De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

Gaver til konfirmanden 2022
Tech-gaver til konfirmanden er ikke kun henvendt til drengene, men også til pigerne. Du kan se vores tips til tech-gaver i forskellige prisniveauer herunder. (Foto: MereMobil.dk)

Konfirmationssæsonen kører for fuld skrue. Enten er årets konfirmander er netop konfirmeret eller også skal de fleste det i nær fremtid.

I forhold til coronapandemien så bliver det i år en "rigtig fest” uden mange begrænsninger.

Mange konfirmander ønsker sig måske en ny smartphone, computer eller andet.

Vi har derfor set nærmere på, hvilke tech-gaver som kan blive et hit.

Konfirmanderne får svimlende pengebeløb

spare penge
Sparegrisen fyldes op for de fleste, når de konfirmeres (Foto: Maitree Rimthong)

Konfirmander får ofte utroligt høje pengebeløb, som selvfølgelig er dette oftest afhænger af, hvor mange gæster der er med til festen. Det er ikke unormalt at få mellem 20.000 og 30.000 kroner i konfirmationsgave. Faktisk viser nye tal fra Nordea, at den gennemsnitlige konfirmand får gaver for 31.000 kroner.

Nogle unge kan ende med at ”klatte” pengene væk – for man kan jo blive fristet, når man pludselig har mange penge på lommen.

Står man ikke lige og mangler noget ”her og nu”, så kan det måske også være en idé at tænke sig om, inden er købes noget.

Flere banker tilbyder særlige konfirmationskonti, hvor du kan få op til 5 procent i rente. Det kræver selvfølgelig at man er kunde i banken. Det skriver Mybanker.dk.

Eksempelvis tilbyder Arbejdernes Landsbank 5 procent i rente. Indsætter man 25.000 kroner på sin konfirmationskonto den april 2022, vil de den 1. december 2022 være vokset til 25.736 kroner.

Konfirmationsopsparinger eller anden opsparing af pengene er tæt på hver tredje forælder tilhænger af, ifølge en undersøgelse YouGov har foretaget for Danske Bank. Mens hver fjerde forælder ikke til stille nogen krav til, hvordan pengene bruges!

Tech-gaver i forskellige prisklasser

Skal man være gæst til en konfirmation, så giver man jo gaver i forskellige prisklasser. Derfor er det også altid godt, at der er lidt forskellige ønsker.

Vi har set nærmere på en række produkter i tech-genren, som vi gennem tiden har testet.

Nedenstående udvalg kan selvfølgelig også være input til, hvad konfirmanden efterfølgende kan købe for pengegaverne.


Headsets

AirPods Pro
AirPods Pro kunne være et gaveønske fra mange konfirmander, hvis de har eller ønsker sig en iPhone. (Foto: MereMobil.dk)

Mange bruger dagligt headsets og vil måske derfor gerne have et godt headset. Har konfirmanden en iPhone, eller ønsker sig en, så er AirPods Pro det rigtige valg.

ANMELDELSE: AirPods Pro | Det bedste headset til din iPhone

Foruden god lyd har AirPods Pro også støjreduktion. Hvilket betyder, at støjen fra omgivelserne lukkes ude, når konfirmanden skal fordybe sig i lektierne.

Et tilsvarende produkt til Android-telefoner er Jabra Elite 4 Active, der i lighed med AirPods Pro har støjreduktion og god lyd. Tilmed er Jabra støv, - vand og svedtæt.

VIDEO: BeoPlay EX headset test | lyder enestående

Er konfirmanden til gaming, så er headsettet Epos H3 Hybrid værd at købe. Der er god lyd i spil, dog uden en overskruet bas. Epos kan anvendes med både computer, PlayStation 5, Xbox eller på telefonen via Bluetooth.

Priser:

  • Jabra Elite 4 Active: 849 kroner
  • Apple AirPods Pro: 1.549 kroner
  • Epos H3 Hybrid: 1.095 kroner

Smartphones

iPhone 13-serien med alle fire modeller: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 og iPhone 13 Mini (Foto: MereMobil.dk)

Skal der en ny smartphone til, så er årets store hit er iPhone 13 Pro. Telefonen kommer med et af de bedste mobilkameraer, du kan opdrive, men prisen er også i den høje ende. 8.318 kroner er den aktuelt laveste pris, vi har kunne finde.

ANMELDELSE: iPhone 13 Pro | En fed gentagelse

Behøver der ikke stå ’pro’ på telefonen, er iPhone 13 et skarpere valg. Kameraet er lige knapt på niveau, men stadig i den gode ende. Til gengæld kan du spare lige over 1.800 kroner. Da vi d.d. har kunne finde iPhone 13 til 6.444 kroner. Begge telefoner er varianterne med 128 GB intern hukommelse.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra er netop nu det optimale på Android-platformen (Foto: MereMobil.dk)

Hvis kameraet er det vigtigste og skal det være den ultimative hardware-konfiguration på Android-platformen lige nu, er det Samsung Galaxy S22 Ultra, der skal kigges efter.

Som den eneste telefon på markedet, så gemmer Galaxy S22 Ultra en skrive- og tegnepen (S-Pen) inde i telefonen. Når S-Pen trækkes ud, kan der skrives notater og tegnes direkte på skærmen. Prisen på den er på den ”forkerte” side af 9.000 kroner, så er budgettet ikke til den, kan man kigge nærmere på en af de andre modeller i Galaxy S22-serien.

ANMELDELSE: Samsung Galaxy S22 Ultra | den bedste Galaxy nogensinde

Skal du have en ny smartphone, men ikke vil bruge så mange penge på den, så kan du se vores købsguide til telefoner under 3.000 kroner.

GUIDE: 3 telefoner til under 3.000 kroner

Priser:

  • iPhone 13: 6.444 kroner
  • iPhone 13 Pro: 8.318 kroner
  • Samsung Galaxy S22 Ultra: 9.314 kroner

Computer

Mac Studio og Studio Display
Mac Studio og Studio Display (Foto: MereMobil.dk)

Mange køber efter konfirmationsalderen en god fremtidssikret bærbar computer til skole- og brug på videregående uddannelser. Valget kan her være en MacBook Pro i M1-chip.

M1-baserede computere er markedets mest effektive i forhold til lavt strømforbrug og høj ydelse. Der findes ikke nogen Windows-baseret hardware, der kan slå denne.

Ønsker man et tyndere og lettere alternativ er MacBook Air, ligeledes med M1-chip et hit. Skærmstørrelsen her er stadig på 13,3 tommer.

ANMELDELSE: MacBook Pro med M1 Pro lægger alt ned

Efter M1-chippen er kommet,skal du ikke blive fristet af Apple-computere med Intel-chipset. Den eventuelt lavere pris der popper frem i tilbudskatalogerne, er ikke interessant at gå efter, da maskinerne er fra restlagre. Apple er nemlig ved at udfase Intel-baserede maskiner.

ANMELDELSE: Mac Studio | hvis du er træt af at vente

Er man supernørd og virkelig har brug for maskinkræfter, så kan den hysterisk vildeste computer Mac Studio være løsningen. Det skal dog siges, at den er for supernørden, der ønsker sig noget som ingen andre på markedet kan matche og man virkelig har brug for den kan noget ekstra – ellers er det overkill.

Priser

  • MacBook Pro 13”, M1 (2020) 8GB / 256 GB SSD: 10.470 kroner
  • MacBook Air, 13”, M1 (2020) 8 GB / 256 GB SSD: 8.153 kroner
  • Mac Studio M1 (32 GB / 512 GB SSD): 16.941 kroner

Bærbare højttalere

Sonos Roam
Sonos Roam (Foto: Sonos)

Måske en højttaler, som kan tages med i haven eller med på tur sammen med vennerne er en sag. Men man skal være opmærksom. Der findes nemlig mange transportable højttalere, som har en svingende kvalitet.

En højttaler, der ikke fylder eller vejer ret meget, men stadigvæk har en god lyd, er Sonos Roam. Her får du en god bas og en fin top, hvis equalizeren lige masseres lidt.

Sonos Roam har desuden IP67-certificering, så den er støvtæt og kan tåle vand. Faktisk kan den være neddykket i 30 minutter i én meter ferskvand og stadig spille bagefter. Den tåler også at blive tabt.

ANMELDELSE: Sonos Roam | den geniale trådløse højttaler

Derhjemme kan Sonos Roam også indgå i Sonos multiroom-system, hvis der findes det i husstanden.

Pris: 1.475 kroner


Vil du lave egne Vlogs?

Elsker konfirmanden at lave små videoer til YouTube, Instagram eller TikTok, så kan et stativ med mobilholder og en LED-ringlight måske også være en idé.

Vi har fundet ’4smarts Loomipod XL’, der har en holder, som passer til alle typer mobiltelefoner.

Du kan justere lysstyrken i LED-ringen via knapper på ledningen, samt toningen af lyset. Der medfølger også en opbevaringstaske.

Pris: 399 kroner

Du kan finde mere udstyr til video og livestreaming her.

Mere til historien

Vigtigst er nok, at du køber nogle af de ønsker, som konfirmanden har – og i hvert fald ikke nogen dårligere alternativer. Derfor kan løsningen være en pengegave, der er ”øremærket” den eksakte model, som konfirmanden ønsker sig.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
MacBook Air (M2) vs. MacBook Air (M1) og Pro

VIDEO: Hvilken Macbook Air skal du købe? M1- eller M2-versionen? Her er mit bud.

(mere…)
Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Ved du, hvordan det digitale kørekort gælder på ferien?

TIP: Den digitale kørekort som app er langt fra altid nok, når du er på rejse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram