Boost til smarthome-produkter under coronakrisen

0

Smarthome-produkter bliver smartere og smartere og coronakrisen har gjort danskerne mere interesserede i smarthome-teknologi. Salget oplever et boost.

Netgear Arlo Pro 2
Arlo Pro 2 er et kamera, som sørger for at overvåge dit hjem. Og du kan følge med direkte på smartphonen (Foto: MereMobil.dk)

2020 har for mange mennesker betydet flere timer i deres hjem end hvad de fleste har været vant til tidligere. Mange har hjemmearbejde og børnene var i foråret sendt hjem, da nedlukningen stod på.

Alt dette har været med til, at mange har fået større interesse for, hvordan hjemmet kan gøres mere intelligent. I hvert fald er interessen for smarthome-produkter steget markant. Ifølge Pricerunner er søgningerne på smarthome produkter 108 procent højere i forhold til i 2019.

Tidligere på efteråret forlød det også fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik havde foretaget, at der i hvert tredje danske hjem var smarthome-produkter.

MINITEST: Ding Dong! Eufy Dørklokke er genial

Disse tal kan EET Danmark, som er en af Nordens største distributører af smarthome-produkter også nikke genkendende til.

-”Efterspørgslen efter smart home-produkter er steget enormt under corona-krisen, hvor vi ser en tendens til, at danskerne i stigende grad vægter at indrette sig intelligent i hjemmet. Der er ingen tvivl om, at komforten er i fokus hos de ’hjemmegående’ danskere, uanset om det drejer sig om styring af varmen, lyset eller den daglige rengøring med robotstøvsuger”, siger Allan Friis, Sales Director Retail, EET Danmark i en pressemeddelelse.

EET Danmark fortæller også, at i foråret var fokus på smarthome-produkter til udendørsbrug, som belysning, overvågning og græsslåning. Mens fokus i andet halvår i højere grad har været på varmestyring, forbedring af indeklimaet og indendørsbelysning.

Bliver smarthome ”smart” i 2021? Fælles standard på vej

-”Ser vi f.eks. på salget af intelligente radiatortermostater fra den tyske producent Tado, så har vi alene på dette brand næsten oplevet en fordobling eller mere præcist en vækst i salget på 83% i 2020 sammenlignet med 2019,” siger Allan Friis.

Tado er klar med nye intelligente termostater

Har du fået større interesse i smarthome-produkter i det seneste år?

Mere til historien

Det er uvist om interessen i smarthome-produkter generelt var vækstet markant uden coronakrisen. Smarthome-produkter bliver ”smartere” og taler mere og mere ”samme sprog”, så alene det gør det mere interessant for mange. Ligesom også flere butikker forhandler smarthome-produkter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer