Chatbotter vil ændre din søgen på internettet

Med Microsofts Bing Search har vi kun set begyndelsen. Det tager fart de næste tre til fem år, forudser professor.

Microsoft Bing search AI
Microsoft er ved at indarbejde kunstig intelligens i deres søgefunktion Bing (Grafik: MereMobil.dk)

Sig navnet: Bing Search. ChatGTP. Bard. Eller bare: AI.

Robotterne og den kunstige intelligens er ikke på vej ind på internettet. De er ankommet.

Ikke kun som svarmaskiner i søgetjenester som Microsofts Bing Search, men også som et værktøj til at skrive tekster til internettet.

Således har mediebureauet Mynewsdesk, der er til for organisationer og virksomheder, taget kunstig intelligens - altså AI - i brug.

I februar lancerede Mynewsdesk værktøjet "Content AI". Med det i hænderne kan der skabes automatisk genererede pressemeddelelser baseret på det Mynewsdesk kalder for "de mest almindelige emner for pressemeddelelser".

I første omgang er der givet tre skabeloner, som er baseret på data fra Mynewsdesks kunder. Så mere robotstyret tekst er på vej.

Der er også mere på vej for den almindelige bruger af internettet. Robotterne vil nemlig ændre måden vi får søgesvar på.

Vil ændre din søgen

Endnu får du i Google de gammelkendte svar serveret som en række links, men i Bing Search anvendes der nu kunstig intelligens.

Ifølge Ole Winther, professor ved DTU Compute og Biologisk institut på Københavns Universitet, har AI "potentialet til at løse mere komplekse opgaver".

Han mener, at teknologien vil kunne ændre måden, vi finder information på nettet på.

- "Lad os for eksempel sige, at du beskriver din drømmeferie og fortæller, at du har et budget på 5.000 kroner. Det kan den kunstige intelligens forstå, og så kan den gå på nettet og finde noget, der både lever op til dine forventninger og økonomiske begrænsninger," siger han til DR.

Han tilføjer, at vi endnu kun har set begyndelsen og mener, at der er grund til at tro, at udviklingen vil fortsætte.

- "Og tage fart i de kommende tre til fem år", siger han til DR.

LÆS OGSÅ: Mange kan ikke se forskel på reklamer og søgeresultater

Google er på vej

Det kan han meget vel få ret i. Google står nemlig på spring med Bard, som er en direkte konkurrent til den seneste tids meget omtalte chatrobot ChatGPT.

Bard er baseret på den viden, som er på internettet, og med kunstig intelligens og en masse computerkraft, kan spørgsmål forvandles til fyldestgørende svar. Ganske som Bing Search.

Med Bard bliver søgesvar således leveret i en tekst, som er til at forstå – uden at du først selv skal finde svaret i et link.

Det er også den forventning DTU-professor Ole Winther har. Han siger til DR:

- "Vi ville kunne finde de samme svar med normale Google-søgninger. Men det ville nok tage længere tid. Med chatbotter kan du nemlig have en dialog med den kunstige intelligens, så du hurtigere kan blive ledt hen på det, du gerne vil vide."

Han tilføjer, at chatbotterne formentlig vil inspirere spørgeren på nye måder.

BAGGRUND: Så vild der den nye kunstige intelligens

Mere til historien

Professor Ole Winther tror ikke, at Googles søgemaskine, som vi kender den, vil forsvinde. Det baserer han på, at Google har en forretningsmodel, som er så god, at de ikke har nogen interesse i at ændre den.

Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
ChatGPT har fået en storesøster

Selskabet bag ChatGPT lancerer en chatbot, som kan aflæse billeder. Her er GPT-4.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Så vild er den nye kunstige intelligens

BAGGRUND: Teknologier som ChatGPT og DALL-E skriver selv artikler, laver billeder og svarer på komplicerede spørgsmål. Læs hvor vildt det er.

(mere…)
Bard er Googles ChatGPT-konkurrent

OFFICIELT: Bard er Googles forsøg på at konkurrere mod ChatGPT. Bard åbner snart for offentligheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram