Huawei har ramt 70 gbit/s download via 5G i Danmark

19

Huawei har rundet 70 gigabit downloadhastighed via et testsetup af et 5G-netværk i Danmark.

Wei Zhixiang, Huawei
Wei Zhixiang, salgsdirektør for Carrier i Huawei Danmark fremviser resultatet af de første 5G-tests i Danmark (Foto: Huawei)

5G står overfor en kommerciel lancering inden for de næste tre år. Derfor roder netværksproducenterne allerede nu med forsøgsprojekter omkring de nye teknologier. Det gælder også Huawei, der står for netværket hos landets største mobilselskab TDC.

Mens vi stadig går rundt og måler download i megabit leger ingeniørerne og netværkstroldmændene hos Huawei allerede med gigabit-hastigheder.

 – 5G, 5G og mere 5G

Således har Huawei netop i et demo-setup ramt en downloadhastighed på over 70 gigabit. Helt præcist 70,64 gbit/s.

Nu skal det siges, at en sådan test foregår på et lukket netværk uden kundebelastning, men det siger alligevel lidt om hvor vi bevæger os henad.

Forvent ikke gigabit-hastigheder i lommen

Selvom det lyder helt vildt, at man kan downloade data med over 70 gbit/s, så er det ikke den hastighed vi, som kunder, skal forvente i lommen, når 5G-netværkene åbnes for kunder omkring 2020.

 – Amerikanerne længst fremme med 5G

De vilde hastigheder handler i høj grad om at sikre stabilitet i netværkene. Desuden skal man være i stand til at håndtere mange flere brugere og enheder, der trækker langt mere datatrafik end det vi kender i dag.

I 2015 skulle der mellem 2-3 mbit/s til for at en mobilbruger har en tilfredsstillende brugeroplevelse, og ikke bliver utålmodig, men i 2020 vil minimumskravet fra brugerne være 10 mbit/s. I 2030 er kravet 100 mbit/s. Det har professor Preben Mogensen fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet tidligere vurderet overfor MereMobil.dk.

Så det siger sig selv, at kapaciteten på mobilnetværkene skal forøges kraftigt de kommende år, hvis de skal kunne følge med.

Lyt til podcasten ”Fremtidens mobilnet skal være mere stabilt end el-nettet” og blive endnu klogere på perspektiverne i 5G, der ikke blot handler om hastigheder.

Mere til historien

En af årsagerne til forøget datatrafik i netværkene skal findes i IOT (Internet of Things). Flere og flere enheder omkring os kommer på mobilnettet, og belaster alle sammen en lille smule.

Læs også:
– Internet og Things overtager snart mobilnettet

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer