Bliver smarthome ”smart” i 2021? Fælles standard på vej

Apple, Amazon og Google arbejder sammen med andre virksomheder om en fælles standard til smarthome. Måske lanceres standarden i 2021.

Udendørslampe med Hue White pære
Udendørslampe med Hue White pære, der i dette tilfælde styres via Samsung Smartthings (Foto: MereMobil.dk)

En alliance af virksomheder arbejder på at skabe en fælles standard for smarthomeindustrien. Projektet, der hedder ”Project Connected Home over IP”, bakkes op af Apple, Amazon og Google.

Nu forlyder det, ifølge de nyeste oplysninger, at denne platform vil være klar til lancering næste år.

PODCAST: Når mit smarthome bliver usmart

Zigbee Alliance, som er en standard i smarthome, har annonceret at planerne omkring en fælles standard er på vej. De har netop udtalt sig i et officielt statement.

I december 2019 gik arbejdet i gang for at finde den fælles standard. Otte måneder senere er der altså allerede positivt nyt. Projektet går efter planen, og der vil blive udformet et udkast til specifikationer i slutningen af ​​2020. Alliancen fortsætter med at køre mod det fælles mål om at frigive standarden i 2021.

Der er 145 aktive virksomheder, der alle fokuserer på produkter i smarthome-kategorien på den ene eller anden måde. Det kan være alt fra pærer, armaturer, stikkontakter, termostater, dørlåse, sensorer, sikkerhedssystemer, TV’er og meget andet.

Tado er klar med nye intelligente termostater

Zigbee Alliance har tidligere meldt ud, at de havde en plan om at udviklingen af tilbehør til smartphones skulle forenkles. Dette for at forbedre brugeroplevelsen. I sidste ende skulle det også føre til, at kunderne har flere valgmuligheder. Måske vi allerede i 2021 vil se nogle af disse fordele. Vi håber i hvert fald, at det betyder noget godt for smarthome-kategorien.

Philips Hue lukker den gamle bridge

Er du røget med på smarthome-bølgen? Eller synes du, at det kræver en større ingeniøruddannelse? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder. På MereMobil.dk ELSKER vi smarthome-tech, men vi synes også, at der er ALT for mange forhindringer for at “almindelige mennesker” kan være med.

Mere til historien

Noget af det som kræves til smarthomes, er god WiFi-dækning i huset. Har du ikke det, så kan du måske få hjælp ved et MESH-netværk.

Læs også:
Styr IKEA’s rullegardiner med Siri
PODCAST: Smartthings gjorde mit hus smartere

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram