Farvel til Play 5 – her er Sonos Five

7

Sonos Five er den nye store hjemmehøjttaler fra Sonos. Play 5 tages nu ud af sortimentet, men spiller stadig.

Sonos Five stereopar
Sonos Five i stereopar (Foto: Sonos)

Et af Sonos mest kendte produkter, Sonos Play 5, er sendt på pension. I stedet har Sonos introduceret Sonos Five, der erstatter Play 5.

Ud fra pressebillederne at dømme, så ligner Sonos Five ret meget forgængeren, hvilket Sonos da heller ikke fornægter i præsentationen.

“Det opfriskede design har nye detaljer,” skriver Sonos

Sonos Five er sikret til at fungere et pænt stykke tid ind i fremtiden da højttaleren har fået mere hukommelse og en kraftigere processor.

Ligesom forgængeren understøtter den nye udgave funktionen Trueplay, hvor du via smartphonen og Sonos egen app kan indstille højttaleren i forhold til rummets akustik. Dette vil forbedre lydoplevelsen betragteligt.

Køber du to Sonos Five kan de sættes op som stereopar. Desuden kan du tilføje en subwoofer, hvis du finder det nødvendigt.

En af de ting jeg fremhævede som noget positivt ved Denon Home, som jeg netop har anmeldt, var de mange muligheder for eksterne tilslutninger. Her får Sonos Five også et ekstra point i min bog.

På bagsiden af Five (som på Play 5) findes et 3,5 mm. jackstik. Her kan du tilslutte eksempelvis en CD-afspiller eller andre analoge enheder. AirPlay 2 er også understøttet, hvilket gør det muligt, at afspille musik fra en iPhone eller iPad uden om Sonos-appen.

VIDEOANMELDELSE: Denon Home er en værdig med umoden Sonos konkurrent

Sonos Five koster 4.349 kroner. Sonos Five kan købes fra den 10. juni 2020. Højttaleren fås i sort eller hvid.

Selvom Sonos har taget Play 5 ud af sortimentet så fungerer produktet stadig. Sonos har tidligere oplyst, at de vil vedligeholde produkter i yderligere fem år fra de tages ud af sortimentet. Sonos Play 5 kom slutningen af 2015 og nåede altså at have cirka fire et halvt år i butikkerne.

Så længe vil Sonos opdatere din højttalere

Sonos Five
Sonos Five minder ret meget om Sonos Play 5 på det ydre, men indeni har den fået mere hukommelse og kraftigere processor (Foto: Sonos)

Mere til historien

Sonos har sammen med højttaleren Five også præsenteret en ny subwoofer samt en high-end soundbar med navnet Sonos Arc.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer