Ny funktion giver kontrol over varmeudgifterne

Et smartvarme-system kommer med en ny funktion til radiatortermostater, der giver indblik i varmeudgifterne og energiforbruget i hjemmet. 

Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)
Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)

Med en ny funktion fra Tado slipper du for at blive overrasket over varmeregningen, der ellers kan stikke helt af med de mange prisstigninger.

Funktionen har været under udvikling længe, men er nu klar. Den hedder Energy IQ og giver overblik over hjemmets varmeudgifter.

Elpiserne er tårnhøje, hvilket også gør, at mange danskere er blevet opmærksomme på deres energiforbrug og forsøger at begrænset dette. 

Så er den på hylderne – Symfonisk højttaler

Tados ”Energy IQ” feature giver boligejeren mulighed for selv at fastsætte de månedlige varmeudgifter og holde sig indenfor budgettet takket være intelligent opvarmning og varmestyring. Sådan skriver Tado i pressemeddelelsen om den nye funktion. 

Når det kommer til opvarmning i hjemmet, så står danskerne umiddelbart overfor det, som kan blive den hidtil dyreste vinter. Derfor kan funktionen måske hjælpe mange fra at blive overrasket.

Normalt modtager man varmeopgørelsen, når året er omme og så kan man så se, hvad man skal betale. 

Energy IQ-funktionen kommer med gode råd til, hvordan brugerne kan styre varmeforbruget og samtidig nedbringe varmeudgifterne. 

Energy IQ giver brugeren muligheden for at få et indblik i sammenhængen mellem ens eget opvarmningsmønster og de reelle omkostninger, der er forbundet med det. Det sker ved, at temperaturen i boligen og Tado kombineres med oplysninger fra gas-, el-værker. 

Endelig klar… og flere funktioner følger

Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)
Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)

Energy IQ-featuren har været betatestet af et udvalg af brugere de seneste måneder. Nu er den første version endelig tilgængelig for alle Tado smart thermostat brugere, der anvender Auto-Assist og har et varmesystem med måler på.

Arbejder Apple på et styresystem til smarthome?

Energy IQ-featuren vil også i nær fremtid gøre det muligt for brugerne at indstille temperaturerne og de energibesparende funktioner ned til mindste detalje. 

Så meget kan du spare

Ifølge en undersøgelse fra Gemserv er smarttermostater den mest kosteffektive måde at spare både penge og energi på tværs af alle byggerier og opvarmningsmetoder.

Få kuliltealarm i dit smarthome

Et eksempel med udgangspunkt i en dansk bolig, som har en varmeregning på 5.400 kroner, kan husstanden spare 1.188 kroner om året ved at have intelligente termostater. Besparelsen bliver kun højere, hvis energipriserne fortsætter deres stigning i 2022. 

Mere til historien

Foruden man sparer penge på varmeregningen, så kan funktionen Energy IQ også hjælpe med at nedbringe CO2-udledningen, som kommer fra opvarmning. 

Læs også:
Smarthome-produkter – fra specialforretning til dagligvare

Hvad sker der med Homey smarthome?

Homey-systemet er blevet opkøbt af LG. Hvad nu?

(mere…)
Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Kabelfri robotplæneklipper har fået en prisvenlig lillebror

Segway udvider sortimentet af kabelfrie robotplæneklippere med en prisvenlig model.

(mere…)
Robotplæneklipper går nu helt til kanten uden kabler

Husqvarna har sluppet to kabelfrie robotplæneklippere løs. De kan begge spare dig for endnu mere havearbejde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram