Få 5G ved 3 inden udgangen af 2020

Teleselskabet 3 tester netop nu 5G-netværket og inden udgangen af i år, så vil de være klar til at tilbyde kunderne adgang til 5G-netværket.

Eksempel på et typisk site, der tilbyder ekstrem kapacitet. Sitet består af udstyr, der leverer 2G, 3G, 4G og 5G, et mini-link til overførsel tilbage til teleselskabets hovednetværk samt strømforsyning og backup batteri. (Foto: Ericsson)
Eksempel på et typisk site, der tilbyder ekstrem kapacitet. Sitet består af udstyr, der leverer 2G, 3G, 4G og 5G, et mini-link til overførsel tilbage til teleselskabets hovednetværk samt strømforsyning og backup batteri. (Foto: Ericsson)

Teleselskabet 3 planlægger at gå i luften med 5G udvalgte steder i landet inden udgangen af 2020.

Netop nu er 3 ved at teste to forskellige typer 5G på henholdsvis Amager (”ægte 5G”) og i Roskilde (”5G light”).

Til at starte med vil 3 nemlig tilbyde kunderne adgang til 5G på 700 MHz og 1800 MHz frekvenserne, mens de ser frem til også at tilbyde adgang til 3,5 GHz frekvensbåndet.

BAGGRUND: Dette skal du vide, når du køber en 5G-telefon

I den seneste tid har teleselskabet 3 testet fremtidens 5G på 3,5 GHz området, der stilles til rådighed af Energistyrelsen. Mens også tests af deres egne lukkede 5G-netværk har fundet sted. I Roskilde har teleselskabet 20 mastepositioner på 1.800 MHz-båndet.

De forskellige tests skal give 3 indsigt i, hvordan det tekniske set-up skal se ud, når det hele skal integreres i deres åbne netværk.

-”Vi eksperimenterer både helt praktisk med at få plads til mere udstyr i vores master og test af 5G-devices, men ser også på hvordan vi kan få 4G og 5G til at spille sammen på vores frekvensbånd. 4G vil fortsat være den mest udbredte teknologi et stykke tid endnu, og behovet for ekstra kapacitet på 4G-netværket stiger stadig. Derfor skal vi lave en fordeling på vores indkøbte frekvensbånd, som giver plads til 5G og samtidig giver gode oplevelser med 4G i de kommende år,” lyder forklaringen fra Stefan Ring Støhrmann, der er radionetværkschef hos 3, i en pressemeddelelse.

Klar ultimo 2020

I slutningen af 2020 planlægger 3 at lancere adgang til 5G på 700 og 1.800 MHz frekvensbåndene. Det vil være de første spæde skridt ind i 5G-verdenen og med en kombination af 4G og 5G vil kunderne kunne forvente hastigheder på omkring 300 Mbit/s.

YouSee: Flest muligt skal med på 5G

-”5G-teknologien er uden tvivl en spændende videreudvikling af mobilnetværket, men foreløbig nok mest interessant for fagfolk og industrien. Mobilnetværket i Danmark er allerede rigtig godt, og de fleste af os kan foretage opkald, sende beskeder og surfe på nettet uden problemer. 5G i 2020 vil ikke nå de hastigheder, som 5G ofte forbindes med, men dette første 5G er et indledende skridt på en spændende rejse. En slags ’5G light’,” siger Stefan Ring Støhrmann.

3,5 GHz-båndet er det første ’rigtige’ 5G-bånd, der er egnet til landsdækkende udrulning, men det forventes først at komme på auktion hos Energistyrelsen sidst på året.

Vil du vide mere om 5G i Danmark og 3's planer, så kan du lytte til episode 76 af vores podcast. Du kan høre indslaget i afspilleren herunder. Det begynder ved 4:08 min.

Mere til historien

Teleselskabet 3 oplyser i en pressemeddelelse, at de har kunne opnå hastigheder på 1 Gbit/s på 3,5 GHz frekvensbånd på Amager, mens de har oplevet hastigheder på hele 1,5 Gbit/s på deres hovedkontor tidligere.

Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Nye abonnementer inkluderer populære Apple-tjenester

Teleselskabet 3 tilbyder nu kendte Apple-tjenester sammen med mobilabonnementet.

(mere…)
Teleselskabet 3 teaser for nye og federe abonnementer

Torsdag lancerer teleselskabet 3 nye abonnementer, som ifølge dem selv bliver "endnu federe".

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram