ChatGPT er dum og velkommen, siger ekspert

Ekspert mener, at kunstig intelligens kan hjælpe os med at opbygge mere tilfredsstillende og produktive karrierer.

Grafik: Peter Bergman og OpenAI

En gennemsnitlig IQ er 100. Og tidens meget omtalte robot ChatGPT har en IQ på 83.

Så hvad er der at frygte? Intet? Eller lykkes det udviklerne hos OpenAI, at gøre chatrobotten klogere? Og hvilke konsekvenser vil det have for det arbejde vi udfører?

Det forsøger det amerikanske medie Fast Company, at finde et svar på.

Den umiddelbare konklusion er, at det er overvejende sandsynligt at mange vil se noget af deres arbejde blive erstattet af en robot.

Overtager robotten vores jobs?

Fast Company har allieret sig med Erol Toker, som er grundlægger af virksomheden Truly. Truly arbejder med automatisering af ​​forretningsprocesser ved hjælp af kunstig intelligens, og han skriver i en artikel, at på trods af at ChatGPT har en IQ under gennemsnittet, så frygter mange for deres job.

Han mener, at det siger noget om det eksisterende system og om, hvor utilstrækkelige mange af de job, vi har skabt, er.

– “Hvis noget med en IQ på 83 kan overtage vores job, fungerer samfundet som helhed ikke på sit fulde potentiale. Jeg tror på, at generativ kunstig intelligens både er et rystende realitetstjek og en potentiel løsning til at hjælpe med at gøre vores job mere meningsfulde”, skriver Erol Toker.

Generativ kunstig intelligens kan skabe nyt, originalt indhold uden brug af menneskelig indgriben.

Her peger Erol Toker på, at mange ansatte druknes i underlige og gentagne opgaver, som ofte udføres på autopilot – og uden megen kritisk tænkning.

Han skriver videre, at det anslås, at små og mellemstore virksomheder i USA i snit bruger 120 dage og 50.000 dollar årligt på administrative opgaver.

– “Den tid kunne bruges på at udføre mere meningsfuldt arbejde, såsom at uddybe den idé, du har haft i baghovedet i flere måneder, eller at udforske en app, du tror kan strømline dine projekter”, skriver Erol Toker og tilføjer:

– “Resultatet er, at vi ofte kvæler vores egne fremskridt, fordi vi mangler tid og ressourcer til at tænke stort”.

En robot er uden fornemmelse

Han tror på, at en robot som ChatGPT vil være en god ting og stiller spørgsmålet om ikke vi gerne vil have frigjort tid og lade “ChatGPT skrive et blogindlæg eller generere et specifikt design eller kodelinje”?

Han mener dog ikke, at en robot kan overtage den menneskelige fornemmelse, og giver som eksempel, at ​​ChatGPT kan bruges i forbindelse med en bog, han er i gang med at skrive.

Han oplever, at han kan få ​​ChatGPT til bearbejde de idéer han har, og at han så bedre kan forstå idéerne, når han ser dem på skrift.

– “Men selvom idéerne er gode, skal jeg stadig omskrive halvdelen af ​​ChatGPT’s udkast. Det er der, hvor min menneskelige tænkning på højt niveau stadig er værdifuld.”

​​ChatGPT giver ham således tid til, at arbejde videre med det arbejde, der ikke kan automatiseres.

Han mener at generativ kunstig intelligens kan hjælpe os med at opbygge mere tilfredsstillende og produktive karrierer.

– “Ved at give os den tid og de værktøjer, vi har brug for til at skabe konsekvensidéer, kan generativ AI sætte os i stand til at blive mestre i vores fag,” slutter han sin artikel hos Fast Company.

Med til ligningen om ChatGPT hører dog også at robotten er baseret på maskinlæring. Den bliver således “klogere” og “klogere” jo mere den anvendes …

Og havde ChatGPT – med en IQ på 83 – været en person ville den intelligensmæssigt være placeret mellem de normalt begavede og de psykisk udviklingshæmmede. Den ville således blive betragtet som sinke og dermed være svagt begavet.

Mere til historien

Google er på vej med en direkte konkurrent til ChatGPT. Inden længe skal vi byde velkommen til Bard. Læs mere om det her

Husqvarna Automower danser måldans

EM-feberen raser i Europa og nu også i haven, hvis du har en Husqvarna Automower robotplæneklipper. Den jubler ved mål.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Tænk dig om når du oplader – robotplæneklipper antændte hus

Man skal tænke sig om, når man oplader et lithiumionbatteri, lyder rådene fra ekspert.

(mere…)
Forårsklargøring af haven: Særligt én type hitter hos danskerne

Interessen for plæneklippere er stor hos danskere dette forår. Særligt én type er ekstra populær.

(mere…)
Ny robotplæneklipper trimmer græsset uden kabler og GPS

Roboticmover A1 anvender sensorteknologi fremfor satellitter og kabler, men virker det?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram