Episode #69: Smartthings gjorde mit hus smartere

Små billige trådløse dimser har sat turbo på ombygningen af mit hus til et smarthome. I denne episode taler jeg om Smartthings og ser tilbage på 2019.

Smart-teknologi har fyldt en del i mine podcasts i år. Denne gang fokuserer jeg på smarthome-dimser som du selv kan programmere og opsætte rutiner for. Det er rigtigt smart.

Jeg har sat Smartthings op i min bolig. Med Smartthings har jeg kombineret en dørsensor med mine udendørslamper, der har Philips Hue pærer. Når døren åbnes, så tænder lyset uden for huset men kun efter solnedgang. Samtidigt modtager jeg en notifikation på mobilen, så snart døren åbnes.

Jeg har en søn på to år som gerne vil ud at lege. Derfor er det ret fedt med en besked, når han er ved at ”løbe hjemmefra”.

En fugtsensor ved siden af vaskemaskinen og en bevægelsessensor samt en 230 volt smartplug er også en del af mit setup.

I denne episode kommer du lidt tættere på Samsung Smartthings og hvad det kan.

Jeg tager også et tilbageblik på to episoder fra 2019 som jeg selv synes har været rigtigt interessante. Et eksempel er mit besøg hos Allan Christophersen der arbejder hos Det Kgl. Bibliotek med bevaring af gamle danske computerspil. Det var nok årets højdepunkt for mig.

Det blev i 2019 også til et møde med Murad Ahmed hos videoproduktionsselskabet Make Sense, hvor jeg vendte fremtiden inden for skærm- og videoformater med Murad. Han synes, ligesom jeg, at det er en uskik når smartphoneejerne filmer mens telefonen holdes lodret i stedet for vandret, men det er åbenbart noget vi bare skal lære at leve med.

Du kan høre episode 67 om gamle danske spil fra Commodore 64-dagene her. Hvis du vil lytte til episoden om skærme og videoformater, så er det episode 61 du skal have fat i.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke dig fordi du lyttede til min tech-podcast. Jeg håber, at du vil lytte med i 2020.

Dette er episode 69. Den afslutter sæson 5. Episoden er optaget den 23. december 2019.

Gode idéer, kommentarer og inputs kan du sende på min mail: [email protected].

Lyt med nu

Du kan lytte til podcasten fra din smartphone, computer eller smarthøjttaler.

Vi er tilgængelige på Android, Apple Podcasts og Spotify samt den nye danske tjeneste Podimo.

Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.

Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify

Mere til historien

MereMobil.dk udgiver cirka hver fjerde uge en ny podcast på dansk på teknologi. Jeg forsøger hver gang at producere episoder hvor helt almindelige teknologiinteresserede danskere kan være med – altså dem som ikke er super-nørder.

Få Podimo hos Telia og Call Me

Kunder hos Telia og Call Me kan inden årets udgang få adgang til podcasttjenesten Podimo uden ekstra omkostninger.

(mere…)
Podimo får ny AI-funktion

Er du til podcasts? Så kender du måske også Podimo. De er nu klar med ny AI-funktion, der skal hjælpe brugeren med at opdage nye podcasts.

(mere…)
Spillemaskinerne i hjemmet forsvinder

EP132: PlayStation, Nintendo og Xbox forsvinder som konsoller, forudser ekspert. Fremtidens gaming foregår i ’skyen’.

(mere…)
Hvabehar? Høreapparater er fantastiske supergadgets

EP131: Moderne høreapparater er spækket med digital superteknologi, der giver dig superhørelse og funktioner som normalthørende vil misunde.

(mere…)
Podcast app lukker
(mere…)
’Sara & Monopolet’ taber lyttere, men det er IKKE hele historien
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram