Bose CineMate 1 SR – måske den ultimative soundbar

TEST: Bose CineMate 1 SR er et højtalersystem, som sammen med fladskærmen skaber en super fed og realistisk lydoplevelse. Prisen er høj men det er kvaliteten også.

Bose CineMate 1 SR (Foto: Bose)

Bose CineMate 1 SR (Foto: Bose)

Den amerikanske lydvirksomhed Bose har produceret et højtalersystem til brug med fladskærms-TV’et i hjemmet, der med kun to enheder, formår at skabe en ualmindelig fed og realistisk lydoplevelse ved dokumentar såvel som film.

Der findes mange soundbar-systemer på markedet i meget forskellige prisniveauer. Jeg har sagens natur ikke hørt dem alle, men ud af de jeg har hørt, så er Bose CineMate 1 SR absolut det mest imponerede jeg har lyttet til. Læs f.eks. vores test af Samsung HW-F551 soundbar.

Højtalerbaren til at placere under TV’et måler 12.4 x 93.5 x 6.1 cm, og med sine 37 tommer passer den fint til de fleste skærme, som er over denne længde. Og det er trods alt de færreste familier, som i dag ikke har mindst et 37 tommer fladskærmsfjernsyn - i hvert fald af dem der er i målgruppen for dette produkt.

Designet er diskret med en sort farve, der får den til camouflere sig godt. Den trådløse subwoofer har en kompakt størrelse, så den er let at placere i stuen. Subwooferen er tit det, der kan være med til at "ødelægge" det flotte design, men Bose har lavet en subwoofer, som det ikke gør ondt i øjnene at kigge på.

Subwooferen til Bose CineMate 1 SR (Foto: Bose)

Subwooferen til Bose CineMate 1 SR (Foto: Bose)

 

Der medfølger et specielt kalibreringsheadset, som kun skal benyttes når CineMate 1 SR opsættes første gang. Processen beder på skift brugeren sætte sig selv på rummets fem primære lyttepositioner, og ved hjælp af nogle testtoner, justeres højtalerne ind.

Bose udnytter rummets vægge, loft og møbler, til at tage højde for refleksioner, noget der er med til at skabe den unikke lydoplevelse. Lyden er både ren, klar, fyldig og dyb. Jeg blev fra første lytning forbløffet over, hvad Bose har formået at skabe ud fra, at der trods alt ikke er hverken fem eller syv højtalere, placeret i lokalet.

Naturligvis får du ikke surround-lyd som et anlæg med mange højtalere kan levere, men CineMate 1 SR kommer ganske tæt på, og for mange som blot ser en Netflix-film i ny og næ, løser dette sæt opgaven ganske godt.

Der er mulighed for at tilslutte TV’et via enten analoge standardkabler eller via digitale kabler. Derudover kan en anden enhed, også tilsluttes via AUX indgangen med digitale kabler (Optical / Coaxial).

Du får en programmerbar fjernbetjening med i pakken, der er sættets største minus, for den er virkelig grim.

Fjernbetjeningen til Bose CineMate 1 SR (Foto: Bose)

Fjernbetjeningen til Bose CineMate 1 SR (Foto: Bose)

 

Bose CineMate 1 SR er på alle måder overbevisende, men prisen skræmmer. De billigste steder ligger den til 9.000 kroner. Tilbudsjagten er sat ind, for at finde CineMate 1 SR på udsalg, for det her er lydsystemet, der ikke gør det nødvendigt, at brodere hele stuen med højtalere og ledninger.

Jeg er ikke i tvivl. Uden diskussion fortjener CineMate 1 SR fuldt ud 6 ud af 6 stjerner.

Bose CineMate 1 SR
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Asus Zenfone 9 test | Endelig en kompakt telefon der fungerer

TEST: Topydelse, godt kamera og en kompakt fysisk størrelse. Asus Zenfone 9 er lille - men god.

(mere…)
Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 test | uimponerende soundbar

TEST: Designkvaliteten er god og forbindelserne mange. Desværre mangler lyden i Harmon Kardon Citation MultiBeam 1100 at imponere.

(mere…)
Xiaodu Du Smart Buds PRO test | simultantolkning direkte i dine ører

TEST: Xiaodu fokuserer lige så meget på at registrere lyd og oversætte som på at afspille lyd. Læs testen af det billige Du Smart Buds Pro headset.

(mere…)
Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram