Philips Hue lukker den gamle bridge

1

KORT NYT: Hue Bridge v1 har mistet netforbindelse og nu ryger Google Assistant.

Hue Bridge v1
Philips Hue Bridge v1 kan genkendes på dens runde form (Foto: Philips)

Lige så smart det lyder med smarthome-teknologi lige så usmart er det også, når ens udstyr bliver ofre for den hastige teknologiske udvikling på området. Med ”ofre” menes, at udstyret enten holder op med at fungere eller får funktioner og muligheder markant nedsat – kendt som “planlagt forældelse”.

Har du et Philips Hue system i hjemmet og den første styringsboks Bridge v1, så forringes dit produkt markant.

Google har netop trukket stikket på integrationen af Google Assistant, hvilket Philips allerede tidligere havde oplyst brugerne om ville ske. Ved udgangen af april lukkede understøttelsen af internetadgangen til Bridge v1.

Uden internetadgang til Hue Bridge vil du ikke kunne betjene Hue-installationen uden at være på det lokale netværk. Dermed forsvinder de ekstra smarte funktioner fra denne smarthome-enhed.

Bridge V1 vil dog fortsat kunne anvendes på ens lokale Wi-Fi, skriver SlashGear.

Philips forsøger i sagens natur at få brugere af version 1 til at opdatere til anden generation. Dette sker blandt andet ved at love, at Bridge v2 ikke har en planlagt ”end-of-life” – altså ikke for nu, hvilket Philips naturligvis ikke bemærker.

Alt efter hvor du kigger så koster Hue Bridge i anden generation omkring 350 kroner.

Første generation af Bridge kan genkendes på dens runde form. Anden generation er firkantet.

LÆS OGSÅ: Nu siger Philips Hue ‘Velkommen hjem’

Mere til historien

Philips tiltag med at begrænse Hue Bridge v1 kommer ind under begrebet ”tilskyndet funktionsnedsættelse” – et begreb under ” planlagt forældelse”. Det var samme fremgangsmåde Sonos benyttede, da de ville udfase ”gamle” højttalere – men så blev de ramt af en gigantisk shitstorm. Læs mere om Sonos’ kaos her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer