Boost til smarthome-produkter under coronakrisen

Smarthome-produkter bliver smartere og smartere og coronakrisen har gjort danskerne mere interesserede i smarthome-teknologi. Salget oplever et boost.

Netgear Arlo Pro 2
Arlo Pro 2 er et kamera, som sørger for at overvåge dit hjem. Og du kan følge med direkte på smartphonen (Foto: MereMobil.dk)

2020 har for mange mennesker betydet flere timer i deres hjem end hvad de fleste har været vant til tidligere. Mange har hjemmearbejde og børnene var i foråret sendt hjem, da nedlukningen stod på.

Alt dette har været med til, at mange har fået større interesse for, hvordan hjemmet kan gøres mere intelligent. I hvert fald er interessen for smarthome-produkter steget markant. Ifølge Pricerunner er søgningerne på smarthome produkter 108 procent højere i forhold til i 2019.

Tidligere på efteråret forlød det også fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik havde foretaget, at der i hvert tredje danske hjem var smarthome-produkter.

MINITEST: Ding Dong! Eufy Dørklokke er genial

Disse tal kan EET Danmark, som er en af Nordens største distributører af smarthome-produkter også nikke genkendende til.

-”Efterspørgslen efter smart home-produkter er steget enormt under corona-krisen, hvor vi ser en tendens til, at danskerne i stigende grad vægter at indrette sig intelligent i hjemmet. Der er ingen tvivl om, at komforten er i fokus hos de ’hjemmegående’ danskere, uanset om det drejer sig om styring af varmen, lyset eller den daglige rengøring med robotstøvsuger”, siger Allan Friis, Sales Director Retail, EET Danmark i en pressemeddelelse.

EET Danmark fortæller også, at i foråret var fokus på smarthome-produkter til udendørsbrug, som belysning, overvågning og græsslåning. Mens fokus i andet halvår i højere grad har været på varmestyring, forbedring af indeklimaet og indendørsbelysning.

Bliver smarthome ”smart” i 2021? Fælles standard på vej

-”Ser vi f.eks. på salget af intelligente radiatortermostater fra den tyske producent Tado, så har vi alene på dette brand næsten oplevet en fordobling eller mere præcist en vækst i salget på 83% i 2020 sammenlignet med 2019,” siger Allan Friis.

Tado er klar med nye intelligente termostater

Har du fået større interesse i smarthome-produkter i det seneste år?

Mere til historien

Det er uvist om interessen i smarthome-produkter generelt var vækstet markant uden coronakrisen. Smarthome-produkter bliver ”smartere” og taler mere og mere ”samme sprog”, så alene det gør det mere interessant for mange. Ligesom også flere butikker forhandler smarthome-produkter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram