Danmark officielt klar med 5G - åbner i dag

TDC er det første danske teleselskab, som er klar med 5G-netværk. Den officielle åbning er mandag den 7. september 2020.

5G mast
YouSee og Telmore er klar til at tilbyde kunderne adgang til TDC's 5G-netværk. I uge 40 følger også Telia og Telenor (Foto: MereMobil.dk)

5G-netværkene er længe ventet, men nu er de første master officielt åbnet i Danmark. Det er TDC, som er de første, der sætter stikket i til det lynhurtige 5G-netværk. I første omgang er 5G-nettet dog ikke så hurtigt, som mange har set frem til. Det kan du læse meget mere om her.

Den officielle åbning er i dag (red. mandag den 7. september 2020), men flere kunder, som har en telefon der understøtter det og bor ved nogle master, der tilbyder 5G, har allerede haft adgang i nogle dage. TDC har nemlig tyvstartet lidt.

5G er ”ON” – TDC har tyvstartet på 5G

For at få 5G i første runde kræver det, at du bor et af de steder, hvor der er 5G-dækning. Derudover skal både abonnementet og telefonen understøtte 5G.

Se hvor TDC har opsat 5G NR-udstyr

På nuværende tidspunkter er der en del telefoner, som er 5G-ready. Men det betyder ikke nødvendigvis, at de virker på ved dit teleselskab.

Om du kan få 5G ved dit teleselskab kræver, at de har adgangen til 5G-netværket. På nuværende tidspunkt er det YouSee og Telmore. Mens Telia og Telenor følger top senere på måneden. Teleselskabet 3 lover også 5G-dækning inden årets udgang.

Har du en 5G-telefon, så kan du i vores guide se, hvor du finder de billigste 5G-abonnementer.

Mere til historien

Allerede i foråret 2019 hed det sig, at vi kunne forvente 5G-dækning i hele Danmark inden udgangen af 2020. Og det ser altså ud til, at dette holder ganske fornuftigt.

Læs også:
BAGGRUND: 5G-frekvensbånd: Dette skal du vide, når du køber en 5G-telefon
Dette vil 5G ændre radikalt – men er du klar til det?

Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Ny kundeflugt fra Nuuday

TV-kunderne siver forsat væk fra TDC Group, mens Nuuday trækker flere og flere mobilkunder til sig.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram