YouSee: Flest muligt skal med på 5G

Det skal ikke koste ekstra at få adgang til 5G og flest muligt skal opgraderes til fremtidens mobilnet, det mener landets største mobiloperatør.

huawei-mobilantenne-nedtagning
Her nedtages Huawei-udstyr fra en mobilmast i udkanten af Odense. Det er Ericsson, der her skfiter TDC's udstyr, så udstyret bliver 5G-klar (Foto: MereMobil.dk)

Et markant skift i mobilstrategien er iværksat hos landets største mobiloperatør YouSee.

Ikke nok med at tabte kunder skal hentes hjem via attraktive mobilabonnementer med udvidet mulighed for roaming i udlandet, hvor YouSee går direkte i flæsket på 3, der er blevet store på 3LikeHome. Nu er 5G-kastet ind som et parameter i kampen om mobilkunderne.

LÆS OGSÅ: YouSee reducerer priserne og gør klar til 5G

YouSee spiller 5G-kortet selvom de endnu ikke er klar til at modtage kunder på 5G. YouSee har aktuelt kun 5G-signal i Helsingør til testformål, hvor almindelige mobilkunder ikke har adgang. Først senere i år sættes stikket for alvor i.

YouSee har tidligere lovet 5G til hele Danmark inden udgangen af 2020. Det lader til, at det TDC-ejede mobilbrand har tænkt sig at indfri løftet. Sammen med Ericsson opgraderes mobilnettet i hele landet, for at give flest muligt 5G-dækning.

KØBSGUIDE: 3 tidligere top-smartphones du kan købe nu til en skarp pris

5G-klar for under 200 kroner

I den nye abonnementssammensætning står der ”5G-ready” på alle mobilabonnementer fra 199 kroner og opefter. Så mens Telenor, Telia og 3 stadig arbejder på at få 5G-kabalen til at gå op, tager YouSee det første stik hjem.

Så snart YouSee åbner for 5G inden udgangen af i år, får kunderne med et mobilabonnement fra 199 kroner og op opefter automatisk 5G, fortæller Jacob Mortensen, direktør i YouSee, til Berlingske.

- ”Blot man har en telefon, der kan bruge 5G, vil man kunne se, at der står 5G i hjørnet i stedet som nu 4G,” lyder det fra direktøren. Han lover, en ”markant bedre mobiloplevelse”.

LINK: Her kan du se priserne på de nye YouSee-abonnementer (Annoncelink)

Det skal siges, at 5G i begyndelsen kun kan benyttes inden for landets grænser. TDC mangler nemlig at få forhandlet 5G-roamingaftaler på plads med de udenlandske teleselskaber, skriver Berlingske.

En del telefoner er i dag klar til 5G, uden kunderne skal foretage sig yderligere. Det gælder blandt andet Samsung Galaxy S20-serien, Sony Xperia 1 II, Motorola Edge+ / Edge, og OnePlus 8 Pro. Ifølge rygterne er Motorola på vej med en mellemklassetelefon, der kan benytte 5G. Telefonen ventes, at blive offentliggjort i næste uge og ifølge rygtebørsen hedder den Motorola Moto G 5G.

PRISTJEK: Nu skal dit mobilabonnement være ferieklar - se om du kan spare penge

Mere til historien

Tidligere var det Huawei, der byggede og stod for driften af TDC’s mobilnet, men fra 2019 overtog Ericsson. Det er derfor svenske Ericsson, der netop nu opgraderer mobilmaster og netværksudstyr for at give YouSee-kunderne adgang til 5G.

Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram