Samsung Galaxy S22 Ultra test | den bedste Galaxy nogensinde

TEST: Samsung Galaxy S22 er fed, men min Samsung Galaxy S22 Ultra test viser, at topmodellen har meget ekstra at byde på. På flere punkter smadrer Samsung konkurrenterne.

Samsung Galaxy S22 Ultra test
Samsung Galaxy S22 Ultra er mindre kluntet end forgængerne i serien. Herunder kan du læse min Samsung Galaxy S22 Ultra test (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S22’erne er en fantastisk telefonserie, som ikke skuffer. Der er kryds i stort set alle bokse.

Min anmeldelse er baseret på topmodellen Galaxy S22 Ultra, men jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at Galaxy S22 og Galaxy S22+ er lige så gode telefoner. Trods alt er de alle baseret på den samme soft- og hardwareplatform.

Herunder kan du se specifikationerne på den testede Galaxy S22 Ultra-model samt læse resten af anmeldelsen.

CBB annonceblok

TJEK PRISEN: Du kan lige nu købe markedets bedste Android-telefon, Samsung Galaxy S22 Ultra, til en skarp pris. Tjek dagsprisen på Galaxy S22 Ultra her.

CBB

Specifikationer: Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Skærm: 6,8”, 120 Hz, (1-120 Hz)
  • Type: Dynamic AMOLED
  • Opløsning: 1440 x 3290 pixels
  • Beskyttelse: Gorilla Glass Victus+ på front- og bagside
  • Processor: Exynos 2200
  • RAM: 8 eller 12 GB
  • Hukommelse: 128, 256, 512, 1 TB
  • Udvidelse: Nej
  • Kamera 1: 108 megapixels, f/1.8, vidvinkel
  • Kamera 2: 12 megapixels ultra vidvinkel, f/2.2, 120 gr.
  • Kamera 3: 10 megapixels telefoto, f/2.4, 3x optisk zoom
  • Kamera 4: 10 megapixels telefofo, f/4.9, 10x optisk zoom, 100x digital zoom
  • Frontkamera: 40 megapixels, f/2.2, 80 gr.
  • Batteri: 5.000 mAh
  • Trådløs opladning: Ja. Op til 15 watt understøttet
  • Hurtigoplader: Ja. Op til 45 watt er understøttet
  • 3.5 mm. Jackstik: Nej
  • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, BDS, Galileo, NFC, USB C.
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • E-SIM: Ja
  • Fingeraftrykssensor: Ja. Ultrasonic i skærmen
  • IP-beskyttelse: IP68
  • Størrelse: 163.3 x 77.9 x 8.9 mm.
  • Vægt: 229 gram
  • System: Android 12
  • Brugerflade: Samsung One UI 4.1

En stor lækker klods

Samsung Galaxy S22 Ultra test
Samsung Galaxy S22 Ultra har en giga-skærm, der også kan bruges, når solen skinner kraftigt (Foto: MereMobil.dk)

En telefon på 229 gram med 6,8-tommer skærm er en klods, men Samsung har gjort, hvad de kunne for at optimere på designet. Eksempelvis er den store kamerakasse på bagsiden, fra de to foregående modeller, væk. Det nye design ser derfor mere moderne ud.

Når du har telefonen i hånden, mærker du tydeligt den høje designkvalitet, der blandt andet udmærker sig ved det nyeste Gorilla Glass på for- og bagside. Udgaven hedder ”Victus+”.

De to andre Galaxy S22-modeller vinder ved deres mindre størrelse og vægt, der er reduceret en smule i forhold til 2021-udgaverne. Skærmene er desuden 0,1 tomme mindre. Det lyder ikke af det store, men betyder meget. Galaxy S21 og Galaxy S21+ er blevet mere lommevenlige.

Fuld power på ydelsen

Samsung Galaxy S22 Ultra er den højest ydende Android-telefon, jeg hidtil har testet. I forhold til Galaxy S21 Ultra taler vi om cirka 37 procent mere rå allround-ydelse.

I vores markedsområde anvender Samsung Exynos 2200-processor, mens andre områder – herunder USA – fås modellen med Qualcomm Snapdragon 8.

Supernørderne diskuterer højlydt, om det er Exynos eller Qualcomm, der er bedst. Reelt vil den almindelige mobilkøber aldrig opleve en forskel. Der er meget ydelse i begge typer af chipsets, at vi er langt forbi, hvad der er brug for.

På allround-ydelsen ligger S22 Ultra med Exynos 2200 under iPhone 13 Pro og 13 Pro Max, der kører på Apple A15 Bionic, og på grafikydelsen kan Samsungs-toptelefon slet ikke følge med. Galaxy S22 Ultra opleves dog på ingen måde langsom. Derfor er forskellen reelt set kun en “papirforskel”.

LÆS OGSÅ: Galaxy S22 Serie får klø af iPhone 13

 Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
Galaxy S22 Ultra858.6827.885842/3.6219.143
Galaxy S21 Ultra625.4147.4941.029/3.1477.359
iPhone 13 Pro803,7849.7291.730 / 4.71014.388
GB = Geekbench 5

Der er styr på softwaren

Gennem tiden har jeg skældt rigtigt meget ud på Samsung, der har brugt (alt for) lang tid på at opfinde deres egne udgaver, af de ellers velfungerede systemapps i den originale Android-version, som Samsung har ændret til ukendelighed.

Samsungs brugerflade One UI har dog udviklet sig positivt og har mindre Samsung-snask – samt færre bloatware-programmer. Nu kan du eksempelvis allerede fra opstarten af telefonen fravælge en lang række af Samsungs ”app-opfindelser”. Det er en befrielse uden lige.

Jeg har blandt andet fravalgt:

  • Galaxy Wearable
  • Microsoft Office
  • Samsung Calculator
  • Samsung Global Goals
  • Samsung Health
  • Samsung Internetbrowser
  • Samsung Members
  • Samsung Voice Recorder

Kongen af Android-opdateringer

Samsung rykker endnu engang baren opad, når det kommer til softwareopdateringer

Samsung Galaxy S22-serien får fire store Android-opdateringer og er således med indtil og med Android 16 (eller hvad navnet bliver). Sikkerhedslaget opdateres i fem år.

Dermed er Samsung kongen af Android-opdateringer. Ingen andre producenter lover vedligeholdelse af softwaren i lang tid. Det er et KÆMPE plus.

Du kan læse mere om Galaxy S22-opdateringsplanerne her.

Ultra er den nye Note

Samsung Galaxy S22 Ultra med S Pen
Samsung Galaxy S22 Ultra med S Pen (Foto: MereMobil.dk)

Årets største nyhed i ultra-modellen er S Pen. Det er kun Galaxy S22 Ultra, der har sådan en betjeningspind inde i maven.

S Pen er blevet bedre og meget mere præcis, end vi tidligere har set. Nu er forsinkelsen (latency) nede på 2,8 ms, hvilket er tre gange mindre end på Galaxy Note 20 Ultra.

I praksis følger stregen nu spidsen på S Pen. Det er en stor opgradering.

Notefunktionerne, som kendes fra Note-serien, fås nu i en S-seriemodel. Og notatdelen er præcis lige så velfungerede, som på en “rigtig” Galaxy Note.

Du skal kun købe en Samsung-telefon med S Pen, hvis du ved, at du har en specifikt behov. Ellers er det bare en gimmick.

Mit bud er, at der ikke kommer flere ultramodeller. Samsung er ikke selv helt klare i udtrykke, men mon ikke topmodellen næste år hedder ”Samsung Galaxy S23 Note”. Det er i hvert fald mit bud.

Det vildeste kamerasetup

Samsung Galaxy S22 Ultra
Min Samsung Galaxy S22 Ultra test viste, at selv når mørket falder på, kan der tages flotte billeder (Foto: MereMobil.dk)

De fire kameralinser udgør en virkelig fed værktøjskasse for amatørfotografen. Du kan tage nogle seje billeder, selv når mørket er faldet på. Nogle af disse billeder bliver faktisk rigtigt imponerede, selv uden nattilstand-aktiveret. I lowlightsituationer er softwaren virkelig god til optimere billedet, uden du har slået nattilstand til. Dermed er det let, at tage et godt billede.

Zoom-funktionen er op til 100x, hvilket på ingen måde giver mening, men mindre kan også gøre det. De mindre zoom-niveauer er faktisk temmelig anvendelige i mange situationer.

Det samme gælder for ultravidvinkel, portrætlinsen og de andre funktioner. For det meste bruger man naturligvis standard point-and-shoot, men det er fedt, at man lejlighedsvis kan grave sig ned i ekstrafunktionerne, som der er mange af.

To af linserne er skåret, så de har henholdsvis 3x og 10x optisk zoom, hvilket forøger zoomkvaliteten og du ikke kun er afhængig af digitalt zoom.

Jeg synes de fleste billeder, ser flotte ud. Det samme gælder for videooptagelserne og så har videokameraet i øvrigt en fantastisk stabilisator.

Du kan se nogle af mine billeder fra Galaxy S22 Ultra herunder.

Ifølge DXOmark scorer Samsung Galaxy S22 Ultra 131 point i deres kameratest. Det er seks point under iPhone 13 Pro / 13 Pro Max.

Billeder taget med Samsung Galaxy S22 Ultra

Bemærk livreddertårnet i det fjerne. Se zoom-versionen herunder
Håndholdt zoom med Samsung Galaxy S22 Ultra
Aftenfoto taget med Samsung Galaxy S22 Ultra

Dette får du ikke

Samsung Galaxy S22-serien har eSIM-mulighed samt dual-SIM i alle varianterne.

Der er også ultralydsbaseret fingeraftrykslæser, som fungerer ekstremt godt. Jeg har tidligere været uvenner med ultra sonic-sensoren i Samsungs topmodeller, men denne gang har Samsung styr på teknikken.

Ansigtsgenkendelsen er (stadig) langt fra på niveau med Apples. Så snart det er en smule mørkt, eller du f.eks. har solbriller på, så virker det ikke. Sikkerhedsniveauet i funktionen er kun godt nok til oplåsning af telefonen. Apps kan ikke bruge ansigtsgenkendelse.

I bedste Samsung-stil er skærmen vanvittig flot. Det er helt tydeligt, at Samsungs evner inden for skærmteknologi, er ret enestående. Galaxy S22+ og S22 Ultra har en vild lysstyrke på 1.750 nits i peak. Så når solen brager ned fra himlen en sommerdag, er du den eneste ved stranden, der uden problemer kan se, hvad der står på din mobil.

Lydmæssigt spiller stereohøjttalerne rimeligt og samtalekvaliteten er god.

Inden du køber, skal du vide, at der ikke er 3,5 mm. jackstik på modellerne. Lagerpladsen er desuden fast og kan ikke udvides.

I salgspakken må du, ligesom sidste år, kigge langt efter en oplader.

Hurtig-opladning kun med den rigtige oplader

Galaxy S22 Ultra understøtter op til 45 watts opladning, hvis du har en oplader, der understøtter det.

Jeg har prøvet Samsungs egen 45 watts oplader og kunne smide cirka 60 procent strøm ind i batteriet på en halv time.

Trådløs opladning, som jeg er stor fan af, er op til 15 watt, men kræver igen en oplader med den fornødne kapacitet.

Det skal siges, at selvom Galaxy S22 Ultra har stor skærm med 120 Hz samt en kraftig motor, så bruger den ikke specielt meget strøm. En hel dag uden en oplader er bestemt ikke et problem.

Kom tæt på Galaxy S22 Ultra

Gode forbindelser

Du får i alle modellerne 5G-forbindelse, men det er kun Galaxy S22+ og Galaxy S22 Ultra, der har Wi-Fi 6E, hvilket så i øvrigt også kræver en router med funktionen. Galaxy S22 kan køre Wi-Fi 6 og bagudrettede Wi-Fi standarder.

Telefonen er god til at holde en stabil forbindelse til netværket, uanset type, med høje hastigheder og lave svartider. Jeg har heller ikke haft problemer i forhold til mobildækningen.

Jeg bliver tit spurgt, hvordan netværksdækningen er på forskellige telefoner. Dette spørgsmål kræver en professionel laboratorietest, for at kunne besvares seriøst. Se her hvordan sådan en test foregår. Det eneste jeg kan sige er, at jeg ikke har oplevet problemer – men det er jo et udtryk for dækningen i præcis det område, hvor jeg opholder mig.

Konklusion: Den bedste Galaxy nogensinde

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra får topkarakter i min anmeldelse (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er SÅ imponeret over Galaxy S22 Ultra, selvom jeg personligt synes, den er for stor. Samsung viser de andre Android-producenter, hvor skabet skal slå.

Denne gang har Samsung justeret på så mange parametre, at jeg ikke kan undgå at elske telefonen.

Skærmen er for vild, ydelsen i top, forbindelserne stabile og så er kameraet og dens værktøjer rigtigt fede.

Samsung har også formået at rydde op i softwaren og desuden gjort mange af deres egne bloatware-programmer valgfrie. Nå ja! Husk lige den LANGE lovede opdateringsperiode.

S Pen og skrivemulighederne er jeg sådan lidt ”tjaaaa” med. Men det fungerer. Vil du bruge det? Næppe (ret tit). Eller nogen vil, men jeg tænker det er de færreste.

Den billigste model koster lige under 10.000 kroner uden abonnement. Det er godt nok mange penge, men målgruppen vil ELSKE telefonen.

Jeg giver 6 ud af 6 stjerner til Galaxy S22 Ultra. Min Samsung Galaxy S22 Ultra test konkluderer desuden, at dette samlet set er den bedste Galaxy nogensinde.

Galaxy S22 har jeg været i selskab med, men ikke testet. Her er prisen cirka. 6.700 kroner. Det er en pris, som trækker mod en topkarakter med mindre kameraet og batteritiden dumper totalt.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy S22 Ultra

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy S22 Ultra.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Hør testen af Samsung Galaxy S22 Ultra på 5 minutter

https://open.spotify.com/episode/0pG7yoOGT62QHG8qE1Abxf?si=Y7PnAjszTNCinRQWKlutiA

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Den vildeste skærm med markedets højeste lysstyrke
  • 120 Hz (1-120 Hz dynamisk) = lækker flydende grafik
  • Voldsom kraftig ydelse
  • Vildt kamera. Bedre design end sidste år og MANGE kreative muligheder
  • Gode billeder når det er mørkt
  • Ingen problemer med overforbrug af strøm
  • Dual-SIM og eSIM-mulighed
  • Android-markedets længste løfte om opdateringer
  • Velfungerede fingeraftrykssensor
  • S Pen virker super godt – ultra lav latency på 2,3 ms.
  • Op til 45 watt hurtigtopladning og trådløs opladning

Lidt at tænke over

  • Høj vægt og den fylder meget i hånden
  • Presses processoren bliver telefonen pænt varm
  • Ingen MicroSD-kort mulighed eller 3.5 mm. jackstik.
  • Høj pris
  • Er Galaxy S22+ eller Galaxy S22 måske den rette for dig?
  • Ansigtsgenkendelse virker ikke stabilt

Mere til historien

Køber du Galaxy S22 Ultra så vær opmærksom på, at hurtigopladning er deaktiveret i batteriindstillinger. Optimeret opladning for at forlænge batteriets levetid er desuden tilgængelig i indstillingerne.

Samsung Galaxy S22 Ultra
En stor opdatering ruller netop nu ud til Samsung-smartwatches

Hele 2 GB fylder den store opdatering, der er på vej bredt ud til Samsungs smartwatches.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Arbejder Samsung på håndholdt gaming?

KORT NYT: Et nyt patent er dukket op på en slags håndholdt gaming-enhed.

(mere…)
Mere om Samsung Galaxy A56

KORT NYT: Et såkaldt render af den kommende Samsung Galaxy A56 peger på et nyt kameradesign.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram