Telenor og Telia åbner de første 5G-master

20

5G-udrulningen starter i slutningen september hos Telenor og Telia, men priserne for 5G-adgang lader vente på sig.

Telia 5G logo fra Finland (Foto: Telia)
Telia og Telenor er fælles om 5G-udbygningen gennem deres fælles netværk TT-netværket (Foto: Telia)

TDC’s netværk har allerede åbnet for 5G-adgang de første steder i Danmark og nu følger Telenor og Telias fælles netværk, TT-netværket, med.

Fra uge 40, ugen der begynder med den 28. september, melder teleselskaberne sig klar til at lukke de første kunder ind på den nye mobilteknologi.

Telenor og Telia åbner de nuværende 5G-testsendemaster i slutningen af september. Herefter bliver udbygningen gradvist etableret i landets fire største byer. TT-netværket starter således med de tættest befolkede områder.

– ”Vi vil introducere et landsdækkende 5G-netværk, der følger med kundernes og markedets efterspørgsel. Det vil sige en intelligent udrulning, hvor kunderne får det optimale ud af både det kommende 5G-netværk og vores eksisterende, landsdækkende 4G-netværk,” udtaler Thomas Kjærgsgaard, adm. Direktør i Telia Danmark i en pressemeddelelse.

OVERBLIK: Her er de billigste 5G-abonnementer på TDC’s netværk

Mens YouSee og Telmore forlængst har meldt priser ud for at få 5G-adgang, er Telia mere tilbageholdende. Nyheden om 5G-åbningen er nemlig ikke blevet flankeret af prisinformationer.

– “Vi vil meget snart kommunikere til markedet om vores 5G-abonnementer,” lyder det i en mail til MereMobil.dk fra Telias pressechef. Fra Telenor er meldingen næsten enslydende.

– “De kommercielle vilkår omkring 5G-abonnementer er endnu ikke offentliggjort, men de vil naturligvis være klar inden åbningen i uge 40,” fortæller Alice Klitholm Duch, pressechef i Telenor. Hun oplyser videre, at priserne for 5G-adgang hos CBB Mobil også bliver offentliggjort inden åbningen.

På MereMobil.dk følger vi 5G-udviklingen tæt. Du kan følge med via tech-nyheder i din indbakke to gange om ugen eller her på siten

Mere til historien

De testmaster der åbnes i København og Aalborg har kørt på forsøgsbasis siden juni 2019.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer