Matter! Derfor skal du kende dette logo når du bygger smarthome

0

SMARTHOME: Matter er standarden for smarthome-dimser, der gør det lettere at bygge et smart-hjem. Læs også om hvordan jeg opbygger mit smarthome.

Matter smarthome alliance
Store spillere som Apple, Samsung, Google, Hue og Ikea bakker op om Matter (Foto: MereMobil.dk)

Dimser til et smarthome er en jungle at finde rundt i. Du skal være særdeles vågen, hvis du ønsker produkter, der kan ”tale” sammen og ikke bare være dumme enkeltstående individer. Med Matter vil et given produkt fungere på tværs af smarthome-systemer.

Problemet med manglende samspil forsøger ”Matter” at løse. Matter, der tidligere hed ”Project CHIP”, har til formål at sikre en fælles standard for kommunikation mellem smarthomeprodukter.

Det gode ved Matter-protokollen er, at det ikke bare er endnu et dumt mærke på en kasse da Matter bakkes op af de helt store spillere på markedet.

Blandt medlemmerne i alliancen finder vi blandt andet:

  • Apple
  • Amazon
  • Ikea
  • Google
  • Signify (Philips Hue)
  • Samsung

Udover Amazon, der ikke er store i Danmark, betyder det, at Matter-mærkede smarthomeprodukter spiller med både Apple HomeKit og Samsung SmartThings – såvel som Hue-systemet og Ikea Trådfri. Dette er et fantastisk fremskridt for de forbrugere, som gerne vil i gang med smarthome.

Du kan læse mere på siten Builtwithmatter.com.

LÆS OGSÅ: Ny Nest Hub har bedre lyd og søvnfunktion

Sådan bygger jeg mit smarthome

For mit personlige vedkommende bygger jeg min smarthomeintegration via Samsung SmartThings. Det gode ved SmartThings er, at det er understøttet på Android såvel som iOS.

Desuden er der rigtigt mange partnere med i SmartThings, som er en åben standard. Dermed er det nogenlunde let at finde understøttede produkter.

I min SmartThings-hub har jeg derfor både pærer fra Hue og Ikea samt Nordtronic lysstyringer. På toppen af dette har jeg en række bevægelses- og lyssensorer fra Samsung – plus det løse som Sonos og Google Assistant.

Med Matter bliver det lettere, også for mig, at navigere efter produkter, der kan køre i mit system.

Jeg tror på, at én universal hub er vejen frem, hvis smarthome skal få en folkelig udbredelse. Det med én hub til lys, én til dørklokken, én til låsen, én til kameraer osv. duer ganske simpelt ikke for andre end smarthome-nørder.

ANMELDELSE: Denne smartdørklokke er genial

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Nogle af de grundlæggende principper i Matter er, at de skal være lette at bruge, stabile og ikke mindst sikre. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer