Smarthome interessen er vokset under coronapandemien

0

Interessen for sikkerhed, bæredygtigtighed og sundhed koblet op til smarthome-teknologi er vokset.

smarthome smartphone
12 procent af danskerne har et smart husholdnings-appart i hjemmet( såsom vaskemaskne eller robotstøvsuger, viser en undersøgelse YouGov har foretaget for Netatmo Foto: StockSnap)

Du har måske ikke tænkt over det, men begrebet smarthome har med stor sikkerhed sneget sig ind på dig.

Ifølge en undersøgelse som analyseinstituttet YouGov har foretaget på vegne af Netatmo, har hvert andet danske hjem minimum ét smarthome-produkt installeret.

Og hvis du kigger dig omkring er det med stor sandsynlighed dit fladskærms-tv eller måske din nye smarte trådløse højtaler, som du streamer til, der indgår i statistikken.

Således er danskerne godt på vej mod for alvor at omfavne smarthome-teknologien –  uanset om de vil det eller ej.

For bare 30 år siden var smarthome et fjernt begreb og kun noget, som ganske få danskere havde begreb om, hvad var eller kunne blive.

Om 10 år forventes det, at i knapt 9 ud af 10 danske hjem, vil smarthome-teknologi være en naturlig del af hverdagen, skriver smarthome-virksomheden Netatmo i en pressemeddelelse.

Danskerne smarthome-hverdag blev påvirket af pandemien

Ikke overraskende har coronapandemien også her haft indflydelse på danskernes hverdag. Fokus er ifølge Netatmo flyttet fra bekvemmelighedsprodukter som smart-tv og højtalere, til produkter, der kan forbedre indeklimaet.

Netop luftkvaliteten i hjemmet samt forureningsniveauet kan aflæses i Netatmos vejrstation, som vi tidligere har anmeldt.

Samtidig har den massive udbredelse af smartphones og bredbånd fået smarthome-bølgen til at rejse sig.

Ifølge YouGovs undersøgelse er smarthome-produkter, der forbedrer bekvemmelighed, komfort og sikkerhed i hjemmet i førersædet. 

Størst er ikke overraskende de smarte elektronikprodukter, som netop smart-tv og intelligente højtalere.

Men op ad listen kryber også sikkerhed (16 procent), bæredygtigtighed (9 procent) og luftkvalitet / sundhed  (16 procent).

– “Denne bevidsthed omkring bæredygtighed er vi meget glade for at se. Dét er nemlig noget, vi selv går rigtig højt op i her hos Netatmo. Hele vores serie af smarthome-produkter bygger nemlig på den kongstanke, at vores produkter skal have en meget lang levetid. Har man først købt et af vores produkter, får man hele serien af opdateringer med, ganske gratis og automatisk, og der er derfor ingen grund til at købe nyt. Derudover har vi mange produkter, der netop hjælper til bedre energieffektivitet og indeklima”, fortæller Fred Potter, der er grundlægger og direktør for Netatmo.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Ifølge YouGovs undersøgelse ønskede én ud af 20 danskere smarthome-produkter til styring eller måling af luftkvaliteten før coronapandemien. Nu er luftkvalitet og sundhed noget hver sjette dansker går op i.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer