Sonos opdaterer i juli til AirPlay 2 understøttelse

En række Sonos højttalere bliver i juli opdateret til at understøtte Apple AirPlay 2.

Understøttelse af Apples AirPlay 2 på Sonos højttalere begynder i juli 2018. Det har Sonos oplyst på en lanceringsevent.

AirPlay 2 bliver tilgængelig i Sonos One, anden generation af Play:5, Playbase og kommende produkter. Eksempelvis den netop lancerede Sonos Beam soundbar.

På grund af processorbegrænsninger kommer AirPlay 2 ikke til ældre Sonons produkter. En undtagelse er dog hvis et AirPlay 2-understøttet produkt er parret med et ældre produkt. Grupperer du Sonos Play:1 med Sonos One vil AirPlay 2 være tilgængelig – som eksempel.

Sonos produkter med AirPlay 2 vil desuden fungere med andre produkter, der har denne funktionalitet. Det kunne være en HomePod højttaler.

Med AirPlay 2 kan brugere af iPhone og iPad sende musik direkte til Sonos højttalere. Normalt skal Sonos egen app benyttes, når der skal sendes lyd til højttalerne.

Sonos højttalere kører i et lukket system, der er afhængig af netværksforbindelser og Sonos app. Bluetooth er ikke understøttet. Vi har dog set en opblødning i det lukkede systemet. Senest er Spotify begyndt at understøtte streaming til Sonos direkte fra Spotifys app.

AirPlay 2 blev lanceret til offentligheden i forbindelse med iOS 11.4 frigivelsen i slutningen af maj 2018.

Mere til historien

Sonos hed oprindeligt Digital Music System. Det var i 2005. Året forinden blev produkterne præsenteret ved CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.