iPhone 13 Pro test | En fed gentagelse

TEST: Nyhederne står ikke i kø, men det er nu alligevel en fed telefon. Læs min iPhone 13 Pro test her - få også viden om iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Hvis en hitsang er god nok, er en gentagelse ikke irriterede. Sådan er det lidt med iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. Apple spiller den samme plade en gang mere, men hvad gør det, når folket stadig danser?

Længere batteritid, dobbelt op på skærmopdateringshastighed og et nyt kamera, pakket ind i et velkendt design samt en brugerflade, som køberne er glade for, kan næsten ikke gå galt.

Som anmelder kunne jeg dog godt ønske mig noget mere.

Jeg ser så meget nyt elektronik, at jeg hele tiden kigger efter de store forandringer, men de udebliver i nogen grad på iPhone 13 Pro og storebroren iPhone 13 Pro Max.

Elsker du at synge med på tidens hits, skal du læse videre.

Kameraet er solosangeren

Når kameraet på iPhone 13 Pro (til venstre) sammenlignes med iPhone 12 Pro (til højre), er det tydeligt, at hardwaren er blevet markant større (Foto: MereMobil.dk)

Over det seneste år har jeg brugt iPhone 12 Pro jævnligt – også i længere perioder – mellem mine tests af konkurrerende produkter.

Jeg noterer mig, at Samsung, Xiaomi og Sony laver telefoner med fremragende kamerateknologi. På iPhone er det ofte bare lettere at skyde det perfekte billede. Sådan er det også på iPhone 13 Pro og 13 Pro Max.

Der er en lethed i kamerasoftwaren, som de fleste kan forstå. Nej! Du kan ikke gå i nørdede detaljer og justere alle mulige parametre, men hvor mange gør lige det?

Apple leverer det noget nær perfekte point-and-shoot-kamera, men det er ikke nødvendigvis i et ekspertlys det bedste fotoresultat. Det er dog godt nok til at tilfredsstille køberne, der kan ramme plet næsten hver gang.

EKSPERT VURDERING: Kameraet i iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max er blandt de allerbedste mobilkameraer netop nu. Scoren i en eksperttest er 137, hvilket overgås af modeller fra Huawei og Xiaomi, der kun er lidt udbredte her i landet. iPhone 12 Pro (2020) fik 128 point i samme test. I år er kameraet i iPhone 13 Mni på højde med kameraet i iPhone 12 Pro Max, ifølge DxOMark.

Billeder taget med iPhone 13 Pro

Taget med iPhone 13 Pro, ultra vidvinkel
Ultra vidvinkelfoto med iPhone 13 Pro
Taget med iPhone 13 Pro, lowlight
Low light-billede fra iPhone 13 Pro
Taget med iPhone 13 Pro, makro
iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max kan tage makrobilleder i en afstand af ned til 2 centimeter
Taget med iPhone 13 Pro
Taget med iPhone 13 Pro, 3x zoom

Ekstra zoom og makro

På iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max får du 3x optisk zoom mod 2x sidste år. Det gør, at du kan komme en tand tættere på motivet.

Den anden god nyhed er, at ultra vidvinkel er bevaret.

Portrætfunktionen leverer stadig fede billeder og som noget nyt i år, kan du tage makrobilleder (ned til 2 centimeters afstand).

Du skal ikke vælge makro manuelt. Du går bare helt tæt på motivet, hvorefter telefonen selv skifter tilstand. Det er ret smart og billederne bliver gode.

Denne lette tilgang gør, at man får brugt funktionen. På mange andre telefoner skal du manuelt vælge makrofunktionen – nogle gange i en menu – og ja så bliver det bare ikke brugt.

Fancy semi-pro videofunkton du ikke får brugt

Den nye cinematic-funktion hvor videokameraet automatisk kan fokusere og defokusere på flere personer (eller motiver), der står forskudt af hinanden er ret cool.

Under de rette forhold fungerer det fint, men reelt vil de færreste ikke bruge muligheden. Dertil kommer, at situationen skal være helt rigtig, før det giver mening at bruge den. Ofte forvirres algoritmen og ens resultat bliver ikke som forventet.

Det virker mest af som om, at Apple bare skulle finde på et eller andet.

Du kan hente en demo af cinematic-funktionen her.

Svært at se forskel på 120 Hz

Årets to største iPhones kommer med 120 Hz skærmteknologi, hvor skærmbilledet opdaterer op til 120 gange i sekundet. Funktionen er dynamisk og skruer ned til 10 Hz, når det er påkrævet – for at spare strøm.

Apple har på deres topmodeller altid haft rigtigt gode skærme. Derfor er gevinsten ved 120 Hz til at overse. Du skal have en 60 Hz iPhone ved siden af, for at mærke forskellen.

Egentlig er det jo en fjer i hatten til Apple, men i praksis betyder det, at du fra iPhone 12 Pro, og Max, til iPhone 13 Pro og Max, ikke vil opleve den store forskel.

TECHVIDEOER PÅ DANSK: På vores YouTube-kanal kan du se videoer på dansk med test af ny teknologi. Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Størrelserne: iPhone 12 Pro og iPhone 13 Pro

 iPhone 13 ProiPhone 12 Pro
Skærmstørrelse6,1”6,1”
Mål146.7 x 71.5 x 7.7 mm146.7 x 71.5 x 7.4 mm
Vægt204 gram189 gram

 iPhone 13 Pro MaxiPhone 12 Pro Max
Skærmstørrelse6,7”6,1”
Mål160.8 x 78.1 x 7.7 mm160.8 x 78.1 x 7.4 mm
Vægt240 gram228 gram

I år kører Apple videre med ”Ceramic Shield” som overflade – det ligner Gorilla Glass Victus (som Samsung bruger) på specifikationerne – blot med et andet navn.

Hvor om alting er, så er der fire gange så stor chance for, at din telefon vil overleve et fald, når der sammenlignes med det hidtil stærkeste glas på smartphones, oplyser Apple.

Batteritiden er (lidt) bedre

Batterikapaciteten forbedret en smule i år. Herunder kan du se forskellene.

 • iPhone 12 Pro / 13 Pro: 2.815 > 3.095 mAh (9,95 %)
 • iPhone 12 Pro Max / 13 Pro Max: 3.687 > 4.352 mAh (18 %)

Som du kan se, har iPhone 13 Pro Max den største forbedring, men skærmen er også større, hvilket bruger mere strøm og med 120 Hz, er telefonen bare lidt mere strømsulten.

Du skal ikke forvente at kunne køre i dagevis uden en oplader, men jeg har oplevet, at der går lidt længere tid mellem opladningerne og det er blevet lettere at holde telefonen i luften ved løbende at sjatoplade. Det er med andre ord ikke en batterirevolution at Apple her kommer med.

Der er ikke en oplader med i salgspakken, men med Apples egen 20 watt oplader, kan du oplade batteriet fra 0 til 54 procent på en halv time. Denne er dog ekstraudstyr.

Du kan se et udvalg af understøttede iPhone-opladere her Sponseret link

Trådløs opladning med op til 15 watt er understøttet. Den mest optimale trådløse opladning sker med Apples egen MagSafe-oplader.

iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro Max?

iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max er en del større end iPhone 13 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Om du skal købe iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro Max handler udelukkende om din pengepung og behov for skærmstørrelse.

De to modeller er, når vi ser bort fra størrelsen, stort set identiske.

Forskellene er:

 • Skærm: 6.1 eller 6.7 tommer
 • Vægt: 204 eller 240 gram
 • Batteri: 3.095 eller 4.352 mAh

På begge telefoner gælder, at skærmhakket (notch) i toppen er mindre, end på sidste års modeller. Desuden er der i år et opdateret farveudvalg.

Hele iPhone 13-serien er baseret på den nyeste processor A15 Bionic. Du kan se benchmarkmålingerne herunder, hvor du også kan se tallene for de foregående generationer.

Prisen på iPhone 13 Pro starter ved 8.899 kroner. Max-modellen starter ved 9.699 kroner uden abonnement.

OVERBLIK: Det koster iPhone 13-serien

 Antutu3D MarkGB 1/2 coreGB OpenCL
iPhone 13 Pro803.7849.7291.730 / 4.71014.388
iPhone 12 Pro587.6605.8051.588 / 4.0439.178
iPhone 11 Pro523.7105.6191.334 / 3.4667.469

Konklusion: En sang vi kender

iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro ligner på mange punkter sidste års modeller (Foto: MereMobil.dk)

Du skal ikke opgradere til iPhone 13 Pro (eller Max) fra 12 Pro-serien medmindre din telefon virkelig trænger til udskiftning. Når alt kommer til alt, vil du nemlig ikke opleve de store forskelle i dagligdagen.

Kameraet er den største gevinst og når du sammenligner med iPhone 12’erne, er der da også et virkelig potent og svulstigt linsesetup på bagsiden, som også kameraekspertsitet DxOMark anerkender. Blandt de modeller som er mest udbredte herhjemme, er Apple netop nu topscorer.

Jeg har svært ved at se forskel på 120 Hz og 60 Hz, når jeg sammenligner de gamle med de nye modeller. At se en forskel kræver, at telefonerne ligger ved siden af hinanden. Det er derfor ikke Pro Motion, som Apple kalder det, du vil opleve som et stort fremskridt.

Batteritiden er blevet bedre, men det er ikke en signifikant forskel.

Sidste år fik iPhone 12 Pro topkarakter (anmeldelse). Fra 11-serien var der sket så mange ændringer og forbedringer, at man reelt havde oplevelsen af at stå med en ny telefon. Sådan er det ikke i år.

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max er, når hverdagen rammer, en gentagelse af hvad vi så i 2020. Jeg er dog fuldstændigt overbevist om, at køberne vil være vildt begejstrede, når de har købt telefonen.

Min karakter ender på 5 ud af 6 stjerner og det ligger fast, at hittet som vi kender, snart skal have en efterfølger.

Læs også vores anmeldelse af iPhone 13 Mini.

Aktuelle priser på iPhone 13 Pro

Herunder kan du se dagspriserne på iPhone 13 Pro med 128 GB lagerplads. På det følgende link kan du se priserne på iPhone 13 Pro Max.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Flot design og fede materialer
 • Processor- og grafikkraft er virkelig høj
 • Enestående flot skærm
 • Rigtigt godt kamera – billeder i høj kvalitet næsten altid
 • Ny filmlignende effekt i videooptageren
 • Lyden er god i højttalere og ved samtaler
 • 5G og Wi-Fi 6 kompatibel
 • IP68-certificeret – 6 meter i op til 30 minutter
 • Lidt bedre batteritid end sidste år

Lidt at tænke over

 • 120 Hz er svært at se i praksis
 • Kæmpe kameraklods på bagsiden
 • Hurtigopladning er tilkøb
 • Stort set identisk med 2020-modellerne
 • Høj pris
 • iPhone 13 er bedre til prisen

SE OGSÅ: Se den aktuelle pris på iPhone 13 Pro hos Telia Sponseret link

Mere til historien

iPhone 13-serien er ikke emballeret i plastikfolie. Apple forventer at spare 600 tons plastikaffald om året, som følge af at plastikken er fjernet – alene på denne iPhone-serie.

iPhone 13 Pro
iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro.

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Dårligere batteritid efter iPhone-opdatering

Har du netop opdateret din iPhone til iOS 17 en af de seneste dage og oplever nu dårligere batteritid?

(mere…)
Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
41 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram