5G: Her er de billigste abonnementer

OVERBLIK: 5G koster penge også for dig som mobilkunde. Læs her hvad 5G-abonnementerne koster og hvor du får det billigst.

5G-priser
YouSee og Telmore er klar til at tilbyde kunderne adgang til 5G - dog ikke i hele landet. Her kan du se priserne på 5G-abonnementerne (Foto: MereMobil.dk)

Danmark åbner officielt de første områder med 5G-dækning mandag den 7. september 2020.

Det er TDC-netværket, der med Ericsson som netværkstroldmænd, på rekordtid om- og udbygger TDC’s mobilnetværk. Et kig på Mastedatabasen afslører, at der allerede i dag er rigtigt mange sites, som er opgraderet til 5G.

OVERBLIK: Her kan du se hvor TDC har 5G-master

Selvom åbningen er nogle dage væk, begynder slutbrugere allerede nu at rapportere om 5G-dækning på deres smartphones. Det er dog ikke de svimlende gigabit-hastigheder, som der hidtil har været talt meget om, at brugerne oplever. Den korte forklaring er, at det er først i næste 5G-bølge, at hastigheden presses op og svartiderne presses ned.

5G kører aktuelt med 4G som den bærende teknologi. Det kan du læse meget mere om i nedenstående baggrundshistorie.

BAGGRUND: 5G Light og Ægte 5G – forstå hvad det betyder

Før du overhovedet kan komme på 5G kræver det følgende:

  1. Din smartphone skal understøtte 5G
  2. Du skal bruge et teleselskab, der giver adgang til et 5G-netværk
  3. Der skal være en eller flere 5G-master, hvor du befinder dig
  4. Dit abonnement skal være åbnet for 5G-adgang

Jeg har set på, hvad du skal betale for at komme med på 5G blandt de første. Tjek priserne på 5G-abonnementer herunder.

Det koster 5G hos YouSee

5G koster fra 199 til 299 kroner om måneden hos YouSee. Et stykke tid før YouSee annoncerede 5G-åbningsdagen omlagde de abonnementerne med nyt indhold og nye priser.

Det resulterede fire hovedabonnementer. De tre dyreste giver adgang til 5G. Her er listepriserne for 5G hos YouSee som de så ud den 3. september 2020.

  • Fri tale, 30 GB data: 199 kroner / md
  • Fri tale, 60 GB data: 249 kroner / md
  • Fri tale, fri data: 299 kroner / md

Alle tre inkluderer abonnementer udlandsproduktet Roaming World i 48 lande med 20 GB data. Du får også YouSee Musik. De to dyreste giver desuden mobiladgang på dit smartwatch uden ekstra omkostninger. Disse har ligeledes inkluderet nogle timers tale og beskeder fra Danmark til 54 lande.

Her kan du se abonnementerne hos YouSee og sammenligne %%%% med andre udbydere.

Sådan får du 5G-adgang hos Telmore

Telmore, der ligeledes er TDC-ejet og derfor benytter TDC’s netværk, giver også kunderne 5G-adgang fra den 7. september 2020.

Telmore kører en anden strategi. Kunderne kan logge ind på Mit Telmore og se om deres abonnement allerede nu understøtter 5G. Hvis ikke dit Telmore-abonnement har 5G-adgang kan det tilkøbes for 29 kroner om måneden. Betingelsen er, at dit abonnement koster minimum 149 kroner om måneden.

Køber du et Telmore Play-abonnement, så er 5G inkluderet i prisen. Det oplyser Telmore.

Få et overblik over Telmores-abonnementer kan du få hos Samlino %%%%.

Hallo Mobil reklamerer med 5G-adgang

Et af de mere ukendte teleselskaber, der arbejder på 5G, er Hallo Mobil. Dette teleselskab siger, at de er parate til at tilbyde 5G-adgang til kunderne.

Hallo skriver ved flere abonnementer, at de er ”klar til 5G”. Til MereMobil.dk oplyser Hallo, at abonnementerne blot er ”klar” men ikke ”åbnet” for 5G.

Hallo ved ikke hvornår abonnementerne kan benyttes med 5G. Hallo benytter TDC's netværk med ejes ikke af TDC-koncernen.

Priserne på abonnementerne vil uden tvivl ændre sig i forbindelse med 5G ruller ud. Sammenlign abonnementerne %%%% inden du køber og se om du kan spare nogle penge.

TJEK PRISERNE: Her er de 10 billigste abonnementer netop nu

5G hos Telenor, Telia og 3

5G er den næste store ting på mobilmarkedet. Alle skal være med og alle kommer med. Det er blot et spørgsmål om tid.

Teleselskabet 3 har meldt ud, at de åbner 5G inden årets udgang. Telenor og Telia arbejder ligeledes på højtryk i kulisserne med teknologierne og abonnementerne.

Mit bud er, at alle de store teleselskaber har sat de første stik i til 5G inden jul. De mindre teleselskaber vil formodentlig komme med i anden runde.

På MereMobil.dk følger vi 5G-udviklingen tæt. Du kan følge med via tech-nyheder i din indbakke to gange om ugen eller her på siten.

SE LISTEN: Disse telefoner er klar til 5G

Mere til historien

Før en smartphone vil virke med 5G hos et givet teleselskab skal producenten gennem en godkendelsesproces. Her certificerer teleselskabet producentens opsætninger, hvorefter den aktuelle telefon og de fremadrettede produkter fra producenten, kan benytte 5G på det pågældende netværk. Har en producent ikke være igennem en certificering vil 5G-produkter ikke nødvendigvis kunne udnytte 5G.

Apple har hævet priserne på gamle iPhones

Dette års iPhone-modeller er dyrere end sidste års modeller, men mere overraskende er prisen også steget på sidste års modeller.

(mere…)
Det koster iPhone 14-telefonerne

PRISER: Det bliver dyrt at være iPhone 14-ejer. Se de danske priser på iPhone 14-serien her.

(mere…)
Det koster Nothing Phone 1

PRIS: Nu er prisen frigivet på Nothing Phone 1, der skal konkurrere mod blandt andet OnePlus Nord 2T og Motorola Edge 30.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram