2015. Han har siden forladt virksomheden, som på sin hjemmeside skriver, at "vores mission er at sikre, at kunstig intelligens kommer hele menneskeheden til gode".

Microsoft er nede – (løst)

Microsoft er gået i sort, sådan virker det næsten. Store problemer globalt lige fra Outlook, Teams, OneDrive og til Xbox Live samt Microsoft Store.

(mere…)
EU kan spænde ben for Microsofts opkøb af Activision Blizzard

Sidste år købte Microsoft spilproducenten Activision Blizzard. Aftalen er endnu ikke endelig godkendt og kan ende med at blive afvist.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Windows 11 kigger langt efter brugerne

Efter mere end 1 år på markedet, så må Microsoft fortsat kigge langt efter brugerne til Windows 11. Det viser nye tal.

(mere…)
Her er Microsofts 3 nye Surface-produkter

OVERBLIK: Microsoft har løftet sløret for deres nye Surface produkter. Det er blevet tid til at hilse på den nye trio.

(mere…)
Microsoft inviterer til event i oktober

Microsoft har sendt invitationerne ud til et nyt event, som finder sted i oktober. Måske nye Surface-produkter er på vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram