Sonos Arc test – soundbaren til dig som vil høre mere

TEST: Sonos Arc giver stor hjemmebio-lyd med Dolby Atmos, der løfter filmoplevelsen. Det er blot ikke sikkert, at det fungerer hos dig. Læs min Sonos Arc test.

Sonos Arc test
Sonos Arc er Sonos første soundbar med understøttelse af Dolby Atmos (Foto: Sonos)

Hvis fladskærmens indbyggede højttalere ikke er nok for dig og du savner stor, dyb og omsluttende lyd, skal du gå i biografen.

Tiderne er bare ikke til bioture. Det har COVID-19 sat en stopper for. Derfor har det aldrig været mere relevant end nu at optimere på ens lyd hjemme i dagligstuen. Her er Sonos Arc interessant at se (lytte) nærmere på.

Inden du smider omkring 6.700 kroner på bordet for Sonos Arc, er der nogle ting du skal vide.

Velkommen til min Sonos Arc test.

Endelig har Sonos Dolby Atmos lyd

Arc er den første soundbar fra Sonos, der understøtter lydstandarden Dolby Atmos. Konsumerer du mest nyheder, sport og en film på TV 3 i ny og næ, betyder det ikke noget for dig.

Har du derimod det store Netflix-abonnement eller anden adgang til filmmateriale i høj kvalitet, der er kodet og produceret med Dolby Atmos, er det til gengæld særdeles relevant med denne soundbar. Særligt hvis filmens lyd er lige så vigtig for dig som billedet på skærmen.

Dolby Atmos kan betegnes som objektbaseret lyd, hvor lyd kan flytte sig omkring lytteren – ikke blot horisontalt, som med almindelig surround, men også vertikalt. Siden introduktionen i biografer i 2012 har flere teknologivirksomheder forsøgt at flytte Atmos ind i stuerne – med mere eller mindre held.

Den cirka én meter (114 cm) lange soundbar gemmer på otte separate bashøjttalere og tre diskanter samt en masse akustisk arbejde kombineret med processor og anden moderne teknologi.

Med en vægt på lidt over seks kilo havde jeg forventet lidt mere af særligt materialerne. Højttalergrill og selve røret er, desværre, af plastik. Enten kunne Sonos have brugt metal eller trukket lidt stof henover. I denne prisklasse må der gerne være brugt lidt federe materialer.

Bruger du Sonos Arc, som den eneste lydkilde, får du naturligvis ikke den fulde oplevelse, da du mangler både subwoofer og baghøjttalere. Alligevel kan du godt starte med Sonos Arc og udbygge dit lydsystem hen ad vejen.

Sonos har åbnet konkurrent til TuneIn i Danmark

Dolby Atmos stiller krav til dit TV

Som enkeltstående lydkilde bliver du overrasket over, hvor meget lyd der kommer ud af soundbaren. Sonos Arc lyder temmelig vildt selv uden baghøjttalere og subwoofer.

Jeg er imponeret over hvor meget dybde og bas, at Sonos Arc har i sig. Trods alt er størrelsen, når det handler om lyd, relativt begrænset.

Du skal være opmærksom på, at det er ikke bare sådan lige at udnytte Dolby Atmos i Sonos Arc. Det kræver et TV, som understøtter Dolby Atmos – også selvom det er Arc-højttaleren der bruges til afspilning.

I mit tilfælde måtte jeg et stykke ind i testperioden, inden jeg blev opmærksom på denne problemstilling. Mine TV-skærme er nemlig ikke Atmos-ready.

Min udfordring i forhold til vurderingen af Sonos Arc er, at jeg ikke har en skærm, der kan udbytte Dolby Atmos, hvorfor jeg ikke kan give min beskrivelse af lydoplevelsen med Atmos på Arc.

Hvis du er i tvivl, kan jeg anbefale dette Dolby Atmos-guide fra Flatpanels.dk.

Sådan lyder Sonos Arc

Sonos Arc med Sonos One SL baghøjttalere og Sonos Sub. Inden du investerer i det helt store setup så tag Sonos Arc hjem i stuen og vurder hvor mange ekstra højttalere du har brug for (Foto: Sonos)

Selvom jeg ikke har et Atmos-ready TV, kan jeg godt bruge Sonos Arc til andre lydformater. Her er resultatet slet ikke så ringe endda.

Selv uden Atmos kan du sagtens høre stereoperspektivet, men i forhold til surround-oplevelsen med lyd fra alle sider er det begrænset, hvad du får ekstra i Arc, når jeg sammenligner med den mindre og billigere Sonos Beam.

Det er ikke sådan, at du føler kuglerne flyver forbi ørene eller jetflyet suser hen over dit hoved. Soundbaren har sine momenter, men der er langt mellem wow-oplevelserne.

Sonos forsøger vi faseforskydning og andre tryllekunster at skabe den totale surroundoplevelse, men når ikke i mål. Det betyder ikke, at Arc gør det dårligt. Du skal blot heller ikke forvente et vanvittigt lydbillede.

Der er dog ingen tvivl om, at du med Sonos Arc i rigtigt mange film og serier får en fed lyd selv uden subwoofer og baghøjttalere, men det er ikke som at være i biografen.

Når du blot bruger Sonos Arc til lyd fra dit TV og ser nyheder og underholdning, vil du opleve en tydelig og præcis lyd. Musikken lyder godt og dialogen er tydelig. Sammenlignet med lyden fra TV-skærmen er det HELT anderledes med en Sonos Arc for enden.

VIDEO: Her er Sonos Move

Hi-res musik viser potentialet i Sonos Arc

Sonos Arc gemmer på andet end den fede og ofte hårdt komprimerede lyd i actionscener. Hvis du virkelig vil høre soundbarens potentiale, skal du lytte til ukomprimeret musik fra Tidal (Tidal Masters) eller nogle af de hi-res musikværker, der kan findes på YouTube eller andre tjenester.

Denne slags produktioner åbner for et et perspektiv, en dybde og en fortryllende lydkvalitet i Sonos Arc. Sammenlignet med den betydeligt billigere Sonos Beam, er Sonos Arc i en HELT anden liga.

Jeg ved godt, at en rigtig musikentusiast ikke vil lade sig spise af med en soundbar som den primære højttaler, men når nu man har købt en soundbar, er det da rart, at den også duer til andet end blot film- og serielyd. Da jeg testede Beam var en af mine konklusioner faktisk, at dens svaghed lå omkring musiklytning.

Sonos Arc er en integreret del af multiroomsystemet fra Sonos. Derfor kan du uden problemer høre musik på Arc selvstændigt eller i samspil med andre Sonos-højttalere og dit TV behøver ikke være tændt imens.

ANMELDELSE: Jeg har testet Symfonisk – IKEA og Sonos højttalere

TAL TIL ARC: Sonos Arc kan styres med Amazon Alexa eller Google Assistant. I testperioden har jeg ikke fået den til at acceptere min Google Assistant-konto. Derfor har jeg ikke kunne afprøve dette. Tidligere har jeg brugt Sonos Beam, hvor Googles stemmestyring har fungerer fint.

Sonos Arc eller Sonos Beam?

Ved almindeligt TV-brug og ungernes YouTube behøver du ikke en Sonos Arc for at forbedre lyden fra TV’et markant. Der kan du roligt gå med Sonos Beam og spare nogle penge.

I forhold til film- og serier har jeg skiftet frem og tilbage mellem Arc og Beam og hørt de samme scener igen og igen. Jeg må indrømme, at forskellen er overraskende lille. Det betyder dermed også, at Sonos Beam er en fantastisk god soundbar.

Sonos Arc kan uden tvivl noget mere end Beam, hvilket viser sig ved Dolby Atmos materiale og hi-res musik. Derfor skal du nøje analysere dit behov inden du køber.

Ser du mange film- og serier og ELSKER du den fede lydproduktion, skal du gå med Sonos Arc. Over tid kan du nørde ekstra igennem med de små Sonos højttalere bagerst og eventuelt en subwoofer – men husk at dit TV og dine filmkilder skal understøtte Atmos, hvis Atmos er vigtigt for dig.

Har du ikke Atmos mulighed, så vil soundbaren blot gengive almindelige surround-formater eller stereo.

Ligger du ofte i sofaen, hvor du konsumerer den ene romantiske komedie eller TV-stationernes evindelige gameshows, skal du ikke købe Arc. Her er Sonos Beam alt rigeligt.

Husk på: Du kan købe to Sonos Beam for prisen af én Sonos Arc.

Er du derimod en rigtig lyd og filmnørd, så tror jeg du skal besøge en Hi-Fi butik med lytterum, inden du køber noget som helst.

Farvel til Sonos Play 5 – her er afløseren: Sono Five

Konklusion: Sonos Arc er den ultimative soundbar for filmelskeren

Sonos Arc
Sonos Arc fås i sort eller hvid. Ophængsbeslag er ekstraudstyr (Foto: Sonos)

Hader du kabler, store komplicerede setups hjemme i stuen og kræver det lov af fruen for at opsætte højtalere, skal du helt klart se efter Sonos Arc. For filmelskeren er det den ultimative soundbar, hvis man ikke går med det helt store gear.

Sonos Beam er et udmærket alternativ, hvis dit behov og økonomien er mindre. Beam er på ingen måde en discountløsning. Sonos Arc er bare bedre, større, federe, men også dyrere Arc kræver dog også, at du har det rette TV og adgang til kilder med Atmos-lyd, hvis du skal få det fulde udbytte.

Dagsprisen på Sonos Arc er 6.700 kroner, mens du kan få Sonos Beam til cirka 3.300 kroner

Ud fra de muligheder jeg har haft under testen, vil jeg vurdere Sonos Arc til 5 ud af 6 stjerner.

Tag et kig på min anmeldelse af Sonos Beam her.

En af Sonos’ konkurrenter er Denon. Jeg har tidligere anmeldt Denon Home, der ligesom Sonos er et multiroomsystem. Læs testen af Denon Home her.

Aktuelle priser på Sonos Arc

Herunder kan du se dagspriserne på Sonos Arc.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Strømlinet design (hvid eller sort)
 • Kan stå under TV’et eller hænge på et beslag (ekstra udstyr)
 • Understøtter Dolby Atmos via eARC-tilslutning
 • Kraftfuld lyd – overraskende kraftig i forhold til størrelsen
 • Rimelig god bas selv uden subwoofer
 • God gengivelse af tale ved almindelige TV-programmer
 • Integrerer med dit TV’e fjernbetjening
 • Fungerer fuldt ud i Sonos multiroom-setup
 • Overordnet set har Arc rigtig god lyd
 • Lyden fra Arc folder sig rigtigt ud ved hi-res musik
 • TruePlay er understøttet

Lidt at tænke over

 • Vent med at købe subwoofer til du har hørt Arc
 • Baghøjttalere (Sonos One SL) kan du købe hen ad vejen
 • Dolby Atmos kræver et TV med Atmos-understøttelse
 • Vurder om Sonos Arc er den rigtige soundbar til dit behov
 • Lyt til Sonos Arc i en hi-fi-butik
 • Tilsluttes via HDMI-kabel – har dit TV muligheden?

Mere til historien

Når du køber Sonos Arc så husk, at den tilsluttes via HDMI eARC-porten i dit TV. Hvis ikke du har denne port, så har Sonos vedlagt en adapter til den optiske udgang, der dog ikke giver Atmos-lyd.

Sonos Arc
GTA-trilogien kommer til Netflix i december

I december kan Netflix-kunderne gratis spille klassiske GTA-titler.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram