Kommende iPhones vil understøtte begge 5G-teknologier

RYGTE: Når Apple for første gang introducerer en iPhone med 5G, forventes det, at telefonen vil understøtte to forskellige 5G-teknologier.

iPhone 12 konceptdesign
Når Apple lancerer iPhone 12, kan det blive med understøttelse af det nye 5G-netværk. (Foto: Technizo Concept)

Sub-6 og mmWave er navne på to forskellige netværksteknologier, som begge bruges til 5G. Begge teknologier vil komme i brug, når de forskellige operatører ruller den næste generation af mobilnetværk ud.

Forskellen på Sub-6 og mmWave kan forklares ganske enkelt: MmWave er hurtigere mens Sub-6 rækker længere. Det betyder, at mmWave vil blive brugt i tætbefolkede områder, primært de større byer. Sub-6 vil blive brugt i mindre byer og tyndt befolkede landområder.

KØBSGUIDE: Her er 5 grunde til at købe iPhone SE

Vi har allerede set flere 5G-telefoner, der kun understøtter én af de to teknologier. Men nu skriver Macrumors, at de kommende iPhones vil understøtte begge 5G-teknologier. I første omgang er der dog kun tale om 2020-modellerne, da det forlyder, at 2021-serien kun vil understøtte én af netværksteknologierne – i sig selv lyder det som en underlig konklusion, da Sub-6 er den første 5G-teknologi, der rulles ud. Først langt senere vil vi se mmWave bredt anvendt.

Begrænset til specifikke markeder

I tilfælde af at Apple lancerer iPhones, det kun understøtter den ene eller anden af teknologierne, vil telefonerne sandsynligvis introduceres på specifikke markeder. Nogle lande vil eksempelvis ikke understøtte mmWave, hvilket gør teknologien overflødig i telefoner. Derved kan Apple holde omkostningerne nede.

Ifølge flere rygter, blandt andet fra Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, kan dette års iPhones også inkludere enheder, der ikke understøtter mmWave i nogle lande.

iPhone 12 kommer med 6 GB RAM

Alle 2020-iPhones forventes at komme med samme modem, som understøtter 5G. Apple kan dog vælge at deaktivere mmWave i lande, der endnu ikke har adgang til teknologien. Det er også muligt for Apple helt at deaktivere 5G i de lande, der endnu ikke har et funktionelt 5G-netværk. På den måde kan producenten igen holde prisen nede ved på softwareplan at begrænse adgang til bestemte funktioner.

Det er endnu uvist, hvornår dette års iPhones lanceres. Rygterne har bølget frem og tilbage, blandt andet med meldinger om flere måneders forsinkelser. På MereMobil.dk holder vi naturligvis øje med, hvornår iPhone 12-serien lanceres. Indtil nu er der tre mulige scenarier.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Sammen med nye iPhones kommer også en ny iOS-version. Denne hedder iOS 14. Du kan her dykke ned i nogle af de nye funktioner i iOS 14.

5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy Watch FE

Det tyder på, at Samsung er på vej med en Fan Edition af deres populære smartwatch, Galaxy Watch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
69 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram