Sonos Beam test – kompakt soundbar med ekstra muligheder

TEST: Du får bedre tv-lyd med denne kompakte soundbar, der trods sin størrelse lyder af meget, men musik er ikke Sonos Beams stærke side.

Sonos Beam test
Her ses Sonos Beam med subwoofer og Sonos One som baghøjttalere. Langt de fleste vil dog kunne nøjes med Sonos Beam som enkeltsående højttaler (Foto: Sonos)

Sonos har både Playbar og Playbase i deres soundbarsortiment. Begge lyder rigtigt fornuftigt, men prisen er godt 6.000 kroner, og skal der en subwoofer til, er det lige 6.000 kroner mere.

Et alternativ til disse er Sonos Beam. Det er en noget mere kompakt soundbar, der er målrettet de forbrugere, som vil forbedre tv-lyden, men hvor prisen betyder noget. Prisen er 3.399 kroner.

Over et stykke tid har jeg kørt med Sonos Beam, og det er et produkt, jeg let kan anbefale.

Jeg har tidligere brugt Bose CineMate 1 SR med tilhørende subwoofer. Sonos lyddesign gør min Bose overflødig. Der er så også gået fem år siden Bose CineMate 1 SR kom på markedet. Det vidner om, at der stadig sker noget på markedet for hjemmelyd til tv’et.

Farvel til den store subwoofer

Jeg kunne godt smide en sub i enden af Sonos Beam, men det har ikke været nødvendigt i mit setup. Jeg ser ikke ret mange film, så det er mest lyd til almindelige tv- og streamingprogrammer, at jeg bruger højttaleren til.

Jeg tænker, at mit forbrug minder en del om, hvordan mange, der ikke er filmentusiaster, ser tv.

Jeg blev helt vildt overrasket over hvor dyb en bas Sonos Beam er i stand til at levere. Hvor kraftig bas du ønsker, er naturligvis en smagssag og også noget der er afhængig af rummets akustik. Er der ikke nok møf i bassen kan du altid give den noget mere via Sonos appen.

Beam understøtter Sonos Trueplay, hvor du med en smartphone i hånden, kan ”lære” Sonos akustikken i dit rum at kende. Ud fra disse oplysninger justeres og optimeres lyden. Det fungerer virkeligt godt.

Har du et par Sonos One eller Sonos Play:1 stående, kan disse bruges som baghøjttalere til Sonos Beam. Dette udvider din lydoplevelse af især film og serier yderligere.

Sonos Beam
Bagsiden af Sonos Beam (Foto: Sonos)

Lyder godt med tv-programmer

Jeg er meget tilfreds med lyden fra tv-programmerne, samt de film og serier jeg har set.

Taleforståelse er i højsædet, effekterne lyder godt og som nævnt er der en god dybde. Ved hverdagsbrug har Sonos Beam virkelig gjort det godt.

Beam indgår også i et Sonos setup som en almindelig højttaler. Du kan dermed lade den spille musik sammen med dine andre højttalere, men her kommer Beam til kort. Lyden er toptunet til TV, men det går ud over musikken.

Jeg synes ikke, at musik fra for eksempel Spotify lyder særligt godt – specielt ikke når du spiller en smule højt. Så du skal ikke købe Sonos Beam, hvis du har fokus på en fed musikoplevelse.

Højttaleren understøtter HDMI Arc (Audio Return Channel), men kan også tilsluttes med et optisk kabel. Desuden kan du streame lyd til den direkte via Apple Airplay.

Sådan fungerer Trueplay

https://www.youtube.com/watch?v=8QgJHUy93T0

Konklusion: Et glimrende kompromis

Hvis du er entusiastisk omkring film og serier, så skal du gå helt uden om Sonos Beam. Spørgsmålet er så om du i virkeligheden er i målgruppen for Sonos produkter.

Filmfolket skal have et rigtigt dedikeret lydanlæg!

Er formålet derimod at optimere lyden fra dit tv, så er Beam et oplagt valg. Prisen står mål med kvaliteten. Desuden er Sonos eftertragtet på brugtmarkedet fordi der ikke er ret mange produkter i omløb. Bliver du træt af Beam, og vil opgradere til noget vildere, kan du altså let komme af med den igen.

GUIDE: Hvorfor kan jeg ikke finde brugte Sonos højttalere?

Sonos Beam rammer 5 ud af 6 stjerner.

Sonos Beam
Sonos Beam (Foto: Sonos)

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Kompakt design der passer godt ind i ens stue
  • Lyd med god fylde og flot dyb bas i forhold til størrelsen på Beam
  • Fungerer sammen med Sonos andre højttalere
  • Du behøver ikke andre Sonos højttalere for at kunne bruge Beam

Lidt at tænke over

  • Går du efter et rigtigt hjemmebio-setup er Sonos Beam ikke løsningen
  • Lyder ikke særligt godt når der spilles musik fra f.eks. Spotify
  • Dit tv skal understøtte HDMI Arc eller havde optisk udgang

Mere til historien

Sonos Beam er klargjort til Google Assistant, men tjenesten er endnu ikke tilgængelig på Sonos produkter i Danmark.

Sonos Beam
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Sonos Roam 2 er relanceret med en ekstra knap

En ekstra knap. Det er den store nyhed i den transportable højttaler Sonos Roam 2.

(mere…)
Sonos Ace er en realitet – Sonos hovedtelefoner

Spatial Audio, støjreduktion og integration med Sonos soundbars. Her er Sonos Ace.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram