Hvorfor kan jeg ikke finde brugte Sonos højttalere?

33

Ejerne og anmelderne ELSKER Sonos højttalere, men de er stort set umulige, at finde brugte. En brugt Sonos er tilmed temmelig dyr.

Inden for multiroom-højttalersystemer betegnes amerikanske Sonos som ”second to none”. Sonos giver den absolut bedste brugeroplevelse, når der skal være musik i flere rum.

Systemet kan spille radio i køkkenet, aktuelle top 40-hits i stuen og vinylpop fra 80’erne på kontoret. Eller den samme musik i hele huset på én gang, uden du vil opleve ekko på grund af forsinkelse af lyden.

Sonos understøtter alle de kendte streaming-udbydere på markedet, og har en uovertruffen brugervenlighed, som konkurrerende systemer endnu ikke har opnået.

Jeg har selv Sonos højtalere, og søger jævnligt på DBA og forskellige Facebook grupper, fordi jeg gerne vil udvide med flere højtalere, og gøre en god handel. Men gang på gang må jeg forlade brugtmarkedet nedslået.

Brugtprisen ligner nyprisen

SONOS Play 5 1stgen
Sonos Play:5 første generation. En fin højtaler, men anden generation er markant bedre.

Højtalere til Sonos systemet er forholdsvis dyre. Den største model kaldet PLAY:5 koster omkring 4.300 kroner, mens den lille køkkenhøjtaler PLAY:1 ligger til godt 1.300 kroner. En subwoofer må du slippe hele 6.000 kroner for. Her taler vi altså om nypriserne.

Antallet af brugte enheder er desværre ret begrænset, og det holder prisen oppe. Også i sådan en grad, at brugtkøb ikke altid kan betale sig. Trods alt kommer nye produkter med to års reklamationsret.

De få PLAY:5 modeller som jeg er stødt på koster ofte omkring 3.000 kroner – alt efter generation. PLAY:1 har en brugtpris på cirka 1.000 krone, hvis du er heldige at finde dem.

Selvom prisen måske kan presses lidt, er det stadig priser som nærmer sig nyprisen.

SONOS Play 1
Denne lille Sonos PLAY:1 passer godt i køkkenet eller badeværelset. Trods dens kompakte størrelse er lyden utrolig kraftig og fylder meget.

Jeg har endnu ikke udvidet antallet af højtalere hjemme hos mig selv.

Sonos er klar med en prisvenlig soundbar

Brugerne elsker produkterne

Jeg har ikke et stort videnskabeligt studie der viser, hvorfor Sonos er svært at finde brugt, men jeg har mit eget bud.

Hvorfor vil jeg have flere højttalere? Hvorfor sælger jeg ikke selv mine Sonos? Fordi jeg er MEGA glad for højttalersystemet.

Det er også den holdning, jeg møder hos andre Sonos ejere. Det kan måske forklare det ringe udbud af brugte enheder samt hvorfor prisen er så forholdsvis høj på brugtmarkedet.

Der findes andre multiroom systemer, men ingen i kaliber som Sonos (min opfattelse). Køber du noget andet ender du med at ærgrer dig over, at du ikke købte Sonos fra starten.

Hvis du har tips til hvor Sonos højttalere kan findes brugt så skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Nogle Sonos højttalere understøtter nu AirPlay

Mere til historien

Denne artikel har tidligere været bragt på DBA Guide.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer