ChatGPT har fået en storesøster

Selskabet bag ChatGPT lancerer en chatbot, som kan aflæse billeder. Her er GPT-4.

grafik der illuderer GPT-4
OpenAI skriver, at der er brugt et halvt år på, at gøre GPT-4 mere sikker og mere afstemt (Grafik: OpenAI)

Der hviskes i krogene om, at Google om få år vil være fortid.

Højt siges det, at Googles forretningsmodel i bedste fald er på vej ind i en blindgyde. I værste fald, at forretningsmodellen inden længe vil være døende.

I venteværelset sidder Microsoft med dets kæmpe milliardinvestering i selskabet OpenAI, der står bag chatbotten ChatGPT.

Netop OpenAI ser ud til, at have klargjort den næste pakke søm klar til konkurrenternes kiste.

Selskabet har på dets blog løftet sløret for en ikke ubetydelig opgradering. GPT-4 er navnet på en chatbot, der løfter kunstig intelligens, ikke kun til nye højder, men som ifølge GPT-4 også kan opføre sig mere menneskeligt end forgængeren.

Den opdaterede chatbot GPT-4’s svar ventes i fremtiden at blive endnu mere præcise. Den vil således ikke kun kunne tage udgangspunkt i tekst, men også blive inspireret af billeder.

Det betyder, at hvis der uploades et billede, der viser indersiden af et køleskab, så kan chatbotten se, hvilke varer der er i det. GTP-4 vil desuden kunne fortælle, hvilke retter man kan lave med ingredienserne.

Den pæne søster i klassen

Ifølge OpenAI er der lavere sandsynlighed for, at den nye version, GPT-4, kommer på vildspor og eksempelvis svarer med løgne eller fornærmelser.

– Vi har brugt et halvt år på at gøre GPT-4 mere sikker og mere afstemt.

– Det er 82 procent mindre sandsynligt, at GPT-4 svarer på henvendelser om ulovligt indhold og 40 procent mere sandsynligt, at den kommer med svar, der er faktuelle, skriver OpenAI.

Chatbots i galop

ChatGPT blev lanceret i slutningen af november sidste år, og har med lynets hast fundet vej ind i blandt andet kommunikationsbranchen og på uddannelsesinstitutioner og den imponerer med sin evne til at svare på spørgsmål og udføre komplekse opgaver eller eksempelvis skrive sange og digte.

Senest fik danskeren Valdemar Osted idéen, at inkorporere ChatGPT på en simpel webside; 20sekunder.dk, som med et jobopslag og et cv i løbet af ganske få sekunder kan spytte en nogenlunde velfungerende jobansøgning ud.

Hvor er Bard?

Inden tirsdagens meddelelse om GPT-4 må man formode, at ChatGPT allerede havde sat Googles udviklingsafdeling på overarbejde. Med lanceringen af GPT-4 er Google om muligt sat endnu mere under pres.

I begyndelsen af februar meldte Google officielt ud, at deres chatbot, Bard, som også er baseret på kunstig intelligens, snart åbnes for offentligheden, men siden er der intet sket.

Microsoft tonser derud af. De har lugtet blod og servicerer nu 100 millioner brugere om dagen på deres AI-version af Bing. Læs mere om Microsofts livtag med Google her.

Mere til historien

ChatGPT’s IQ er blevet vurderet til 83, så vi spurgte ChatGPT, hvilken IQ GPT-4 har. Her er svaret (uredigeret): “Da GPT-4 endnu ikke er blevet offentligt tilgængelig, er der ingen officiel IQ-vurdering tilgængelig. Det er også værd at bemærke, at IQ-tester er designet til at måle menneskelig intelligens og ikke nødvendigvis er en passende måling af kunstig intelligens. Derfor er det mere relevant at vurdere GPT-4’s evner til at udføre opgaver og interagere med mennesker på en effektiv måde”.

Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram