Nu kommer RCS-teknologien til Danmark

Den uendelige saga om RCS, får måske langt om længe en lykkelig afslutning. Nu kommer RCS ud til almindelige slutbrugere.

RCS chat SMS
Rich Communication Standards er afløseren for både SMS- og MMS-beskeder - men det kræver naturligvis at teleselskaberne implementerer det.

Det virker næsten uvirkeligt, men nu sker der langt om længe noget med RCS i Danmark. Som vores mere velinformerede læsere sikkert allerede ved, så står RCS for Rich Communication Standards. Teknologien er afløseren for både SMS- og MMS-beskeder.

Med RCS kan man sende både video, billeder og lydbidder i meget høj kvalitet, ligesom man kender det fra eksempelvis iMessage, Facebook Messenger. Derudover kan man med RCS sende lokationsdata, dele filer, lave gruppechat og på et tidspunkt vil mere avancerede tjenester også blive mulige.

Med mere avancerede tjenester tænkes f.eks. på muligheden for at modtage en flybillet direkte som en besked via RCS. Det kan også være f.eks. en sikkerhedsfunktion, hvor man via en tilkendegivelsesknap kan godkende eller afvise en bankoverførsel.

Den store forskel på RCS og mange andre beskedtjenester er, at det er teleselskabernes infrastruktur, der ligesom SMS og MMS, leverer beskederne.

Google har i flere år forsøgt at få RCS indført som en branchestandard. Selskabet har sågar forsøgt at snige RCS ind af bagdøren uden om teleselskaberne. Desværre har teleselskaberne været meget fodslæbende, hvilket tjenesteudbyderne på internettet har udnyttet til fulde.

Beskedtjenester som Facebook Messenger eller Whatsapp har udnytter dette hul i markedet. I stedet for at sende SMS- eller MMS-beskeder, så sendes der hver dag en utrolig mængde tekst, lyd og billedebeskeder over disse tjenester, hvilket vi tidligere har skrevet om.

Telenor på banen

Det er efterhånden et par år siden, at vi første gang på MereMobil.dk kunne fortælle, at Telenor var i gang med at udrulle RCS på deres mobilnetværk. Desværre blev det ikke rigtig til noget, da det kun blev åbnet for tests blandt udvalgte kunder.

Sidst i 2019 kunne vi på MereMobil.dk berette, at de fire store amerikanske teleselskaber var blevet enige om, at indføre RCS i deres respektive mobilnetværk. Nu ser det langt om længe ud til, at RCS også bliver standard i Danmark - i hvert fald for kunder på Telenors mobilnetværk. Det fortæller Telenor i en pressemeddelelse.

-"Det er vigtigt for os, at vi til hver en tid sikrer, at vores kunder får det fulde ud af de tilgængelige teknologier. Ved at understøtte RCS-teknologien i vores netværk, får kunderne mere kvalitet og glæde af funktionerne på deres mobiltelefoner. Mange har efterhånden rigtigt mange apps liggende på mobilen. Udover øget kvalitet gør RCS-teknologien det også nemmere for de app-trætte, i og med virksomhederne får mulighed for at sende deres ydelse direkte i beskedfunktionen," siger Jesper Mølbak, Netværksekspert i Telenor Danmark.

Ifølge pressemeddelelsen så kan 87.000 Android-telefoner på Telenors mobilnetværk benytte RCS. Teleselskabet udruller RCS-teknologien på flere mobilproducenter. Til RCS-implementeringen benytter Telenor en sikker hosted serverløsning fra Google-Jibe.

Mere til historien

RCS er på nuværende tidspunkt kun til Android, da Apples ikke understøtter RCS.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
74 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram