Robotstøvsugeren rydder vejen for det intelligente hjem

Ifølge Nybolig er danskernes lyst til at bo i intelligente hjem stigende.

Robotstøvsuger Roborock S6 (Foto: Xiaomi)
Robotstøvsuger Roborock S6 er en af mange robotstøvsugere, som altså er med til at gøre danskernes hjem mere intelligent (Foto: Xiaomi)

"Din opvask er færdig". Det er en besked, som bliver mere og mere almindelig på de danske smartphones.

Beskeden er lige så almindelig som ordet "smarthome", som er et begreb vi ikke undgår at støde ind i, når vi handler elektronik eller måske skal forholde os til, hvordan det nye hus skal bestykkes.

Således vil der blive flere og flere opvaskemaskiner med Wi-Fi, der kan sende beskeder om, at der skal tilsættes afspændingsmiddel, eller vaskemaskiner, som kan sættes i gang med en app.

Jamen, smarthome - eller det intelligente hjem - er jo ikke nyt. Nej, sådan har det været i flere år, men udbredelsen stiger og det bliver mere "almindeligt".

Smarthome-interessen er vokset under pandemien

Således har Nybolig dykket ned i Danmarks Statistiks opgørelse over elektronik i danske hjem og fisket en af de helt store bekvemmeligheder ud af tallene: Robotstøvsugeren.

En fordobling af små robotter

Her viser Danmarks Statistiks tal, at robotstøvsugeren, som en kost på en curlingbane, er i gang med lægge trædestenene for det intelligente hjem. Således er der på 10 år tale om knapt en fordobling i antallet af familier med en robotstøvsuger i hjemmet. 

Den udvikling er ifølge Nybolig lig med danskernes stigende lyst til at bo i intelligente hjem.

Matter! Derfor skal du kende dette logo når du bygger smarthome

Derfor hejser ejendomsmæglerkæden et flag og skriver i en pressemeddelelse, at korpset af mæglere melder, at det er et plus i en salgssituation, hvis køber kan mærke, at sælger har tænkt over, hvordan teknologi kan spille ind i det daglige liv i hjemmet.

- "Der kommer konstant ny forbedret teknologi til brug i hjemmet, og derfor er det meget sandsynligt, at flere familier vil anskaffe sig hjælpemidler som for eksempel robotstøvsugere i fremtiden," udtaler Alexander Falck Winther, pressechef i Nybolig.

Og så lige dræberen

Men selv syv procent af de danske familier i 2012 var de lykkelige ejere af en robotstøvsuger, og tallet i 2021 er vokset til 12 procent, så er den automatiserede opsamler af snavs på gulvfladerne ikke lutter lykke.

Der skal nemlig andet til. Det kan Videncentret Bolius' eksperter fortælle en masse om. Og der er faktisk nogle pointer, som for eksempel, at du ikke slipper for den klassiske støvsuger og selv må i gang.

Hvert tredje hjem er et ”smarthome”

Din robotstøvsuger kommer nemlig ikke ind i hjørner, om bag vasen, ind under stolen eller andre snævre steder. 

Desuden snupper den i mere eller mindre grad kun det der ligger på selve gulvet. Den suger ikke det støv som samles på paneler, og så er en robotstøvsuger ikke verdensmester på et tæppe.

På plussiden finder lykkelige robotstøvsuger-ejere hurtigt argumenter som; du skal ikke støvsuge så ofte eller; når man har husdyr er det guds gave.

ANMELDELSE: Robotstøvsugeren Deebot Ozmo T8 er et godt bekendtskab

Det største plus er måske, at man ikke behøver, at være hjemme, når den går i krig med nullermændene, men det er vel også kernen i det intelligente hjem, at robotten arbejder, mens man er ude af huset.

Mere til historien

MereMobil.dk har i årevis skrevet om smarthome. Vi har samlet alle artiklerne i et tema, som du finder her

Lyskæde fra Philips Hue – hvis julen skal være smart

Skal julebelysningen opgraderes? Så er smarthome Festavia-lyskæden fra Philips Hue noget for dig.

(mere…)
Husqvarna kommer med GPS-styret robotplæneklipper

Husqvarna Nera er en ny serie af robotplæneklippere, som ikke kræver kanttråd. Nera er styret via satellitforbindelse - og en app naturligvis.

(mere…)
Smarthome-standarden Matter er endelig en realitet

Ventetiden er ovre. Nu er Matter, den nye standard til smarthomes, endelig klar i første version.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Xiaomi udvider smarthome-sortimentet til familiens husdyr

To smarthome-produkter til hunde og katte er inden længe klar til danskerne. Familiens firbenede venner kan nu få mad og vand.

(mere…)
Amazon og iRobot i stor milliard-handel

Amazon styrker sin position på robotmarkedet for forbrugerteknologi med opkøb af pioneren indenfor robotstøvsugere, iRobot.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram