Danmark officielt klar med 5G – åbner i dag

0

TDC er det første danske teleselskab, som er klar med 5G-netværk. Den officielle åbning er mandag den 7. september 2020.

5G mast
YouSee og Telmore er klar til at tilbyde kunderne adgang til TDC’s 5G-netværk. I uge 40 følger også Telia og Telenor (Foto: MereMobil.dk)

5G-netværkene er længe ventet, men nu er de første master officielt åbnet i Danmark. Det er TDC, som er de første, der sætter stikket i til det lynhurtige 5G-netværk. I første omgang er 5G-nettet dog ikke så hurtigt, som mange har set frem til. Det kan du læse meget mere om her.

Den officielle åbning er i dag (red. mandag den 7. september 2020), men flere kunder, som har en telefon der understøtter det og bor ved nogle master, der tilbyder 5G, har allerede haft adgang i nogle dage. TDC har nemlig tyvstartet lidt.

5G er ”ON” – TDC har tyvstartet på 5G

For at få 5G i første runde kræver det, at du bor et af de steder, hvor der er 5G-dækning. Derudover skal både abonnementet og telefonen understøtte 5G.

Se hvor TDC har opsat 5G NR-udstyr

På nuværende tidspunkter er der en del telefoner, som er 5G-ready. Men det betyder ikke nødvendigvis, at de virker på ved dit teleselskab.

Om du kan få 5G ved dit teleselskab kræver, at de har adgangen til 5G-netværket. På nuværende tidspunkt er det YouSee og Telmore. Mens Telia og Telenor følger top senere på måneden. Teleselskabet 3 lover også 5G-dækning inden årets udgang.

Har du en 5G-telefon, så kan du i vores guide se, hvor du finder de billigste 5G-abonnementer.

Mere til historien

Allerede i foråret 2019 hed det sig, at vi kunne forvente 5G-dækning i hele Danmark inden udgangen af 2020. Og det ser altså ud til, at dette holder ganske fornuftigt.

Læs også:
BAGGRUND: 5G-frekvensbånd: Dette skal du vide, når du køber en 5G-telefon
Dette vil 5G ændre radikalt – men er du klar til det?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer