BeoPlay EX headset test | lyder enestående

VIDEO: Ingen kan slå lydkvaliteten fra BeoPlay EX, men headsettet er svine-dyrt. Jeg prøver at drukne det i vand og sand.

Du kan købe to AirPods Pro eller ét BeoPlay EX headset. Prisen er 2.999 kroner, men du får så også et in-ear headset i udsøgt høj kvalitet.

Lyden fra et album som Older, der blev udgivet af George Michael i 1996, giver dig lyst til at lukke øjnene og drømme dig ind i musikken.

Stereobilledet er enestående flot med mange detaljer og bassen ligger en flot bund med stemmen fra George Michael på toppen. Jeg kan ikke huske nogensinde at have hørt et in-ear headset, der har en lydkvalitet i dette niveau; det lyder bare SÅ godt.

Jeg har primært brugt en Android-telefon i testperioden, men BeoPlay EX fungerer naturligvis også med iPhone. Nogle Qualcomm-baserede Android-telefoner har dog den fordel at have teknologien aptX, der hæver lydoplevelsen yderligere et stykke.

HVAD ER APTX? Lydteknologien aptX findes i nogle chipsets fra Qualcomm. AptX forsøger at genskabe nogle af de lyddata, der går tabt, når der streames og lyden overføres via Bluetooth. Det kræver et headset eller anden lydenhed med aptX, men har du det, er forskellen tydelig hørbar. Et headset som B&O Beoplay HX har aptX, men det findes også i mange andre produkter.

Slår AirPods Pro

Sammenlignet med AirPods Pro er lyden i BeoPlay EX bedre.

Jeg kan kun opfordre til at kombinere et headset som dette med en streamingtjeneste, der tilbyder lossless-lyd. Det kunne være Tidal eller Apple Music.

Prisen gør, at BeoPlay EX er et headset for kendere og musikelskere. Det er for dem, som køber et headset for at have det i lang tid og hvor det måske er vigtigt at signalere noget andet end hvad et Apple-headset gør.

BeoPlay er bedst til musik

Du skal ikke købe BeoPlay EX, hvis du i bilen eller andre støjende omgivelser har behov for et headset til lange og vigtige samtaler. Her kommer headsettet fra Bang & Olufsen nemlig til kort.

BeoPlay EX er dermed ikke anderledes end andre True Wireless-headsets på markedet; så snart de presses af kraftig støj, så ødelægger det samtalekvaliteten.

I stille omgivelser klarer EX sig flot. I begge tilfælde kan Apples proheadset ikke følge med.

HØR OGSÅ: Du kan se denne video, hvis du vil høre, hvordan forskellen er i samtalelyd på in-ear headsets og et headset bygget til samtaler i støjende omgivelser.

Jeg har druknet BeoPlay EX

Headsettet har en IP57-certificering, så det kan tåle vand, sved, støv og sand. Jeg har udfordret specifikationen.

I testen druknede jeg BeoPlay EX i vand og rullede det derefter i sand. Efter en afskylning virkede det stadig fremragende.

Jeg vil ikke anbefale, at du optræder med dette til en fest. Det er bare fedt at vide, at ens headset holder til en del.

Konklusion: Ja! Tak…

Hvis du har pengene og vil have noget, som er noget ganske særligt, kan jeg anbefale dig at tjekke BeoPlay EX ud.

Bang & Olufsen giver tre års garanti og 30 dages prøveperiode, hvilket også er det, at man kan forvente af et produkt i denne prisklasse. Og IP-certificeringen er et stort plus.

Jeg er vild med BeoPlay EX, men prisen er for voldsom. Desuden synes jeg ikke, at B&O-appen er særlig god.

5 ud ad 6 stjerner.

Kan jeg anbefale BeoPlay EX? Ja! Det kan jeg love dig for, at jeg kan.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Fantastisk lydkvalitet ved musik – måske det bedste jeg hidtil har hørt
 • Høj produktkvalitet
 • Understøtter Qualcomm aptX
 • Har Google Fast Pair og er Made for iPhone-godkendt
 • Understøttes af Apple Watch
 • Trådløs opladning
 • Støv-, sved-, vand- og sandtæt
 • Lang produktgaranti

Lidt at tænke over

 • Høj pris – MEGET høj pris
 • Ikke optimalt til lange samtaler i støjende omgivelser
 • B&O-appen til headsettet er ikke specielt god

Mere til historien

BeoPlay EX understøtter lydteknologierne SBC, AAC og aptX. Den blanke flade på enden er touchfølsom og udført i glas.

BeoPlay EX
Bang & Olufsen: Ting du ikke vidste

EP122: B&O er mere end højttalere til 10-tusindevis af kroner. Det danske luksusbrand er bare rigtigt spændende. Lyt med og hør hvorfor.

(mere…)
Behøver du en topmodel? Test af Motorola Edge 30 Fusion

VIDEO: Motorola Edge 30 Fusion er en billig telefon, der kan gøre det ud for en topmodel. Se testen her inden du køber Edge 30 Fusion.

(mere…)
Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram