Kommende iPhones vil understøtte begge 5G-teknologier

69

RYGTE: Når Apple for første gang introducerer en iPhone med 5G, forventes det, at telefonen vil understøtte to forskellige 5G-teknologier.

iPhone 12 konceptdesign
Når Apple lancerer iPhone 12, kan det blive med understøttelse af det nye 5G-netværk. (Foto: Technizo Concept)

Sub-6 og mmWave er navne på to forskellige netværksteknologier, som begge bruges til 5G. Begge teknologier vil komme i brug, når de forskellige operatører ruller den næste generation af mobilnetværk ud.

Forskellen på Sub-6 og mmWave kan forklares ganske enkelt: MmWave er hurtigere mens Sub-6 rækker længere. Det betyder, at mmWave vil blive brugt i tætbefolkede områder, primært de større byer. Sub-6 vil blive brugt i mindre byer og tyndt befolkede landområder.

KØBSGUIDE: Her er 5 grunde til at købe iPhone SE

Vi har allerede set flere 5G-telefoner, der kun understøtter én af de to teknologier. Men nu skriver Macrumors, at de kommende iPhones vil understøtte begge 5G-teknologier. I første omgang er der dog kun tale om 2020-modellerne, da det forlyder, at 2021-serien kun vil understøtte én af netværksteknologierne – i sig selv lyder det som en underlig konklusion, da Sub-6 er den første 5G-teknologi, der rulles ud. Først langt senere vil vi se mmWave bredt anvendt.

Begrænset til specifikke markeder

I tilfælde af at Apple lancerer iPhones, det kun understøtter den ene eller anden af teknologierne, vil telefonerne sandsynligvis introduceres på specifikke markeder. Nogle lande vil eksempelvis ikke understøtte mmWave, hvilket gør teknologien overflødig i telefoner. Derved kan Apple holde omkostningerne nede.

Ifølge flere rygter, blandt andet fra Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, kan dette års iPhones også inkludere enheder, der ikke understøtter mmWave i nogle lande.

iPhone 12 kommer med 6 GB RAM

Alle 2020-iPhones forventes at komme med samme modem, som understøtter 5G. Apple kan dog vælge at deaktivere mmWave i lande, der endnu ikke har adgang til teknologien. Det er også muligt for Apple helt at deaktivere 5G i de lande, der endnu ikke har et funktionelt 5G-netværk. På den måde kan producenten igen holde prisen nede ved på softwareplan at begrænse adgang til bestemte funktioner.

Det er endnu uvist, hvornår dette års iPhones lanceres. Rygterne har bølget frem og tilbage, blandt andet med meldinger om flere måneders forsinkelser. På MereMobil.dk holder vi naturligvis øje med, hvornår iPhone 12-serien lanceres. Indtil nu er der tre mulige scenarier.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Sammen med nye iPhones kommer også en ny iOS-version. Denne hedder iOS 14. Du kan her dykke ned i nogle af de nye funktioner i iOS 14.

Tidligere artikelSnart kan du planlægge downloads
Næste artikelSådan følger du lanceringen af OnePlus Nord
Robin er tech-journalist med flere års erfaring fra danske og internationale medier. Han ved, hvad der er værd at vide om det danske telemarked og har en stor forkærlighed for forbrugerelektronik; telefoner, bærbar lyd eller smarthome. Robin lever af at dække nyheder og skrive anmeldelser om alt fra mobilabonnementer til el-løbehjul. Robin tager også gerne en nørdet snak om videospil.
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
69 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer