5G i hele Danmark inden udgangen af 2020

TDC vil tilbyde 5G-dækning i hele landet inden 2020 er slut. Udvalgte kunder kan teste 5G allerede i det kommende efterår.

Ericsson 5G mobilsite
Dette er en 5G-mobilmast fra Ericsson. Med udstyr som dette vil Ericsson og TDC dække Danmark med 5G inden udgangen af 2020.

I sommeren 2019 åbner TDC for pilottest af 5G til udvalgte kunder, skriver landets største teleselskab i en pressemeddelelse.

Målet for 5G-udrulningen hos TDC er ambitiøst. Hele landet får adgang til 5G inden udgangen af næste år. Udrulningen begynder i oktober 2019. Så på noget der ligner halvandet år, vil TDC have landsdækkende dækning med den næste store netværksteknologi.

TDC har været i gang med 5G-eksperimenter i lang tid. 70 Gbit/s download blev fremvist på et setup i januar 2017. I maj 2018 blev 1,9 Gbit/s downloadhastighed rundet. Det skete i 3,5 GHz frekvensbåndet. 

Huawei skal ikke levere 4G og 5G

Det bliver svenske Ericsson som skal levere 5G-dækning til danskerne. TDC og Ericsson indleder den 1. april 2019 et samarbejde, hvor Ericsson ud over at levere teknikken også skal stå for driften af TDC’s mobilnet. Det betyder, at den nuværende netværksleverandør Huawei ikke længere skal bygget mobilnetværk for TDC.

Ericsson leverer allerede i dag hovedstammen i mobilnettet hos TDC, det såkaldte core-netværk, mens Huawei står for basestationsudstyr, kendt som RAN-netværk. Fremover kommer Ericsson til at håndtere både core og RAN.

Aftalen betyder, at Huawei-udstyret udfases over tid.

Ifølge TDC vil aftalen med Ericsson, samt opgraderingen af mobilnettet, ikke kunne mærkes af kunderne.

FAKTA: I foråret 2014 var TDC's mobilnet bagud i forhold til Telia og Telenors net. Huawei kom ind som ny samarbejdspartner for at løfte TDC's netværk. Målet var, at skabe Danmarks bedste mobilnetværk. Ambitionen lykkedes. I dag vinder TDC gang på gang alle netværkstests. Læs også: TDC vil have Danmarks bedste mobilnet.

Valget af Ericsson som leverandør giver TDC ro på bagsmækken. Nu behøver teleselskabet ikke længere forholde sig til de mange spekulationer omkring potentiel fare for kinesisk overvågning gennem mobilnettet.

Danmark skal være testland for 5G-teknologi

Du kan blive klogere på, hvad der er op og ned i Huawei-sagen i min tech-podcast. Episoden hedder: Frygt for Huawei bygger på uvidenhed.

Mere til historien

Gennem det seneste år har TDC haft forhandlinger med flere forskellige leverandører af 5G-løsninger, oplyses det i pressemeddelelsen.

Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Nu droppes data-begrænsningen endelig

5G-INTERNET: Ét teleselskab har fjernet databegrænsningen på abonnementer til 5G-forbindelser rettet mod private husstande.

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram