Smarthome-produkter – fra specialforretning til dagligvare

Smarthome-produkter kan snart købes alle steder. IKEA og Lidl kender vi men senest har Biltema meldt sig klar.

Biltema er nu også klar med smarthome-produkter (Foto: Biltema)
Biltema er nu også klar med smarthome-produkter (Foto: Biltema)

Et smarthome er kort og godt et hjem, hvor nogle ting styres direkte fra mobilen.

Smarthome-interessen er vokset under coronapandemien

Diverse smarthome-produkter kan hjælpe dig i hverdagen, men udover at gøre ting nemmere og mere praktiske, kan det også have betydning for besparelser og højere energieffektivitet. Hvis lyset automatisk slukker på badeværelset, er der eksempelvis en kontant besparelse.

IKEA har længe forhandlet smarthome-produkter og flere dagligvarebutikker har meldt sig på banen, som eksempelvis Lidl. I den forgangne uge har Biltema så også lanceret deres smarthome-produkter.

I første omgang er Biltema klar med smartbelysning og har nu tre forskellige produkter, men det tyder på, at Biltema er på vej med flere andre smarthome-produkter. Det oplyser Biltema på deres hjemmeside.

Det du så skal være opmærksom på er, om dine smarthome-produkter kan “tale sammen”, så du ikke skal have en masse forskellige hubs og styringer.

Hos Biltema gør de brug af smarthome-produkter, der er kompatible med appen Tuya Smart. Med Tuya kan du styre forskellige typer trådløse enheder (Bluetooth, ZigBee, Wi-Fi) fra forskellige producenter via den samme app.

Bliver smarthome “smart” i 2021 - fælles standard for smarthome på vej?

Når du starter med et smarthome, er det vigtigt, at du får produkter som taler samme sprog eller i det mindste kan tale sammen.

Derfor kan det være problematisk, når smarthome-produkter pludselig kan købes alle steder. Det betyder nemlig, at du ikke kan være sikker på, at smarthomeprodukter fra Biltema og Lidl kan bruges i appen fra Ikea eller omvendt.

Mere til historien

Er du til smarthome-produkter, er det en rigtig god idé at kende dette logo.

Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Vinkøleskab fra Asko snakker med Vivino-app

Drømmer du om et vinkøleskab, som taler sammen med Vivino-appen? Så tjek dette eksklusive vinskab fra Asko.

(mere…)
Nye smart-køkken produkter på vej fra Samsung

Ovn, vaskemaskine og tørretumber – naturligvis med smarthome-teknologi og mange smarte ord. Læs om de nyeste smart-maskiner fra Samsung.

(mere…)
Billig smartpære og stikprop fra Tapo fungerer godt

MINITEST: Jeg har prøvet en billig smartpære og en strømstikprop fra Tapo i mit SmartThings-setup.

(mere…)
Samsung gør SmartThings klar til Matter

Den kommende standard for smarthome-teknologi, Matter, er på trapperne. Nu tester Samsung enheder med Matter på deres SmartThings-platform.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram