Arbejder Apple på et styresystem til smarthome?

33

Apple har sendt en del smarthome-produkter på markedet. Nu svirrer rygterne om, at Apple vil udvikle et særligt styresystem til disse.

Apple HomePod mini (Foto: Apple)
Apple HomePod mini er et af de produkter, som er et smarthome produkt. Det ventes Apple vil komme med flere fremadrettet. (Foto: Apple)

Apple har forskellige smart enheder på markedet, der hører under ”smarthome-kategorien”. Eftersom der løbende kommer flere og flere smarthome-produkter til i sortimentet, så kan behovet for et styresystem også komme.

Rygterne omkring dette er startet fordi, at MacRumors har spottet et stillingsopslag på Apples hjemmeside. Her fremgik det at Apple udvikler et operativsystem til smarthome-enheder, der vil få navnet homeOS. 

Apple HomePod halter efter

Stillingsannoncen har været offentliggjort siden 11. oktober, men er altså først fornylig spottet.

Siden nyheden kom ud, har Apple fjernet alle referencer til homeOS. I stedet forlød det Apple søgte en softwareingeniør til deres Musik-team. Det skriver Pocketnow.

-“Du kommer til at arbejde med systemingeniører på tværs af Apples platforme, samt lære de indre funktioner i iOS, watchOS, tvOS og homeOS og optimere din kode til ydeevne på måder, som kun Apple kan. Kom og deltag i vores team og gøre en reel forskel for musikelskere over hele verden,” lød det i det redigerede jobopslag.

Robotstøvsugeren rydder vejen for det intelligente hjem

Det er ikke første gang, at ordet homeOS er spottet på Apples hjemmeside. Også i juni var der et jobopslag, hvor ordet ”homeOS” indgik. Men heller ikke på det tidspunkt blev der afsløret nogle detaljer omkring det.

Det er også fortsat uvist, om vi skal forvente et nyt styresystem fra Apple til smarthome-produkter eller hvordan.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Interessen for smarthome-produkter steg under nedlukningerne i forbindelse med coronapandemien. Men det forventes, at den vil stige langt mere fremadrettet. Ifølge Netatmo, så ventes det, at der om 10 år vil være smarthome-teknologi i knapt 9 ud af 10 danske hjem.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer