Bag skærmen sidder spioner og manipulerer vores børn

TV 2 er klar en dokumentar, der påviser, hvordan techfirmaerne bevidst spekulerer i at misbruge vores børns data.

TV 2 dokumentar Spionerne bag skærmen
Det afdækkes, at folkene bag populære spil systematisk indsamler data om vores børn og manipulerer dem (Foto: Dokumentarkompagniet/TV 2)

”Spionerne bag skærmen” er to nye programmer fra TV 2 Dokumentar, hvor de forsøger at afdække, hvad der sker med vores børns personlige oplysninger.

Første program sendes på onsdag (onsdag den 17. maj 2023). Her afdækker TV 2 Dokumentar, hvordan firmaer bag populære spil indsamler personlige oplysninger om vores børn og bevidst manipulerer dem, mens de spiller.

Det gælder blandt andet om at fastholde børnene længst muligt foran skærmen.

Dette er præcis hvad familievejleder Christina Abildgaard pointerer i vores podcastepisode om, hvordan techfirmaerne overtager vores børn. Du kan høre episoden her og via alle andre podcastplatforme.

I dokumentaren på TV 2 kommer det frem, at firmaerne bag spillene indsamler oplysninger om vores børn uden at fortælle det. Det fokuseres der særligt på i anden episode, hvor TV 2 Dokumentar finder frem til et konkret barn i Danmark via oplysninger fra Singapore.

LÆS OGSÅ: Forskning: Mindre skærmtid = færre konflikter

Der er ingen tvivl om, at man som forælder til børn måske gør klogt i, at interesserer sig en lille smule for, hvad der egentlig sker.

LÆS OGSÅ: Børns kognitive evner kan blive svagere af skærmtid

Du kan se en teaser for det første af de to programmer herunder. Spionerne bag skærmen kan blandt andet ses på TV 2 Play.

Hør podcastepisoden om hvad skærmtid gør ved vores børn

Mere til historien

Det kunne tyde på, at befolkningen generelt er trætte af tech-giganterne og deres påvirkninger på børnene. På kun seks uger er det lykkedes, at få 50.000 underskrifter til et borgerforslag, der tvinger politikerne til at se på sagen. Det er speciallægen Imran Rashid, der står bag borgerforslaget, som Folketinget nu er tvunget til at tage stilling til.

Læs også:
Skærmtid kan ødelægge små børns hjerner

Små børn får ALT for meget skærmtid
(mere…)
Ingen skærmtid til børn under 2 år
(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Mobilfrie skoler: Nu leger børnene igen

Der kommer mobilfrie skoler flere steder, hvilket deler vandene. Nu melder en skole, at der atter er legende børn i skolegården.

(mere…)
Før barnets første mobil - dette skal du overveje

GUIDE: Hvornår skal børn have den første mobil? Hvilket abonnement skal vælges? Her er hjælp til børn, forældre og mobiler.

(mere…)
Nyt skoleår byder på mindre skærmtid på nogle skoler

Flere af landets skoler er klar til et skoleår med mindre skærmtid og mere papir i undervisningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram