Smarthome-standarden Matter er yderligere forsinket

En fællesstandard til smarthome-produkter er på vej, men standarden Matter er nu yderligere forsinket. 

Matter smarthome alliance
Den fælles smarthome-standard Matter er udskudt igen (Foto: MereMobil.dk)

Hvis man bare interesserer sig lidt for smarthome-produkter, så har man formentlig også oplevet eller hørt om, at der ikke er en fælles standard indenfor smarthome-produkter. Markedet er nemlig meget fragmenteret og der findes nærmest en hub og app til hvert enkelt system.

Matter! Derfor skal du kende dette logo når du bygger smarthome

Det er det problem, som fællesstandarden skal forsøge at løse. Matter hedder løsningen, der skal få de forskellige produkter til at tale ”samme sprog”. Tidligere hed det ”Project CHIP”. Det Matter har til formål er at sikre en fælles standard for kommunikation mellem smarthomeprodukter.

Alle de store producenter på smarthome-markedet bakker op om Matter, hvilket skulle gøre det nemmere. 

Matter kommer først tli sommer

Desværre lader Matter fortsat vente på sig. I august 2021 lød det, at Matter var udskudt til 2022. Det skrev Engadget tidligere. Her lød planen, at Matter skulle være klar i første halvdel af 2022, men i stilhed forlød det til CES-messen i Las Vegas tilbage i januar, at dette blev en ”mid-year release”. Så det betyder altså endnu en udsættelse. Det skriver Android Central.

Ifølge The Verge er Matter nu sat til at være klar i juni 2022.

Det der angiveligt volder problemer er, at få mere end 200 producenter til at blive enige om en fælles standard.

Selvom de store spillere som Google, Amazon, Apple og lignende er med, så er det altså ikke så nemt. Meningen var, at brugere af smarthome-produkter ikke behøvede alle de enkelte apps installeret, men det er altså her problemerne blandt andet skulle være.

Arbejder Apple på et styresystem til smarthome?

Matter skal, ifølge The Verge, også sørge for ikke at overse eksisterende ”smarthomes” i hele ”sammensmeltningen”. 

MereMobil.dk følger spændt med i sagen, men håber det ender med et positivt udfald. Da vi personligt også er trætte af at have alt for mange smarthome-apps installeret på telefonen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Smarthome-produkter kan også hjælpe med at gøre regningen billigere, hvilket er interessant med de stigende priser på strøm og varme. Tados smartvarme-system kommer med en ny funktion til radiatortermostater, der giver indblik i varmeudgifterne og energiforbruget i hjemmet. 

Læs også:
GUIDE: Skal du i gang med smarthome så læs med her

Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Vinkøleskab fra Asko snakker med Vivino-app

Drømmer du om et vinkøleskab, som taler sammen med Vivino-appen? Så tjek dette eksklusive vinskab fra Asko.

(mere…)
Nye smart-køkken produkter på vej fra Samsung

Ovn, vaskemaskine og tørretumber – naturligvis med smarthome-teknologi og mange smarte ord. Læs om de nyeste smart-maskiner fra Samsung.

(mere…)
Billig smartpære og stikprop fra Tapo fungerer godt

MINITEST: Jeg har prøvet en billig smartpære og en strømstikprop fra Tapo i mit SmartThings-setup.

(mere…)
Samsung gør SmartThings klar til Matter

Den kommende standard for smarthome-teknologi, Matter, er på trapperne. Nu tester Samsung enheder med Matter på deres SmartThings-platform.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram