Internet uden gravearbejde og teknikker frister mig

BLOG: Jeg skal have ny internetforbindelse. Fiber er dyrt og ustabilt, mens xDSL og kabel-tv internet ikke er muligt. Mobilt bredbånd frister mig.

Internet bredbånd fiber
Jeg overveje at droppe fiber på grund af for høj pris og ringe support. Mobilt bredbånd frister mig en del

Om nogle måneder skal vi flytte. Derfor kigger jeg lige nu på forskellige løsninger til internetforbindelse i hjemmet. Her er lidt fra min egen verden og de problemer jeg står med, som jeg tror, mange kan genkende.

Jeg bor syv kilometer fra Odense C og har i dag en kablet internetforbindelse med tilhørende kabel-tv. Forbindelsen kan yde op til 1.000 Mbit/s downloadhastighed over kabel-tv (COAX) og jeg er rigtigt godt tilfreds med mit setup.

Ved at flytte blot 550 meter er det som at flytte til internettets Udgård.

I Udgård kan jeg ikke få min gamle forbindelse med. Udbyderen er godt nok i området men på den anden side af vejen, hvilket her i den moderne tidsalder åbenbart afskærer en fra at blive kunde.

Den eneste reelle mulighed for en kablet internetforbindelse er via fiber fra det lokale elselskab. Fiber er absolut fristende, hvis det da ikke var fordi, at sporene skræmmer.

Kunderne på fiber i vores område klager ofte over nedetid. Desuden arbejder kundeservice udelukkende mellem klokken 8 og 16 i hverdagene (klokken 15 om fredagen). Det er bare surt-show, hvis ens internet bryder sammen i weekenden. Desuden er prisen dobbelt så høj, som hvad jeg betaler i dag.

Derfor overvejer jeg nu, om løsningen i vores nye bolig reelt skal være HELT trådløs.

Internettet via mobilnettet – er det reelt en mulighed?

Jeg må nok erkende, at det trækker i retning af, at internettet skal komme via mobilnettet – kendt som mobilt bredbånd. 5G er på vej fra de forskellige teleoperatører, men lige nu skal jeg (og andre i samme situation) forholde sig til 4G, der trods alt er mest udbredt.

På mobilt bredbånd er hastighederne afhængige af flere faktorer, der påvirker hastigheden, men jeg har jo reelt ikke brug for en 1 Gbit/s forbindelse. Jeg har tidligere kørt udmærket på en 100 Mbit/s forbindelse – selv med hjemmearbejdsplads. Derfor bekymrer hastigheden mig som sådan ikke.

Det vigtigste er mit forbrug, der ligger lige under 1.000 GB datatrafik om måneden. Dermed passer jeg ind i et produkt med mobilt bredbånd som internet fra CBB Mobil, der koster 229 kroner om måneden, som jeg har fundet. I dag giver jeg 269 kroner.

Med sådan en løsning får jeg et SIM-kort og en router. Etableringen koster 240 kroner. Nu er det bare at sætte strømstikket i og surfe på nettet. Tilmed er der udtag til ekstern antenne på routeren, så jeg kan skabe optimal dækning og maksimal hastighed. Desuden kan jeg uden problemer tilslutte mit mesh-baserede Wi-Fi udstyr til routeren.

ANMELDELSE: Netgear Nighthawk er stabilt og fremtidssikret WI-Fi til hjemmet

Ved at vælge mobilt bredbånd og selv betale de 240 kroner for routeren, er jeg en fri fugl efter seks måneder, hvor jeg kan vælge at fortsætte med CBB eller skifte til en anden udbyder. Den tanke kan jeg godt lide, da jeg tror, at der i de kommende år vil ske rigtigt meget på dette område.

Mobilt bredbånd kan gøre endnu billigere

Hvis jeg havde et sommerhus, eller blot et mindre forbrug, ville jeg vælge en mindre pakke med mobilt bredbånd. Faktisk går pakkerne hos CBB Mobil helt ned til 59 kroner om måneden – med 5 GB datatrafik eller 30 GB for 99 kroner. En af dem kunne måske være fint, hvis ungerne skulle have mobiladgang fra deres tablets.

Når det kommer til mobilt bredbånd, er situationen, at man skal være bevidst om hvad ens dataforbrug er, for ikke at komme til at stå uden data, inden måneden er slut.

PODCAST: Klip kablet til dit internet i 2021

Med 5G bliver det spændende

CBB Mobil kommer i lighed med de andre udbydere med på 5G hen over tid. Hvornår ved ingen.

Med 5G bliver mobilt bredbånd til hjemmet endnu mere interessant at overveje. Her taler vi op til 1.000 Mbit/s download og svartider på under 10 millisekunder.

VIDEO: Hvad er 5G? Forstå 5G på 5 minutter

Der kommer dog til at gå noget tid, inden alle teleselskaber kan tilbyde 5G med høje hastigheder. Desuden bliver prisen og betingelserne interessante at følge.

Hvis teleselskaberne for alvor vil sælge mobilt bredbånd via 5G, så nytter det ikke med en begrænsning på de nuværende 1 TB datatrafik.

Jeg tror fuldt og fast på, at fremtidens internet er HELT trådløst. I starten vil det komme snigende i eksempelvis nybyggerier. Senere vil vi se en reel ketchupeffekt. Det er ikke et spørgsmål ”om”, men ”hvornår” det sker.

Nu vil jeg afsøge flere løsninger. Hvad tænker du om internet? Hvad vil du gøre i min situation? Jeg læser med i kommentarfeltet herunder.

GUIDE: Dårlig internethastighed? Sådan løser du det

SE OGSÅ: Se priser på Internet hos Call me Annoncelink

Mere til historien

Jeg er ikke den eneste, der har internetudfordringer. I denne historie kan du møde Arne. Arnes internet var ikke bare sådan lige at få styr på.

Få hurtigt 5G-internet netop nu med 30 dages prøvetid

Er 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram