Myndigheder begrænser ChatGPT

OpenAI har været ramt af databrud, som involverede brugeres samtaler og betalingsoplysninger.

Kunstig intelligens (Kilde: PIxabay.com)
ChatGPT anklages for at overtræde dataloven i Italien. (Kilde: PIxabay.com)

De italienske myndigheder har sat den fremadstormende chatrobot ChatGPT under lup.

Det sker fordi myndighederne mistænker den - og formentlig også dens søsterrobot GPT-4 - for at bryde landets regler for dataindsamling.

Således skubbes der til den shitstorm mod især OpenAI's chatrobotter, der har rejst sig blandt eksperter - og nu myndigheder - de seneste dage.

Tidligere skrev vi, at EU's agentur for politisamarbejde, Europol, advarer om, hvordan chatrrobotter - eller bare chatbots - kan blive et nyt værktøj for kriminelle.

Samtidig har Elon Musk og flere end 1.000 personer sendt et åbent brev med en advarsel om den hastige udvikling af kunstig intelligens.

Ser stort på aldersbegrænsning

Ifølge flere nyhedsbureauer reagerer de italienske myndigheder også på, at ChatGPT tilsyneladende ikke at verificerer brugernes alder på trods af, at tjenesten har sat en aldersbegrænsning for brugerne på 13 år.

Derfor er ChatGPT's brug af italienske borgeres personlige data ifølge Ritzau blevet midlertidigt begrænset. Det skriver de italienske databeskyttelsesmyndigheder i et notat.

Ritzau citerer de italienske databeskyttelsesmyndighederne for, at der er fravær "af ethvert juridisk grundlag, der retfærdiggør den massive indsamling og lagring af personlige data for at "træne" de algoritmer, der ligger til grund for platformens drift".

Desuden oplyser myndighederne, at tjenesten havde et databrud den 20. marts. Nedbruddet involverede brugeres samtaler og betalingsoplysninger.

Det er uvist, hvordan og hvilke begrænsninger de italienske myndigheder har iværksat.

Endnu har OpenAI ikke reageret på de italienske myndigheders begrænsning af ChatGPT.

Mere til historien

Europol mener, at Open AI's ChartGTP kan åbne for muligheder indenfor terrorisme, propaganda og desinformation – ting som i yderste konsekvens kan ramme et helt samfund. Læs mere om det her

Truer AI nyhederne? Nyt plugin fjerner clickbait

En udvidelse til Googles Chrome-browser lægger i disse dage formentlig pres på forretningsmodel, som irriterer mange.

(mere…)
AI og Samsung går støvsugervejen … blandt andet

Samsung har præsenteret visionen Bespoke Life 2023. Visionen er at forbedre brugernes liv gennem energieffektivitet, forbindelsesmuligheder og design.

(mere…)
ChatGPT-appen klar til iPhone i Danmark

Du kan nu have ChatGPT ved hånden, hvis du har en iPhone. Appen er klar i Danmark.

(mere…)
French Open: Tennisstjerner får hjælp af kunstig intelligens

Når Holger Rune, Novak Djokovic og Casper Ruud er klar til French Open i Paris, vil de kunne anvende kunstig intelligens.

(mere…)
ChatGPT nu klar som app til iPhone

OpenAI har frigivet en officiel ChatGPT-app, som kan downloades nu af særligt udvalgte.

(mere…)
ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

I en høring i Kongressen erkendte chefen for OpenAI, som står bag ChatGPT, at man skal være varsom ved brugen af kunstig intelligens.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram