Få 5G ved 3 inden udgangen af 2020

3

Teleselskabet 3 tester netop nu 5G-netværket og inden udgangen af i år, så vil de være klar til at tilbyde kunderne adgang til 5G-netværket.

Eksempel på et typisk site, der tilbyder ekstrem kapacitet. Sitet består af udstyr, der leverer 2G, 3G, 4G og 5G, et mini-link til overførsel tilbage til teleselskabets hovednetværk samt strømforsyning og backup batteri. (Foto: Ericsson)
Eksempel på et typisk site, der tilbyder ekstrem kapacitet. Sitet består af udstyr, der leverer 2G, 3G, 4G og 5G, et mini-link til overførsel tilbage til teleselskabets hovednetværk samt strømforsyning og backup batteri. (Foto: Ericsson)

Teleselskabet 3 planlægger at gå i luften med 5G udvalgte steder i landet inden udgangen af 2020.

Netop nu er 3 ved at teste to forskellige typer 5G på henholdsvis Amager (”ægte 5G”) og i Roskilde (”5G light”).

Til at starte med vil 3 nemlig tilbyde kunderne adgang til 5G på 700 MHz og 1800 MHz frekvenserne, mens de ser frem til også at tilbyde adgang til 3,5 GHz frekvensbåndet.

BAGGRUND: Dette skal du vide, når du køber en 5G-telefon

I den seneste tid har teleselskabet 3 testet fremtidens 5G på 3,5 GHz området, der stilles til rådighed af Energistyrelsen. Mens også tests af deres egne lukkede 5G-netværk har fundet sted. I Roskilde har teleselskabet 20 mastepositioner på 1.800 MHz-båndet.

De forskellige tests skal give 3 indsigt i, hvordan det tekniske set-up skal se ud, når det hele skal integreres i deres åbne netværk.

-”Vi eksperimenterer både helt praktisk med at få plads til mere udstyr i vores master og test af 5G-devices, men ser også på hvordan vi kan få 4G og 5G til at spille sammen på vores frekvensbånd. 4G vil fortsat være den mest udbredte teknologi et stykke tid endnu, og behovet for ekstra kapacitet på 4G-netværket stiger stadig. Derfor skal vi lave en fordeling på vores indkøbte frekvensbånd, som giver plads til 5G og samtidig giver gode oplevelser med 4G i de kommende år,” lyder forklaringen fra Stefan Ring Støhrmann, der er radionetværkschef hos 3, i en pressemeddelelse.

Klar ultimo 2020

I slutningen af 2020 planlægger 3 at lancere adgang til 5G på 700 og 1.800 MHz frekvensbåndene. Det vil være de første spæde skridt ind i 5G-verdenen og med en kombination af 4G og 5G vil kunderne kunne forvente hastigheder på omkring 300 Mbit/s.

YouSee: Flest muligt skal med på 5G

-”5G-teknologien er uden tvivl en spændende videreudvikling af mobilnetværket, men foreløbig nok mest interessant for fagfolk og industrien. Mobilnetværket i Danmark er allerede rigtig godt, og de fleste af os kan foretage opkald, sende beskeder og surfe på nettet uden problemer. 5G i 2020 vil ikke nå de hastigheder, som 5G ofte forbindes med, men dette første 5G er et indledende skridt på en spændende rejse. En slags ’5G light’,” siger Stefan Ring Støhrmann.

3,5 GHz-båndet er det første ’rigtige’ 5G-bånd, der er egnet til landsdækkende udrulning, men det forventes først at komme på auktion hos Energistyrelsen sidst på året.

Vil du vide mere om 5G i Danmark og 3’s planer, så kan du lytte til episode 76 af vores podcast. Du kan høre indslaget i afspilleren herunder. Det begynder ved 4:08 min.

Mere til historien

Teleselskabet 3 oplyser i en pressemeddelelse, at de har kunne opnå hastigheder på 1 Gbit/s på 3,5 GHz frekvensbånd på Amager, mens de har oplevet hastigheder på hele 1,5 Gbit/s på deres hovedkontor tidligere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer