Sonos Roam test | den geniale trådløse højttaler

TEST: Sonos Roam er måske din første højttaler i et Sonos-system eller også bliver det en lækker tilføjelse. Læs hvorfor den kompakte Sonos er pengene værd.

Sonos Roam test
Sonos Roam fungerer via Bluetooth og AirPlay samt via Sonos egen app. Læs min Sonos Roam test herunder (Foto: MereMobil.dk)

Trådløse højttalere findes i mange forskellige kvaliteter og deraf følgende prisniveauer. Det er let at købe katten i sækken, men det risikerer du ikke, hvis du køber Sonos Roam, som jeg har testet over en periode.

I forhold til dens størrelse på cirka 17 centimeter i højden og en vægt på 430 gram, spiller den fremragende.

 • Mål: 168 x 62 x 80 mm
 • Vægt: 430 gram

Naturligvis lyder Sonos Roam bedst i mindre rum men selv i en lidt større stue, fungerer lyden egentlig overraskende godt. Lyden kan ikke sammenlignes med hvad Sonos One eller Sonos Play 5 kan levere, de koster så også betydeligt mere og er desuden større.

Denne lille højttalerkasse leverer en god bas og en afbalanceret mellemtone med en fin top. Jeg har dog lige løftet det hele via equalizeren i Sonos appen, da lyden ud af boksen er temmelig fersk.

I testperioden har jeg lyttet til meget forskelligt musik via Spotify samt fra den nye danske musikradio Classic Pop, der netop er åbnet. Her måtte jeg dog finde deres streamURL og manuelt smide den ind i Sonos appen, da Classic Pop endnu ikke er tilgængelig i Sonos Radio eller TuneIn.

Når det kommer til rummets akustik, der er være afgørende for hvordan en højttaler klarer sig, har Sonos Roam en smart teknologi indbygget. Automatisk Trueplay optimerer automatisk lyden i forhold til omgivelserne, hvilket fungerer temmelig godt.

Fungerer også med Bluetooth og AirPlay

Du behøver ikke et Sonos system i nærheden for at lytte til musik og podcasts via Sonos Roam. Højttaleren har nemlig også Bluetooth.

Et tryk på højttaleren (knap på bagsiden) sætter Sonos Roam i Bluetooth-tilstand, hvorefter enhver enhed kan streame lyd til den. Har du en Apple-enhed, kan du desuden streame via AirPlay 2.

Det skal siges, at den komplette liste af funktioner først er tilgængelige, når du kører Sonos Roam over Wi-Fi, men Bluetooth og AirPlay 2 gør det muligt, at tage højttaleren med på terrassen eller til stranden.

Klarer vand – men ikke ubegrænset

Sonos Roam er IP67-certificeret og tåler således vand i op til en halv time. Kommer du til at tabe højttaleren, klarer den også det. Smider du for meget med den, får den naturligvis ridser og buler, men den burde, ifølge Sonos, spille videre uden problemer.

Jeg vil dog ikke anbefale, at du kaster den i en spand med vand, men det er rart at vide, at hvis du glemmer den udenfor, så fungerer den stadig efter en regnbyge.

Du kan oplade den trådløst

Sonos Roam
Sonos Roam ses her på en standard trådløs oplader (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du har en kraftig trådløs oplader, en der leverer 15 watt, vil du kunne oplade Sonos Roam på den. Du skal selvfølgelig have en trådløs oplader med en flad top, da højttaleren skal stå plant på den.

Jeg har prøvet at oplade med en 10 watt trådløs oplader i stedet for en med 15 watt. Den på 10 watt havde svært ved at lade strøm hurtigt nok i forhold til forbruget, så det er vigtigt, at du bruger en trådløs oplader, der er kraftig nok.

Her kan du se forskellige trådløse opladere med 15 watt effekt %%%%

Sonos har deres egen trådløse oplader, der dog sælges separat til 379 kroner.

Derudover kan Sonos Roam oplades via et standard USB-C kabel og tilsvarende oplader.

Sonos lover op til 10 timers afspilningstid ved almindelig lydstyrke, hvilket er et løfte, der i praksis, holder meget godt.

Specifikationer: Sonos Roam

 • Multiroom via Sonos App
 • Automatisk Trueplay
 • Bluetooth 5.0
 • Apple AirPlay 2
 • Mikrofon
 • Wi-Fi 802.11 b/b/n/ac (2.4 el. 5 GHz)
 • CPU: Quad Core 1.4 GHz, A-53
 • Hukommelse: 1 GB SDRAM, 4 GB NV
 • Batteri: 18 Wh, 10 timers afspilning på én opladning
 • Opladning: USB-C eller trådløst Qi-opladning på 15 watt

Konklusion: Sonos Roam er pengene værd

Sonos Roam
Knapperne på toppen gør det muligt at betjene Sonos Roam (Foto: MereMobil.dk)

Sonos Move, den første batteridrevne højttaler fra Sonos, var jeg lunken overfor. Move er tung og uhandy. Desuden er en oplader inden for rækkevidde påkrævet, da Sonos Move dræner batteriet selvom den ikke er ”tændt”.

Den fejl har Sonos rettet på Roam, der rent faktisk kan slukkes.

VIDEO: Her er Sonos Move - sådan er den

Sonos Roam koster 1.349 kroner. Til prisen får du en god højttaler. Særligt understøttelse af Bluetooth og AirPlay gør den relevant for mange. I forhold til størrelsen er lyden god - ja det er faktisk imponerede hvor meget lyd denne lille dåse indeholder.

Sonos Roam er oplagt som den første Sonos højttaler. Herefter er det bare at bygge på. Måske først endnu en Roam, så du kan få lyden i stereo.

Desværre har jeg ikke haft mulighed for at prøve stereopar, da Sonos kun har sendt mig én enhed, men jeg håber, at jeg kan lave en re-test af lyden på et senere tidspunkt. Min fornemmelse er, at Sonos Roam for alvor åbner sig op, når der kommer to op.

Sonos Roam er noget af det bedste jeg har hørt i denne kategori. Størrelse, lydkvalitet, robusthed og mulighederne for både at bruge den som en del af Sonos-systemet samt standalone, gør Roam til et sikkert valg for mig.

6 ud af 6 stjerner - helt klart et produkt jeg kan anbefale.

MereMobil topkarakter
Sonos Roam har fået tildelt top-karakteren 6 ud af 6 stjerner fra MereMobil.dk

Aktuelle priser på Sonos Roam

Herunder kan du se dagspriserne på Sonos Roam.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Kompakt størrelse og robust bygget
 • God lydkvalitet i forhold til størrelsen
 • Integrerer i et Sonos multiroom-system
 • Kan bruges standalone via Bluetooth og AirPlay
 • Fornuftig pris

Lidt at tænke over

 • Egner sig ikke til store rum eller til ”fest” med fuldt smadder
 • Hvordan vil du oplade den? Har du en trådløs oplader på 15 watt?
 • Understøtter ikke 24-bit lyd
 • Du kan ikke afspille fra USB-enheder på denne
 • Tilslutning af hovedtelefoner ikke muligt

Mere til historien

Mikrofonen i Sonos Roam gør det muligt at anvende en som en smarthøjttaler du kan tale med. Google Assistant og Amazon Alexa er understøttet.

Sonos Roam
Behøver du en topmodel? Test af Motorola Edge 30 Fusion

VIDEO: Motorola Edge 30 Fusion er en billig telefon, der kan gøre det ud for en topmodel. Se testen her inden du køber Edge 30 Fusion.

(mere…)
Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
iPad Pro 2022 test | rykker for vildt

TEST: Den vildeste iPad, du kan købe, er iPad Pro. 2022-modellen rykker, men nyhederne er begrænsede.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram