TDC er klar med 5G den 7. september

Danmarks første master med 5G, hvor almindelige slutbrugere kan få adgang, åbner den 7. september 2020. Her er detaljerne.

5G-net

For længe siden lovede TDC landsdækkende 5G inden udgangen af 2020. Nu tages det første spadestik. Den 7. september klippes snoren og kunderne lukkes ind på 5G. Det sker i Helsingør, Odense, Aarhus og centrum af København.

Adgangen til 5G-nettet kræver naturligvis en telefon, som understøtter 5G, men her er der allerede nu en bred vifte af muligheder. Gennem det seneste års tid er alle topmodeller og nogle enkelte mellemklasse-smartphones, der alle understøtter 5G, sendt på markedet.

Her er nogle af de telefoner, der allerede i dag er klar til 5G:

 • Huawei P40 Pro
 • Motorola Edge+
 • Motorola Edge
 • Motorola G 5G Plus
 • OnePlus 8
 • OnePlus 8 Pro
 • OnePlus Nord
 • Samsung Galaxy A71 5G
 • Samsung Galaxy Note10+ 5G
 • Samsung Galaxy S20 5G
 • Samsung Galaxy S20+
 • Samsung Galaxy S20 Ultra
 • Samsung Galaxy Note20
 • Samsung Galaxy Note20 Ultra
 • Samsung Galaxy Z Flip 5G
 • Sony Xperia 1 II

BAGGRUND: Dette skal du vide, når du køber 5G-telefon

4G bliver også bedre

I forbindelse med etableringen af 5G er TDC også i fuld gang med at løfte 4G-netværket. Dette er vigtigt, da 4G i høj grad bliver rygraden i 5G i flere år frem.

Ifølge TDC vil 80 procent af danskerne have adgang til 5G inden udgangen af september. 90 procent af danskerne kan få 5G-adgang på TDC’s netværk, inden vi skifter til 2021. Det er, ifølge TDC, langt hurtigere end hvad selskabet tidligere har meldt ud.

De første mobilkunder som får 5G-adgang bliver kunder hos YouSee, Telmore og TDC Erhverv. Senere på året får mobilkunder hos Relatel, det tidligere Fullrate og Firmafon, også 5G på mobilen.

TDC har tidligere meldt ud, at flest muligt skal have adgang til 5G. Det betød blandt andet, at abonnementerne hos YouSee blev omlagt til at være 5G-ready. Dermed kan YouSee-kunderne komme online på fremtidens mobilnet uden at skulle betale ekstra for et særligt 5G-abonnement.

Ifølge TDC vil 5G over de kommende fem år blive den nye standard – altså det primære mobilnet i Danmark.

Udrulningen af 5G sker i øjeblikket hos alle teleselskaberne i Danmark. Eksempelvis har 3 meldt ud, at de er klar med 5G inden udgangen af 2020.

TDC's mobilnet bygges og vedligeholdes af svenske Ericsson.

Her på MereMobil.dk har vi løbende fokus på 5G. Lyt eksempelvis til min podcast, episode #76.

Var dette spændende læsning? Du kan få mobilnyheder gratis i indbakken to gange om ugen. Tilmeld dig her - frameld når du har lyst.

Mere til historien

Apple har aktuelt ikke telefoner med 5G-mulighed, men det forventes, at de iPhones der præsenteres i efteråret 2020, vil have 5G.

Dette skal du vide om YouSee Play

YouSee Play koster fra 299 til 599 kroner om måneden. Se her hvad du får for pengene.

(mere…)
YouSee sætter igen prisen op på TV

Igen! Igen! Igen! Priserne stiger hos YouSee på TV og bredbånd.

(mere…)
Nu kommer ’Telmore Play’ til dit TV

YouSee Play er et nyt alternativ til flow-tv-løsningen. Traditionelle tv-kanaler og streamingtjenester kombineres.

(mere…)
TDC afliver gammel bekendt - så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

(mere…)
YouSee lukker app - sådan berører det dig

YouSee lukker voicemail-appen og sletter gemte beskeder. Her får du en guide til, hvordan du undgår at miste gemte beskeder.

(mere…)
Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
110 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram