Det kan du glæde dig til i iOS 14

Sløret for iOS 14 løftes snart. MereMobil.dk giver dig her et overblik over de største nyheder i den kommende iOS-version.

iPhone SE 2020 og iPhone 11 Pro
Når det nye iOS bliver afsløret i næste måned, bliver det blandt andet med en app-skuffe. (Foto: MereMobil.dk)

Når Apple formentlig i næste måned løfter sløret for iOS 14, bliver det med en række spændende nyheder. Jeg skal understrege, at en afsløring af det nye styresystem ikke er en lancering. Apple følger som regel samme lanceringscyklus, når det kommer til både software og hardware. Vi forventer derfor først en endelig lancering af iOS 14 til efteråret.

En tidlig version af iOS 14 har været ude i måneder

Nye funktioner i iOS 14

Hjemmeskærm

En af de nye funktioner, der forventes at komme med iOS 14, er en helt ny hjemmeskærm. Skærmens layout bliver lidt som vi kender den fra Android, hvor alle installerede apps er samlet i en ”skuffe”. Indtil nu har det kun været muligt for iPhone- og iPad-brugere at se alle deres apps fordelt udover flere faner på enhedens skærm.

Fremover vil du formentlig kunne slippe for at have en masse faneblade på startskærmen, for at få plads til alle dine installerede applikationer, da de bliver samlet på én og samme hjemmeskærm.

Den nye hjemmeskærm vil have flere sorteringsmuligheder, blandt andet apps med ulæste notifikationer og mest brugte apps. Derudover vil hjemmeskærmen inkludere forslag fra Siri, så du eksempelvis vil få rejseplanen foreslået når du nærmer dig en togstation.

En anden nyhed til hjemmeskærmen er nye muligheder, når det kommer til baggrundsbillede. Her forlyder det, at iOS 14 vil kategorisere de forskellige baggrundsbilleder, hvilket giver dig et bedre overblik. Det bliver også muligt for tredjepartsprogrammer at tilføje nye baggrundsbilleder til din iPhone. På den måde vil du kunne finde billeder fra andre programmer i enhedens indstillinger.

Derudover rygtes det også, at iOS-enheder vil få flytbare widgets og mulighed for at sløre baggrunden på startskærmen. Det kan du læse mere om her.

Kan genkende lyde

Brugervenlighed og tilgængelighed er et stort trækplaster for Apple. Der er heller ingen tvivl om, at iOS er det letteste styresystem at bruge direkte fra æsken. Derudover har Apple en række tilgængeligheds-funktioner, som skal gøre det lettere at tilpasse din enhed efter dine behov.

Et eksempel kan være automatiske undertekster eller kompatibilitet med høreapparater.

En ny tilgængelighedsfunktion vil være enhedens evne til at genkende vigtige lyde, heriblandt sirener, brandalarmer, dørklokker og grædende børn. Enheden vil så givetvis oversætte lydene til haptisk feedback – altså vibrationer – hvilket igen kommer folk med hørehandicap til gode.

Desuden forlyder det, at det bliver muligt at få vist et audiogram direkte på enhedens skærm, hvilket skal gøre det lettere at indstille lydenheder.

Augmented Reality

Augmented Reality er endnu ikke et kæmpe marked i Danmark og det er ikke sikkert at iOS 14 ændrer ved det. Apple har dog gang i noget rigtigt spændende, som kan blive enormt brugbart hen ad vejen – især når Apple får lanceret deres Apple Glass, altså Apple-brillen.

9to5Mac skriver, at ud fra koden i iOS 14, ser det ud til, at Apple arbejder på en ny AR-app. Til at starte med, er den måske ikke vanvittigt interessant i Danmark, da den først og fremmest er beregnet til Apples fysiske butikker og Starbucks. Appen har dog potentialet til at gøre vores liv meget lettere.

Til jer der ikke kender teknologien, fungerer Augmented Reality således, at telefonens kamera viser dig omgivelserne som de er, mens du på skærmen kan se en eller anden virtuel information – de yngre læsere kender det måske fra Pokemon Go, hvor du på din skærm spiller spillet i virkelige omgivelse.

Idéen med Apples nye app er, at den kan bruges til at navigere rundt i Apples og Starbucks butikker. En QR-kode fortæller appen, hvilken butik du befinder dig i og vil derefter starte det korrekte AR-program. Herefter vil du eksempelvis kunne se informationer og pris, når du filmer en vare. Det vil givetvis også blive muligt at søge efter en specifik vare, hvorefter telefonen vil vise vej til den korrekte hylde.

I første omgang er appen måske ikke så relevant i Danmark, da vi endnu ikke har en officiel Apple Store og heller ikke en overflod af Starbucks-caféer. Men der er helt klart et potentiale i teknologien. Et eksempel kunne være, at du kan få hjælp til at finde rundt i et storcenter, eller hurtigt gennemføre din tur i Bilka uden at skulle lede efter varerne.

Disse enheder er kompatible med iOS 14

Vi ved med sikkerhed, at de nyeste enheder vil være kompatible med iOS 14.

Apple har en noget bedre opdateringshistorik end de fleste Android-producenter. Du skal således have en ret gammel enhed for at være i farezonen for ikke at få opdateringen. Tidligere rygter peger på, at alle iOS 13-enheder også vil understøtte iOS 14. iPhone 11-serien, samt den nye iPhone SE, er født med iOS 13 – resten af de kompatible enheder kan du se her:

 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE (1. generation)
 • iPod touch (7. generation)

Jeg tør ikke give et definitivt bud på, hvilke enheder, der vil være kompatible med iOS 14. Men eftersom der netop er blevet lanceret en ny iPhone SE, er det sandsynligt, at den ældre version vil udgå af Apples fremtidige planer.

iPhone 9 Plus angiveligt afsløret i iOS 14-kode

Det skal understreges, at alt dette stadigvæk er ubekræftede rygter, som vi bliver meget klogere på, når Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) løber af stablen fra den 22. juni.

Mere til historien

Ifølge 9to5Mac, så tyder kildekoden fra iOS 14 på, at Apple vil lancere en række nye enheder i år. Heriblandt en iPhone 9, Apple AirTags og en ny fjernbetjening til Apple TV.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
GTA 6 - her er hvad vi ved og forventer

Der er gået ni år, siden GTA V blev tilgængeligt. Rygterne om næste generation lever i bedste velgående.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – de seneste rygter

Der er et godt stykke tid til, at Samsung offentliggør den næste "topmodel" i Galaxy S-serien, men rygterne svirrer allerede nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
53 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram