Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

sikkerhed-kode-it

Check Point Research har tidligere fortalt at AI-robotten ChatGPT, kan bruges til at udvikle ondsindet malware. Nu afslører Check Point Research så fem forskellige scenarier, hvor hackere ved hjælp af den nye version af ChatGPT, der hedder af ChatGPT4, kan lave cyberkriminalitet – og det er hurtigere end tidligere.

LÆS OGSÅ: ChatGPT har fået en storesøster

Den nye version skulle ellers have indbyggede sikkerhedsfunktioner, der forhindrer ondsindet aktivitet. Det ser dog ikke ud til at virke efter hensigten.

Ret overraskende er det, ifølge analytikere fra Check Point, at i nogle tilfælde er det muligt for personer, som ingen teknisk viden har at skabe ondsindede værktøjer til cyberangreb. ChartGPT4 kommer nærmest med en ”endelig opskrift”.

Da Check Point tidligere har oplevet ”huller” i ChatGPT, som kunne udnyttes af hackere, så har de i nogle døgn tjekket den nye ChatGPT4.

ChatGPT er dum og velkommen, siger ekspert

-”Selvom den nye platform er forbedret på mange måder, har vi også erfaret, at der er flere scenerier, hvor ChatGPT4 kan benyttes af brugere både med og uden teknisk erfaring inden for cyberkriminalitet,” fortæller Oded Vanunu, Head of Products Vulnerability Research hos Check Point Software Technologies, i en pressemeddelelse.

ChatGPT4 kan udnyttes af ondsindede hackere til at skabe:

  • Malware
  • Phishing: efterligning af mails fra banker eller lignende
  • Phishing: E-mails til medarbejdere
  • PHP Reverse Shell
  • Java-program, der downloader og udfører kit, der kan starte som en skjult powershell

LÆS OGSÅ: Restriktioner indføres mod ChatGPT

Der er også godsindede hackere (whitehat hackere) - den kunstige intelligens kan også bruges til kodninger af programmer, der kan være til gavn for samfundet.

Du kan læse mere om Check Point’s resultater på deres blogindlæg.

Mere til historien

Der er ingen tvivl om, at robotter, som ChatGPT, er det ”the next big thing” – men det er også noget, som man skal være opmærksom på og påpasselig med. Konkurrencen er hård og lige nu ser det ud til, at søgemaskinerne som vi kender dem, kan ændres markant indenfor kort tid.

Genskaber Sidney Lees stemme - så VILDT lyder det

En dokumentarserie om en af Danmarks største realitystjerner gennem tiderne genskaber Sidney Lees stemme med AI. Det lyder HELT VILDT.

(mere…)
Bekymring for AI chatbots: Et halvt års pause!

Chatbotten ChatGPT og storesøsteren GPT-4 skaber bekymring på flere fronter. Elon Musk advarer sammen med eksperter mod AI.

(mere…)
Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
Bard: En udfording for ChatGPT og Microsoft Bing

UDE NU: Bard er i hænderne på slutbrugere, men indtil nu er der dårligt nyt for danske Google-fans.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram