Smarthome-produkter – fra specialforretning til dagligvare

0

Smarthome-produkter kan snart købes alle steder. IKEA og Lidl kender vi men senest har Biltema meldt sig klar.

Biltema er nu også klar med smarthome-produkter (Foto: Biltema)
Biltema er nu også klar med smarthome-produkter (Foto: Biltema)

Et smarthome er kort og godt et hjem, hvor nogle ting styres direkte fra mobilen.

Smarthome-interessen er vokset under coronapandemien

Diverse smarthome-produkter kan hjælpe dig i hverdagen, men udover at gøre ting nemmere og mere praktiske, kan det også have betydning for besparelser og højere energieffektivitet. Hvis lyset automatisk slukker på badeværelset, er der eksempelvis en kontant besparelse.

IKEA har længe forhandlet smarthome-produkter og flere dagligvarebutikker har meldt sig på banen, som eksempelvis Lidl. I den forgangne uge har Biltema så også lanceret deres smarthome-produkter.

I første omgang er Biltema klar med smartbelysning og har nu tre forskellige produkter, men det tyder på, at Biltema er på vej med flere andre smarthome-produkter. Det oplyser Biltema på deres hjemmeside.

Det du så skal være opmærksom på er, om dine smarthome-produkter kan “tale sammen”, så du ikke skal have en masse forskellige hubs og styringer.

Hos Biltema gør de brug af smarthome-produkter, der er kompatible med appen Tuya Smart. Med Tuya kan du styre forskellige typer trådløse enheder (Bluetooth, ZigBee, Wi-Fi) fra forskellige producenter via den samme app.

Bliver smarthome “smart” i 2021 – fælles standard for smarthome på vej?

Når du starter med et smarthome, er det vigtigt, at du får produkter som taler samme sprog eller i det mindste kan tale sammen.

Derfor kan det være problematisk, når smarthome-produkter pludselig kan købes alle steder. Det betyder nemlig, at du ikke kan være sikker på, at smarthomeprodukter fra Biltema og Lidl kan bruges i appen fra Ikea eller omvendt.

Mere til historien

Er du til smarthome-produkter, er det en rigtig god idé at kende dette logo.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer