Huawei har ramt 70 gbit/s download via 5G i Danmark

Huawei har rundet 70 gigabit downloadhastighed via et testsetup af et 5G-netværk i Danmark.

Wei Zhixiang, Huawei

Wei Zhixiang, salgsdirektør for Carrier i Huawei Danmark fremviser resultatet af de første 5G-tests i Danmark (Foto: Huawei)

5G står overfor en kommerciel lancering inden for de næste tre år. Derfor roder netværksproducenterne allerede nu med forsøgsprojekter omkring de nye teknologier. Det gælder også Huawei, der står for netværket hos landets største mobilselskab TDC.

Mens vi stadig går rundt og måler download i megabit leger ingeniørerne og netværkstroldmændene hos Huawei allerede med gigabit-hastigheder.

 - 5G, 5G og mere 5G

Således har Huawei netop i et demo-setup ramt en downloadhastighed på over 70 gigabit. Helt præcist 70,64 gbit/s.

Nu skal det siges, at en sådan test foregår på et lukket netværk uden kundebelastning, men det siger alligevel lidt om hvor vi bevæger os henad.

Forvent ikke gigabit-hastigheder i lommen

Selvom det lyder helt vildt, at man kan downloade data med over 70 gbit/s, så er det ikke den hastighed vi, som kunder, skal forvente i lommen, når 5G-netværkene åbnes for kunder omkring 2020.

 - Amerikanerne længst fremme med 5G

De vilde hastigheder handler i høj grad om at sikre stabilitet i netværkene. Desuden skal man være i stand til at håndtere mange flere brugere og enheder, der trækker langt mere datatrafik end det vi kender i dag.

I 2015 skulle der mellem 2-3 mbit/s til for at en mobilbruger har en tilfredsstillende brugeroplevelse, og ikke bliver utålmodig, men i 2020 vil minimumskravet fra brugerne være 10 mbit/s. I 2030 er kravet 100 mbit/s. Det har professor Preben Mogensen fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet tidligere vurderet overfor MereMobil.dk.

Så det siger sig selv, at kapaciteten på mobilnetværkene skal forøges kraftigt de kommende år, hvis de skal kunne følge med.

Lyt til podcasten ”Fremtidens mobilnet skal være mere stabilt end el-nettet” og blive endnu klogere på perspektiverne i 5G, der ikke blot handler om hastigheder.

Mere til historien

En af årsagerne til forøget datatrafik i netværkene skal findes i IOT (Internet of Things). Flere og flere enheder omkring os kommer på mobilnettet, og belaster alle sammen en lille smule.

Læs også:
- Internet og Things overtager snart mobilnettet

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram