5G: Her er de billigste abonnementer

OVERBLIK: 5G koster penge også for dig som mobilkunde. Læs her hvad 5G-abonnementerne koster og hvor du får det billigst.

5G-priser
YouSee og Telmore er klar til at tilbyde kunderne adgang til 5G - dog ikke i hele landet. Her kan du se priserne på 5G-abonnementerne (Foto: MereMobil.dk)

Danmark åbner officielt de første områder med 5G-dækning mandag den 7. september 2020.

Det er TDC-netværket, der med Ericsson som netværkstroldmænd, på rekordtid om- og udbygger TDC’s mobilnetværk. Et kig på Mastedatabasen afslører, at der allerede i dag er rigtigt mange sites, som er opgraderet til 5G.

OVERBLIK: Her kan du se hvor TDC har 5G-master

Selvom åbningen er nogle dage væk, begynder slutbrugere allerede nu at rapportere om 5G-dækning på deres smartphones. Det er dog ikke de svimlende gigabit-hastigheder, som der hidtil har været talt meget om, at brugerne oplever. Den korte forklaring er, at det er først i næste 5G-bølge, at hastigheden presses op og svartiderne presses ned.

5G kører aktuelt med 4G som den bærende teknologi. Det kan du læse meget mere om i nedenstående baggrundshistorie.

BAGGRUND: 5G Light og Ægte 5G – forstå hvad det betyder

Før du overhovedet kan komme på 5G kræver det følgende:

  1. Din smartphone skal understøtte 5G
  2. Du skal bruge et teleselskab, der giver adgang til et 5G-netværk
  3. Der skal være en eller flere 5G-master, hvor du befinder dig
  4. Dit abonnement skal være åbnet for 5G-adgang

Jeg har set på, hvad du skal betale for at komme med på 5G blandt de første. Tjek priserne på 5G-abonnementer herunder.

Det koster 5G hos YouSee

5G koster fra 199 til 299 kroner om måneden hos YouSee. Et stykke tid før YouSee annoncerede 5G-åbningsdagen omlagde de abonnementerne med nyt indhold og nye priser.

Det resulterede fire hovedabonnementer. De tre dyreste giver adgang til 5G. Her er listepriserne for 5G hos YouSee som de så ud den 3. september 2020.

  • Fri tale, 30 GB data: 199 kroner / md
  • Fri tale, 60 GB data: 249 kroner / md
  • Fri tale, fri data: 299 kroner / md

Alle tre inkluderer abonnementer udlandsproduktet Roaming World i 48 lande med 20 GB data. Du får også YouSee Musik. De to dyreste giver desuden mobiladgang på dit smartwatch uden ekstra omkostninger. Disse har ligeledes inkluderet nogle timers tale og beskeder fra Danmark til 54 lande.

Her kan du se abonnementerne hos YouSee og sammenligne %%%% med andre udbydere.

Sådan får du 5G-adgang hos Telmore

Telmore, der ligeledes er TDC-ejet og derfor benytter TDC’s netværk, giver også kunderne 5G-adgang fra den 7. september 2020.

Telmore kører en anden strategi. Kunderne kan logge ind på Mit Telmore og se om deres abonnement allerede nu understøtter 5G. Hvis ikke dit Telmore-abonnement har 5G-adgang kan det tilkøbes for 29 kroner om måneden. Betingelsen er, at dit abonnement koster minimum 149 kroner om måneden.

Køber du et Telmore Play-abonnement, så er 5G inkluderet i prisen. Det oplyser Telmore.

Få et overblik over Telmores-abonnementer kan du få hos Samlino %%%%.

Hallo Mobil reklamerer med 5G-adgang

Et af de mere ukendte teleselskaber, der arbejder på 5G, er Hallo Mobil. Dette teleselskab siger, at de er parate til at tilbyde 5G-adgang til kunderne.

Hallo skriver ved flere abonnementer, at de er ”klar til 5G”. Til MereMobil.dk oplyser Hallo, at abonnementerne blot er ”klar” men ikke ”åbnet” for 5G.

Hallo ved ikke hvornår abonnementerne kan benyttes med 5G. Hallo benytter TDC's netværk med ejes ikke af TDC-koncernen.

Priserne på abonnementerne vil uden tvivl ændre sig i forbindelse med 5G ruller ud. Sammenlign abonnementerne %%%% inden du køber og se om du kan spare nogle penge.

TJEK PRISERNE: Her er de 10 billigste abonnementer netop nu

5G hos Telenor, Telia og 3

5G er den næste store ting på mobilmarkedet. Alle skal være med og alle kommer med. Det er blot et spørgsmål om tid.

Teleselskabet 3 har meldt ud, at de åbner 5G inden årets udgang. Telenor og Telia arbejder ligeledes på højtryk i kulisserne med teknologierne og abonnementerne.

Mit bud er, at alle de store teleselskaber har sat de første stik i til 5G inden jul. De mindre teleselskaber vil formodentlig komme med i anden runde.

På MereMobil.dk følger vi 5G-udviklingen tæt. Du kan følge med via tech-nyheder i din indbakke to gange om ugen eller her på siten.

SE LISTEN: Disse telefoner er klar til 5G

Mere til historien

Før en smartphone vil virke med 5G hos et givet teleselskab skal producenten gennem en godkendelsesproces. Her certificerer teleselskabet producentens opsætninger, hvorefter den aktuelle telefon og de fremadrettede produkter fra producenten, kan benytte 5G på det pågældende netværk. Har en producent ikke være igennem en certificering vil 5G-produkter ikke nødvendigvis kunne udnytte 5G.

Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Mange har ikke styr på deres abonnementer – har du?

Nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end hver femte betaler for et abonnement, som de ikke bruger. Har du styr på dine?

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram