Skal du i gang med smarthome så læs med her

GUIDE: Smarthome eller intelligente hjem kan være en kæmpe udgift. Men det behøver ikke være dyrt eller besværligt at komme i gang.

Smarthome
Dit hus kan let blive et smarthome. Her er nogle begyndertips til hvad du skal overveje, før du går i gang med at købe produkter (Foto: Elf-Moondance)

Danskerne er vilde med smarthome-produkter. Ifølge tal fra Danmarks Statistik havde mere end hver tredje voksne mindst ét smarthome-produkt i 2020. Coronakrisen boostede salget af smarthome-produkter. De mest populære er stemmestyrede højttalere og smarte alarm- og overvågningssystemer.

Når man hører ordet "smarthome", så tænker mange måske, at det er rigtigt dyrt, hvilket det også sagtens kan være, men du kan komme i gang for få penge. Faktisk forhandles der smarthome-produkter alle steder lige fra Lidl over IKEA og til specialforretninger.

Du kan sagtens komme i gang uden at købe masser af dyre produkter, gadgets og enheder. Du kan f.eks. starte med at optimere og automatisere flere apparater, processer og funktioner.

Start med lyset

De grundlæggende steder er der, hvor det er klogt at starte ens smarthome-eventyr. Det kan være ved varmestyring. Det kan nemlig på sigt være med til at give besparelser. Styring af lys er også oplagt og let at komme i gang med.

Vi har alle forskellige behov og ønsker, men varme- og lysstyring er de steder, hvor man virkelig får glæde ved at begynde.

Står du og skal udskifte vaskemaskine, køleskab eller lignende, kan det også være, at du skal opgradere til modeller med smartstyring. Eksempelvis kan det gøre, at du kan vaske, når strømmen er billigst eller mindske madspild ved, fordi du kan stå i dagligvarebutikken og se hvad du har i køleskabet.

For at komme i gang billigst muligt og mest helhjertet, er det om at finde et fokusområde, der føles vigtigst for dig - så du ikke køber ét produkt i hver kategori og dermed aldrig får det fulde udbytte. Du udvider i stedet over tid. Alternativt er et godt råd at tage det rum fra rum.

Bedst med produkter med samme ”sprog”

Zigbee og Z-Wave er to af de mest brugte ”samtale-sprog", der benyttes i smarthome-dimser. Hvis vi lige ser bort fra Bluetooth og Wi-Fi, som også indgår.

Sørg for, at f.eks. de pærer du køber, taler samme sprog, da din chance for at få det til at spille sammen på den lange bane er større.

Det gode råd er ikke at købe et lukket system, der kun "taler mig sig selv". Se på kassen om Apple HomeKit, SmartThings, Amazon Alexa eller Google Assistant er understøttet.

Derudover er det rigtig vigtigt, at du finder det ”økosystem”, som du ønsker, skal styre dit hjem. Altså så du ikke køber en masse forskellige systemer, der ikke kan tale sammen.

Mere til historien

Nogle dagligvarebutikker sælger smarthomeprodukter. Vær opmærksom på, at der ikke må være tale en partivare, hvor du pludselig står og ikke kan købe f.eks. flere pærer. Køb et system og et sted, hvor du har historik for, at de fører de samme varer i lang tid.

Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Ved du, hvordan det digitale kørekort gælder på ferien?

TIP: Den digitale kørekort som app er langt fra altid nok, når du er på rejse.

(mere…)
Derfor skal du IKKE bruge mobilen til arbejdsmails på din ferie

Pas på når du scroller mail-indbakken igennem på mobilen i ferietiden.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram