Ny funktion giver kontrol over varmeudgifterne

Et smartvarme-system kommer med en ny funktion til radiatortermostater, der giver indblik i varmeudgifterne og energiforbruget i hjemmet. 

Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)
Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)

Med en ny funktion fra Tado slipper du for at blive overrasket over varmeregningen, der ellers kan stikke helt af med de mange prisstigninger.

Funktionen har været under udvikling længe, men er nu klar. Den hedder Energy IQ og giver overblik over hjemmets varmeudgifter.

Elpiserne er tårnhøje, hvilket også gør, at mange danskere er blevet opmærksomme på deres energiforbrug og forsøger at begrænset dette. 

Så er den på hylderne – Symfonisk højttaler

Tados ”Energy IQ” feature giver boligejeren mulighed for selv at fastsætte de månedlige varmeudgifter og holde sig indenfor budgettet takket være intelligent opvarmning og varmestyring. Sådan skriver Tado i pressemeddelelsen om den nye funktion. 

Når det kommer til opvarmning i hjemmet, så står danskerne umiddelbart overfor det, som kan blive den hidtil dyreste vinter. Derfor kan funktionen måske hjælpe mange fra at blive overrasket.

Normalt modtager man varmeopgørelsen, når året er omme og så kan man så se, hvad man skal betale. 

Energy IQ-funktionen kommer med gode råd til, hvordan brugerne kan styre varmeforbruget og samtidig nedbringe varmeudgifterne. 

Energy IQ giver brugeren muligheden for at få et indblik i sammenhængen mellem ens eget opvarmningsmønster og de reelle omkostninger, der er forbundet med det. Det sker ved, at temperaturen i boligen og Tado kombineres med oplysninger fra gas-, el-værker. 

Endelig klar… og flere funktioner følger

Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)
Tado er klar med funktionen Energy IQ (Foto: Tado)

Energy IQ-featuren har været betatestet af et udvalg af brugere de seneste måneder. Nu er den første version endelig tilgængelig for alle Tado smart thermostat brugere, der anvender Auto-Assist og har et varmesystem med måler på.

Arbejder Apple på et styresystem til smarthome?

Energy IQ-featuren vil også i nær fremtid gøre det muligt for brugerne at indstille temperaturerne og de energibesparende funktioner ned til mindste detalje. 

Så meget kan du spare

Ifølge en undersøgelse fra Gemserv er smarttermostater den mest kosteffektive måde at spare både penge og energi på tværs af alle byggerier og opvarmningsmetoder.

Få kuliltealarm i dit smarthome

Et eksempel med udgangspunkt i en dansk bolig, som har en varmeregning på 5.400 kroner, kan husstanden spare 1.188 kroner om året ved at have intelligente termostater. Besparelsen bliver kun højere, hvis energipriserne fortsætter deres stigning i 2022. 

Mere til historien

Foruden man sparer penge på varmeregningen, så kan funktionen Energy IQ også hjælpe med at nedbringe CO2-udledningen, som kommer fra opvarmning. 

Læs også:
Smarthome-produkter – fra specialforretning til dagligvare

Lyskæde fra Philips Hue – hvis julen skal være smart

Skal julebelysningen opgraderes? Så er smarthome Festavia-lyskæden fra Philips Hue noget for dig.

(mere…)
Husqvarna kommer med GPS-styret robotplæneklipper

Husqvarna Nera er en ny serie af robotplæneklippere, som ikke kræver kanttråd. Nera er styret via satellitforbindelse - og en app naturligvis.

(mere…)
Smarthome-standarden Matter er endelig en realitet

Ventetiden er ovre. Nu er Matter, den nye standard til smarthomes, endelig klar i første version.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Xiaomi udvider smarthome-sortimentet til familiens husdyr

To smarthome-produkter til hunde og katte er inden længe klar til danskerne. Familiens firbenede venner kan nu få mad og vand.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram